power düğmesi

motor hareket halinde iken acil bir şekilde susturmak gerekebilir mi?
mesela motor yangini (olmaz ya),yağsız kalma , aşırı ısınmış motor . Hareket halinde iken kim anahtarı yerinden çıkarabilir .
Bence hareket halinde anahtarı çıkarmak mumkun olamayacagi durumlarda kaza halinde acil durdurmak gerkebilir , motoru susturmak olabilir.
KIRMIZI olması , normalde değilde anormal bir durum için olduğunu simgeliyor.
herşey iyi güzelken kırmızı bir düğmeye basmak genelde sorun olur .

DD nin soylediği bu düğmeye kendinizi alıştırır iseniz olasi bir sorunda eliniz otomatik olarak bu düğmeyi kullanacaktır şeklindeydi.
Yani gerekli olacağı gün için hazırlık yapın diyor adam . Haklı olabilir.
Tecrübe eden var mi bilmem .
Hadi iyi günler

emergency stop , engine cut/on , engine on/off . gibi ibareleri olan birdüğmenin merak edecek neyi var? konumu itibarıyle en olası yerde zaten solda sinyaller ,far fln varken sağ elde sadece bu ne idüğü bilinesi düğme var acil durumda başparmağınızı kullanıverin hanı motorla kayarsanız fln elinizin motoru bırakırken çarpabileceği bi yerde :) düştünüz ( allah korusun)motor yerde ve çalışıyo vites te boşta değilse olduğu yerde dönmeye çalışacaktır , bu durumda nedeni anlaşılıyor

Valla illakı bı guvenlık gerekcesı ıle konmustur bosa koyacak degıller ya.Mesela bı Ornek Gaz takılı kaldı dugmeyı mı cevırmek mi guvenlı yyoksa elını dıreksıyondan cekıp kontaga uzatmak mı ?

:cat: :cat: :cat: :cat:
Doğrusu bu .....:rendeer:

her motorda yoktur genelde vitesli motorlarda olur ve genelde sağ tarafta olur.

motora giden elektiriği keser yani bujinin ateşleme yapmasını dolayısıyla motorun çalışmasını engeller ama diğer elektirikli uzuvlara etki etmez far, sinyaller çalışmaya devam eder.

Hocam açıklama güzel ve yerinde....:cat: :rendeer:

delinin biri kuyuya bir taş atıyor hadi çıkarın diyor,ondan sonra kenara çekiliyor arkadaşlar bana göre çok saçma bir soru pes diyorum.

Yarın biri çıkar bazı motorların ön diskin yanındaki tüp ne işe yarar diye sorarsa cevap: Motorla suya düşersen ordan okjijen almaya yarar diyeceğim:p

Paşam dediğinde haklı olabilirsin ama şu bir gerçektir ki;

Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp...:cherry:

Bu nedenle de arkadaşın sorusu benim kanââtimce bilmeyen arkadaşlara
bir bilgi olarak yön vermede fayda sağlayacaktır...:rendeer:

Merhaba benim scooter da da var.motoru ilk kullandığım zamanlarda düğmelerin yerine alışamamıştım , yaklaşık 70 km/h hızla giderken farı açıcam diye bu düğmeye basmıştım :pr: motor stop etmişti arkamdan da trafik akıyodu neyse sağ salim sağa yanaşabildim ucuz yırttık anlıyacağınız...
acil stop etme durumunda ya da kontak anahtarı arızalandığında burdan stop edebiliriz..Birde yanlışlıkla motordan düşme durumunda bilirsiniz panik olup gaz kolunu çevirirsiniz motor fırıl fırıl döner o an biraz soğukkanlıysanız baş parmağınızla motoru stop edebilirsiniz bence faydalı bir düğme....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gizli kontak olarak kullanıla bilir (ufuk)

ohaaa gözünün önünde bunun neresi gizli kontak..

Püffff buna kafa patlatıyoruz en iyisi üreticiye soralım...Belki de orası boş kalmıştır doldurmak için öyle bir düğme koymuşlardır:cherry:Daha hiç kullanmadım umarım kullanmamada gerek kalmaz...Çünkü bi kere rengi sakat renk;kırmızı peki bu ne demek acil durumla ilgili bişi demek o yüzden umarım kullanacak duruma gelmem,umarım kimse gelmez...Allah herkesi korusun ve o kırmızı düğmeye muhtaç etmesin:cherry:

puhahaha amcam o düğmenin faydası olmasa fabrika niye koysun mühendisler o kadar salakmı??

Son düzenleme:
stop düğmesidir acil durumlarda(örneğin kaza anı yatmış motoru durdurmak ya da kontakta kırılma veya kitlenme olduğu durumlarda) motoru durdurmak için kullanılır.Genelde ben motoru durdururken onu kullanırım.

ya mesela bakkaldan sigara alcam amahtarı çıkarcak bır durum yok kaparım ordan yada garaja gırmeden debrıyajı çeler onu kapar içeri girer durunca debrıyajı bırakır anahtarı çeker çıkartırım sebep mi öle daha pratıgıme gelıyo bırde garaj evın merdiven boşlugu olunca millet kokuyapıyo diyo ona sebep :p

ya mesela bakkaldan sigara alcam amahtarı çıkarcak bır durum yok kaparım ordan yada garaja gırmeden debrıyajı çeler onu kapar içeri girer durunca debrıyajı bırakır anahtarı çeker çıkartırım sebep mi öle daha pratıgıme gelıyo bırde garaj evın merdiven boşlugu olunca millet kokuyapıyo diyo ona sebep :p

Bayburtta anahtarı motorun üstünde bırakabilirsin ama istanbulda 1 dk götürüyorlar alışkanlık yapma

slm... elinizii bırakıcagınız zaman otomotik pilot görevini üsleniyoo..bide deponun altındaki yol bilgisayarında ufak tefek işlere yarıyoo

Bu düğmenin en büyük görevi, eğer kontaktan stop ederseniz yani anahtardan, ışıklarınız, sinyalleriniz ve elektrikli diğer aksamlarınızın hepsi devre dışı kalır. Karanlıkta özellikle görünmez olursunuz. Bu düğme ile sadece motoru kapatır, elektrikli diğer tesisatınızın çalışır durumda kalmasını sağlarsınız:cat: Özellikle uzun beklenen trafik ışıklarında.

Son düzenleme:
gizli kontak olarak kullanıla bilir (ufuk)

ohaaa gözünün önünde bunun neresi gizli kontak..

puhahaha amcam o düğmenin faydası olmasa fabrika niye koysun mühendisler o kadar salakmı??
okdar yazdığım şey arasında buna takılıp kalman ilginç gerçi açıklamasınıda yaptım 15-20 sn ye süre için kullanıla bilir demiştim uzun süreli bir gizli kontak değildir zaten işe yarar bir gizli kontak da demedim zaten yazımı dikkatli oku anlarsın ne demek istediğimi günde 80-100 kere anahtarı sok çıkart yapıp arıza yapmasın kurye arkadaşlar hızlı hereket etmek zorunda senin motoru istop ettirmen gerekmeyen bir durumdan daha hızlı eczaneye girip çıkmak zorundalar sadece bir cümleye takılman gerçekten ilginç yazının bütününü oku derim sana

Bu düğmenin en büyük görevi, eğer kontaktan stop ederseniz yani anahtardan, ışıklarınız, sinyalleriniz ve alaktrikli diğer aksamlarınızın hepsi devre dışı kalır. Karanlıkta özellikle görünmez olursunuz. Bu düğme ile sadece motoru kapatır, elektrikli diğer tesisatınızın çalışır durumda kalmasını sağlarsınız:cat: Özellikle uzun beklenen trafik ışıklarında.

Bence oldukça mantıklı ve güzel bir açıklama

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bence saçma bir soru değil sadece merak etmiş ben bu düğmeyi motoru kısa süre park ederken kullanırım yani motoru çalışır durumda bırakmaktansa anahtar üstündeyken bir yere paket bırakıcaksam ve kısa süre ineceksem örneüin kuryeler eczanelere malzeme bırakırken günde 100-120 eczane dolaşıyorlar anahtar sok çıkart zor iş günde 120 kere bi düşünün Bide gizli kontak olarak kullanıla bilir hırsız düz kontak yapmaya çaışırken belki bu düğmeyi unuta bilir ben çok unutup marşa bastığım oluyo bi dikkat edilmesi gereken konu ise yanlışlıkla eliniz çarparsa yolda neden motor istop etti diye düşünürsünüz bu düğmeye dikkat

Kurye olan bir arkadaşım var honda cg kullanıyor anahtar sok çıkart yapmaktan yalama olmuş motor her anahtar ile çalışır hale gelmiş eczaneye malzeme bırakmak 20-30 sn bişey en fazla ecza deposuna gidiyor malzeme alıyor hızla yetiştiriyor yakın yerlerde 25 ykr pirim alıyorlar günde ortalam 100 eczane git gel yapıyo bu da bu düğmeyi işlevsel kılıyor bence kaşka bir özelliği varsa ben bilmiyorum varsa bilen arkadaşlar bizle paylaşıcaktır nekadar bilirsen bil yine bir bilene danış diye bir söz vardır

valla senin yazdıklarına bakılırsa

düşünün Bide gizli kontak olarak kullanıla bilir hırsız düz kontak yapmaya çaışırken belki bu düğmeyi unuta bilir ben çok unutup marşa bastığım oluyo bi dikkat edilmesi

Yazdıklarımdan sedece gizli kontak olduğu anlaşılıyor galiba düzeltiyim gizli kontak değil sadece anahtarı üzerinde bırakıp giden kısa bir süreliğine kuryeler için bir güvenlik önlemi olabilir demek istemiştim en azından 15-20 sn içinde hırsız tabiki motoru götüre bilir ama belki panik yapar ve o düğmeyi fark etmez boşa bir iki defa marşa basıldığında zaten sahibi farkeder bizim pek işimize yaramaz demek istemiştim zaten ben kapattığımda her seferinde olmasada bazı bazı unuturm düğmeyi açmayı neden çalışmıyor diye düşünürüm ben her zaman anahtarımı yanıma alırım ve direksiyonumu kitlerim 1 dk bile uzaklaşsam tabi kuryeler için yapılmış bir düğme olabilir çoğu motoru stop etme gereği bile duymuyo anahtar deliğini görseniz kurye arkadaşımın honda cg sini her anahtar çalıştırıyor ya anahtarı üstüne alıcak yada motor üzerinde bırakıcak

Motorun ateşleme düzeneğine giden elektriği kesmeye yarayan düğme. Özellikle kaza anında ilk yapılması gerekenlerden biri motora giden ateşlemeyi keserek olası bir yangını engellemektir.

delinin biri kuyuya bir taş atıyor hadi çıkarın diyor,ondan sonra kenara çekiliyor arkadaşlar bana göre çok saçma bir soru pes diyorum.

sana göre herşey saçma zaten .nerde bişey okusam buda sorulurumu böle topic açılırmı diyip duruyonn ..gelde dişleme::evil::

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Yazdıklarımdan sedece gizli kontak olduğu anlaşılıyor galiba düzeltiyim gizli kontak değil sadece anahtarı üzerinde bırakıp giden kısa bir süreliğine kuryeler için bir güvenlik önlemi olabilir demek istemiştim en azından 15-20 sn içinde hırsız tabiki motoru götüre bilir ama belki panik yapar ve o düğmeyi fark etmez boşa bir iki defa marşa basıldığında zaten sahibi farkeder bizim pek işimize yaramaz demek istemiştim zaten ben kapattığımda her seferinde olmasada bazı bazı unuturm düğmeyi açmayı neden çalışmıyor diye düşünürüm ben her zaman anahtarımı yanıma alırım ve direksiyonumu kitlerim 1 dk bile uzaklaşsam tabi kuryeler için yapılmış bir düğme olabilir çoğu motoru stop etme gereği bile duymuyo anahtar deliğini görseniz kurye arkadaşımın honda cg sini her anahtar çalıştırıyor ya anahtarı üstüne alıcak yada motor üzerinde bırakıcak

seninki de bir varsayım ama mühendisler motosikletleri üretirken sadee kuryeleri değil tüm kullanıcıları düşünerekten tasarlıyor

bu arada arkadasına söyle sanayiden gidip yeni kontak alsın..

Ozellikle kontak anahtarinin selenin altinda oldugu cins motorlarda cok ise yariyor :cat:

Dediğin gibi benimki varsayım senin varsayımın nedir?? Arkadaşıma söylerim ama Motor Çalıştığı firmanın zaten kontak yetiştiremezler sürekli değiş değiş..
Önerin için sağol

Forumdan Uzaklaştırıldı
Dediğin gibi benimki varsayım senin varsayımın nedir?? Arkadaşıma söylerim ama Motor Çalıştığı firmanın zaten kontak yetiştiremezler sürekli değiş değiş..
Önerin için sağol

tşkr teveccühünüz
immoboliser faydası olurmu..

Güzel Faydası olmazmı öğrenmemek daha ayıp aydınlattın beni tşkr. :)

Süper Moderatör (BBRR)
bide ben motoru hep bu düğmeden stop ederim ... kontağı daha sonra kapatırım bir nevi alışkanlık ..motora bindimmide illk bu düğmeyi aktif hale getiririm.. geçenlerde bizim metehan motoru uzun süre çalıştıramamış ve telefonla yardım almıştı işte bu düğme kapalı iken ne kadar uğraşırsan uğraş çalışmaz.. len mete alem adamsın yaa

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar