Çin malından soğumak...

Motosikleti
Jawa
Hayatım boyunca 30 civarı değişik çin malı motorlar aldım kullandım sattım. Bazılarının tamir ettirdim.
Ve hep ucuz oldukları için hep çin mallarını savundum.
Taa ki geçen birkaç gün önceye kadar.
Dağ gezisi için bir arkadaştan emanet motor aldım. Kros motor. Mondial Z treme 200 bilirsiniz.
Motor da daha yeni yani 2 bin km de falan.
Emanet malın canı yuka olur diye korka korka basladim arkadaşımla daha doğru gitmeye.
Dikkatlice de kullandim hep.
Ama tam dönüş yolun sonlarında akşam motor birde stop etti.
Ne yaptıysam çalışmadı.
Kenara çektim buji ateslemesi var ayak marşıyla bakıyorum motorda kompresör var.
Ama çalışmadı. Benzin azaldı ondan mı acaba dedim. Gittim benzin aldım geldim yok calismadi.
Karanlık oldu. Sivrisinekler saldırmaya başladı arkadaşımı gönderdim gitti.
Çekici çagırdım. Geldi yükledik.
Tamirciye biraktım yaptırdım yikadım ve geri verdim motoru çocuğa.
Arıza ise pis benzinden dolayı enjektör tıkanmış.
Bu geri zekalılar deponun içine filtre koymuyorlarmı.
Birine sordum abi senin o motorların deposu içten paslanıyor o paslarda enjektörü tıkıyor dedi.
Yolda kalmak kadar berbat birşey yok. Bundan sonra 10 yaşında eski de olsa ben YBR veya CBF ciyim arkadaş. Eski japoncuyum artik.
Sizi bilemem ben artık çin motoru almam.

Motosikleti
D400
baktıgımda bu modelin benzin filtresi varmış ama zaten 2bin km'de olsa da olmasa da problem yaratması sacma olmus.

gecmiş olsun

Motosikleti
Jawa
Vallahi 40 yaşından sonra yolda kalmak çok sinirlendiriyor insanı

Yeni motosiklette bu sıkıntı muhtemelen benzinden kaynaklı oldu diye düşünüyorum ben. 2000 km de çin malı da olsa depo paslanıp da enjektörü tıkayacak kadar bir soruna yol açma ihtimali bana uzak geldi.

Eskide olsa Japon mantığıda yanlış düşünce çünkü o Japonların bir çoğu artık Çinli. :)

Belli bir standartı olan motosikletlerde düzgün bakım olduğu sürece arıza açmadan yolculuk yapabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar