Racinglerin ortalama motor ömürleri nedir ?

40binde motor alınır alınmaz diye birşey yok.ancak ülkemizdeki bazı sahtekarlar yüzünden bu motor işleri bi kalıba sokulmuş o şekilde devam ediyo.adam şöle düşünüyo nasılsa satacam adam nasıl kullanacağımı nerden bilecek.satılacaksa boşu boşuna masraf yapılmasın gibi bi mantık var.eşşeğe biner gibi binip ömrünü tüketmeye yakında km. oynama gibi çakallıklar yapılarak "kız gibi motor" diye bilmeyen gençlere satılıyo.sen alırmısın diye sorarsan ben almam.çünkü insanlara güvenemiyorum adam ne kadar temiz kullandım dese de güvenemem.zaten 40bine gelmiş motor en az 2-3 sahip değiştirmiştir.bunların nasıl kullandığını nerden bileceksin?iyice bakmak lazım ama masraf çıkaracağı kesin.zaten 40binde motor alcaksan 2. büyük bakımı gelmiş demektir.bu da bi çeşit masraf.

Merhaba,

Zaten arkadaşlarda aynı şeyleri sölediler, benimde bu yorumlardan çıkardığım,
Makinenin km sinden çok nasıl kullanıldığının araştırılması bununda ancak tanıdık birinden alınması veya bu işlerden çok iyi anlayan birinin almadan önce bi bakması,

Ama şimdi sizin söylediğiniz 2.büyük bakım lafı kafamı karıştırdı.
2. büyük bakım derken nasıl bir bakım? yani bu bakımda genel bakımın dışında neler değişir?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim:rendeer:

zaten 40binde motor alcaksan 2. büyük bakımı gelmiş demektir.bu da bi çeşit masraf.

2. büyük bakım derken kastettiğiniz nedir? ne kadarlık bir masraftır,sadece merakımdan soruyorum,zira bende fazer 600 var 20.000 km bakımına sokacağım,motor yağı,yağ filitresi,hava filitresi ve bujileri değişecek bunlarda yaklaşık 250 ytl tutuyormuş(izmir motorcu göçmen )yetkili servise sordum,kastettiğiniz bu mudur ?

Son düzenleme:
Bundan 3 ay kadar önce Sahibinden.com'da 150,000 küsür km'de Honda 1000F gördüm. Bu konuyla alakalı bir topic açılmıştı daha önce. Boy daha fazlasını görmüş. Bu olay bence tamamen kullanıma bağlı.

racingler diğer arkadaşlarında dediği gib yüksek devirde kullanıldığı için vede daha çok hız+bazen tekteker bunlara bağlı olarak daha çok yıpratılıyor yıpranıyor demiyorum dikkat edin lütfen.yoksa diğer motorlardan farkı yok ve 57000 km de saat gibi çalışan gücü yerinde cbr954 bi arkadaşta vardı aynı zamanda 18000 ininde motorun ses gelmeyen yeri olmayan bi r6 da gördüm.sonuç olarak motorun ömrünü race yada vs. olarak değil kullanıma bağlı ve bakımları yapılıp yaplılmadığına bağlı değişeceğinin bilinmesi daha doğru olur

Merhaba,

Zaten arkadaşlarda aynı şeyleri sölediler, benimde bu yorumlardan çıkardığım,
Makinenin km sinden çok nasıl kullanıldığının araştırılması bununda ancak tanıdık birinden alınması veya bu işlerden çok iyi anlayan birinin almadan önce bi bakması,

Ama şimdi sizin söylediğiniz 2.büyük bakım lafı kafamı karıştırdı.
2. büyük bakım derken nasıl bir bakım? yani bu bakımda genel bakımın dışında neler değişir?

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim:rendeer:

Ya şu büyük bakım işine kafam takıldı.
Çok mu masraflı bir bakım ve bu bakımda neler değişir?
Bilgi verebilirseniz sevinirim:rendeer:

öyle söylesene be abicim :) ama sorun çıkarsa çıkarsa motor yapılırken 3.000ytl çıkarsın fazlası da imkansız zaten 2000cc arabaların motorları 3ile5 milyar arası :) sonra oldu sana 0 motor :)
baba valla o zaman 0 motorlar 1 tane satmazdı adam 2. el alır 3 milyar masraf yapar kullanırdı.Böyle olsa bile arkadaş en yükseğini seçtiği için 3 milyar daha veremez üzüntüye düşerdi.bence bu kadar adam sallamıyo.Türkiye'de 2.el mal alınmaz:pr:

baba valla o zaman 0 motorlar 1 tane satmazdı adam 2. el alır 3 milyar masraf yapar kullanırdı.Böyle olsa bile arkadaş en yükseğini seçtiği için 3 milyar daha veremez üzüntüye düşerdi.bence bu kadar adam sallamıyo.Türkiye'de 2.el mal alınmaz:pr:

o kadar da değil be abicim. 2.el mal niye alınmasın , sadece türkiyede rastgele 2.el mal alınmaz , ince eleyip sık dokuyacaksın kural bu :wiinkk:

:rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motosiklet alırken mutlaka kullanma klavuzu ve bakım karnesini isteyin.
Bu evrakları bulundurmayan şahısların motosikletleri ne kadar uygun fiyata olursa olsun almayın.
Ha alırsanız, buraya gelip, şöyle oldu-böyle oldu diye ağlamayın.

Her motosikletin kullanma klavuzu ve bakım karnesi yanında verilir.
Eğer yeni (0km) bir motosiklet alıyorsanız bu evrakları satıcıdan isteyin.
Kullanma klavuzunda motosikletin rutin bakım aralıkları yazar.
Bu bakım zamanları geldiğinde, motosiklet yetkili servise götürülüp, bakımı yaptırılır ve karneye işlenir.

İkinci el motosiklet alırken de dikkat edeceğiniz husus, klavuzda yazan bakım aralıklarının zamanında yaptırılıp yaptırılmadığını bu karneden kontrol etmektir.
Böylece kilometresiyle oynanıp oynamadığını da kolayca tespit edebilirsiniz.
(24000km bakımı yapılmış bir motosiklet 15000km satılık deniliyorsa mesela:) )

Gelelim race tipi motosikletlerin satın alınma mevzusuna..

Hiç kimse doğal şartlarda motosikletini binlerce kilometre red-line kullanamaz.
Buna trafiğin doğası müsait değil.:)

Bu nedenle trafikte kullanılmış ve bakımları yapılmış bir motosiklet yüzde yetmiş benden geçer not alır.

Fakat motosiklet pistte kullanıldıysa iş değişir.
Piste sokulan motosikletlerin bakım mevzusu kitabında yazılandan biraz değişiktir. Bu nedenle satıcının dürüst birisi olması önemlidir.
Türkiye'de piste çıkan motosiklet sayısı hayli az olduğundan bu konuda endişelenmenize gerek yok.

Dikkat edilecek bir diğer mevzu, motosikletin üzerinde modifiye olmamasıdır.
Bir çoğunuz üzerinde modifikasyonlar yapılmış motosikletlere ağzınız sulanarak bakıyorsunuz biliyorum.
Ama kazın ayağı hiç öyle değil. Eğer bu modifikasyonlar kulaktan dolma bilgilerle parça satın alınarak yapılmışsa motoru binlerce kilometre erken öldürecek demektir.
Eğer piste çıkıp yarışmayacaksanız, motosikletinizi orjinal olarak muhafaza edin.
Kaldı ki bu motosikletler orjinal hallerinde bile yeterince korkunçlar.
(Bir çok topicde 250 km/h sürate burun kıvırıldığını okuyorum ve gülmekten karnıma ağrılar giriyor. Bu hızlara burun kıvıran arkadaşları arkama bindirip, fazla değil 180 km/h hızla on dakika dolaştırmak için sapıkça arzular duyuyorum.Bakalım bir daha o hızlara burun kıvırabilecekler mi? :) )

Tabii ikinci el satın alırken de orjinal olmasına dikkat edin.

Yarış motosikletleri, diğer motosikletler gibi uzun yıllar kullanabileceğiniz motosikletlerdir.
Benim 50 küsür binde sattığım 954'üm şu an hala gıcır gıcır sahibinin emrinde. (Sanıyorum 80bin kmde)
Bu tip motosikletlerin ömrünü bitirecek şey zannedildiği gibi yüksek devirde değil, alt devirlerde sürekli kullanılmasıdır.
Yani bunlar sıkışık trafik motosikleti değiller. Sürekli dur-kalk yaparsanız, hararet göstergesinde 104 rakamını ezberlersiniz.:)
Soğutma sistemleri yüksek devir ve hıza göre programlı olduğundan, bir naked gibi kullanmazsınız.
Bu da motorun ömrünü etkileyen bir diğer etkendir.

Kilometre konusunda, bizim burda makul kabul ettiğimiz bir ölçü var.
Bu ölçü yıl başına 10bin kilometredir.
Yani bir motosiklet 4 yaşındaysa 40bin kilometre normal kabul edilir.
(Enduro ve turingler bu sınıflamaya girmez)
Eğer 4 yaşından fazla ve 40bin kilometreyse, o motosiklet az kilometre yapmış demektir.
Bu üst kriterdir. Alt kriter 5bin kilometredir. Yani 4 yaşında motor 20bin kilometredeyse, bu motor sıfır motorla eşdeğer saygı görür.

Benim tüm motosiklet sevdalısı arkadaşlara tavsiyem, kullanım amaçlarına uygun bir motosiklet almalarıdır.
Ve tabii kullanabilecekleri bir motosiklet....

Ama hangi tür motosikleti alıyor olursanız olun,
mutlaka kullanma klavuzu ve karnesini isteyin.
Bir motosiklet alırken,nasıl ki tekerlekleri ve motoru üzerinde olsun istiyorsanız, evrakları da aynı şekilde ısrarla isteyiniz.
Bu evraklara sahip olmayan bir motosikleti neden alasınız ki???

Patriote arkadaşımın belirttiği konu çok önemli. Ben tüm motorlarımı satarken bilahassa kullanma kılavuzu ve bakım karnesini, trafik dosyasını aracı dükkana zorla verdim adeta. "Boşver abi, kime lazım ki kullanma kılavuzu" diye almak istemediler. Motora normal bakımları dışında da erken yağ değiştirmeler yapıyorum ve karnenin boş bir köşesine işletiyorum serviste. Belli mi olur, belki bu yazıyı okuyan sen kardeşime gün gelir satarım, bilmende herhalde sakınca yoktur satın alacağın motorun tıbbi özgeçmişini. Ben de belki senden motor alırım ve bunları senden beklemek te benim hakkım olur o zaman. Bunu bir terbiye konusu haline getirirsek daha bilinçli bir topluluk oluruz motorcular olarak. Karneye her işlem km si ile birlikte işlenirse km şüpheleri de ortadan kalkar. Bu terbiyeye uyarak davranırsak karnesiz motorları satamazlar.

Patriote arkadaşımın belirttiği konu çok önemli. Ben tüm motorlarımı satarken bilahassa kullanma kılavuzu ve bakım karnesini, trafik dosyasını aracı dükkana zorla verdim adeta. "Boşver abi, kime lazım ki kullanma kılavuzu" diye almak istemediler. Motora normal bakımları dışında da erken yağ değiştirmeler yapıyorum ve karnenin boş bir köşesine işletiyorum serviste. Belli mi olur, belki bu yazıyı okuyan sen kardeşime gün gelir satarım, bilmende herhalde sakınca yoktur satın alacağın motorun tıbbi özgeçmişini. Ben de belki senden motor alırım ve bunları senden beklemek te benim hakkım olur o zaman. Bunu bir terbiye konusu haline getirirsek daha bilinçli bir topluluk oluruz motorcular olarak. Karneye her işlem km si ile birlikte işlenirse km şüpheleri de ortadan kalkar. Bu terbiyeye uyarak davranırsak karnesiz motorları satamazlar.

O kadar yazı yazdım, rigel özetini çıkarıvermiş.:)
Bilinçli motosiklet kullanmak için alım satımda da bilinçli davranmak gerekiyor.
Tabii karşı taraftan beklediğiniz şeyleri sizinde yapmanız gerekiyor.
Yani motosikletinizin bakımlarını zamanında yaptırın ve bakım karnesini düzenli olarak tutun.
Hem satarken göğsünüzü gere gere satarsınız, hem de alırken yanılmazsınız...

O kadar yazı yazdım, rigel özetini çıkarıvermiş.:)
Bilinçli motosiklet kullanmak için alım satımda da bilinçli davranmak gerekiyor.
Tabii karşı taraftan beklediğiniz şeyleri sizinde yapmanız gerekiyor.
Yani motosikletinizin bakımlarını zamanında yaptırın ve bakım karnesini düzenli olarak tutun.
Hem satarken göğsünüzü gere gere satarsınız, hem de alırken yanılmazsınız...

Vallaa Rigelle pek bi uyuşuyosunuz zaten.. Üslûp ve düşünce açısından..
Bence siz kanka olmalısınız :) Şahsen ben çok benzetiyorum yazılarınızı birbirine..

Vallaa Rigelle pek bi uyuşuyosunuz zaten.. Üslûp ve düşünce açısından..
Bence siz kanka olmalısınız :) Şahsen ben çok benzetiyorum yazılarınızı birbirine..

Sanırım kanka olmak için binlerce km uzağız birbirimize.:)
Ama bakarsın bir gün hepimiz tanışır kanka oluruz.
Sanırım önümüzdeki yıla kadar gelemeyeceğim Türkiye'ye.
Ama bir gün!
Neden olmasın???

Sanırım kanka olmak için binlerce km uzağız birbirimize.:)
Ama bakarsın bir gün hepimiz tanışır kanka oluruz.
Sanırım önümüzdeki yıla kadar gelemeyeceğim Türkiye'ye.
Ama bir gün!
Neden olmasın???

Niyeki.. Benim Bi alman arkadaşım var senelerdir msn den arkadaşız :)
Ama tabii ki gelsen tanışsak daha güzel olur..
Seneye karşılama konseptini ben hazırlarım olar mı :wiinkk:

İlgin için teşekkürler Pınar.
Ancak önümüzdeki yaz o da belki gelebileceğim.
Bu yaz geldim ama İstanbul'daki arkadaşlarla görüşemedik.
Hem de güzel bir toplantı ayarlamışlardı ama Anadolu yakasında olunca gidemedik.

İki yaşında yaramaz bir oğlunuz varsa heryere gidemiyorsunuz.:)
Bu yaz büyük ihtimalle, Türkiye'ye gidemeyeceğim.
Ama önümüzdeki yıl inşallah bir aksilik çıkmazsa görüşürüz...:)

İlgin için teşekkürler Pınar.
Ancak önümüzdeki yaz o da belki gelebileceğim.
Bu yaz geldim ama İstanbul'daki arkadaşlarla görüşemedik.
Hem de güzel bir toplantı ayarlamışlardı ama Anadolu yakasında olunca gidemedik.

İki yaşında yaramaz bir oğlunuz varsa heryere gidemiyorsunuz.:)
Bu yaz büyük ihtimalle, Türkiye'ye gidemeyeceğim.
Ama önümüzdeki yıl inşallah bir aksilik çıkmazsa görüşürüz...:)

Önümüzdeki yaza kadar yine haberleşiriz zaten..
Buluşma ayarlarız gelemezsen buluşmadan sonraki ikinci buluşma yeri nerdeysen orası olur geliriz.. 2 yaşındaki oğlunuz da sevinir hem :)
Allah bağışlasın bu arada :wiinkk:

Uzun zaman racing tecrübesi olani biri olarak söylüyorumki ,motorun 10 binde yada 100 binde olması önemli değil önemli olan o km'lere ne şekilde geldiğidir ,sonuç olarak 40bin km'deki bi race ,eğer sahibi tanınıyorsa motor biliniyorsa alınır ,yoksa riske atılmaz SAYGILAR

Yorgun olur 40000'de yorgun. Biraz araştır daha iyi bir motor bulursun.
İkinci el race motor alacaksan 8000-10000 bile fazla. Neden dersen
kullanırken yanında değildin. 8000-10000 den daha fazlası zihni yorar.

niye yorgun olsun 40.000 km de motor .. benim makine 2000 model 40.135 km .. canavar gibi ve tornavida degmedi motora ((((:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar