power düğmesi

slm arkadaşlar sizlere merak ettiğim bir motosiklet özelliğini soracağım bazı motorlarda power düğmesi var bu power düğmesi nedir ve nasıl çalışır çalışma düzeneği nedir istenilen her motora takılabilirmi böylebir özelliğe neden gerek duyulur yorumlarınızı bekliyorum.

Süper Moderatör (BBRR)
her motorda yoktur genelde vitesli motorlarda olur ve genelde sağ tarafta olur.

motora giden elektiriği keser yani bujinin ateşleme yapmasını dolayısıyla motorun çalışmasını engeller ama diğer elektirikli uzuvlara etki etmez far, sinyaller çalışmaya devam eder.

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Harikaydı:queen::queen::queen:
Yav altı üstü power(güç) düğmesi arkadaşlar sizde abartmayın ya çok şey beklemeyin o düğmeden:mrgreen:

abi pek bi şeye yaramıyorsa niye koymuşlar ozaman hadi kırgızlara karşı bir yöntem olsa abi sağ aynanın orda ne işivar kırmızı bir düğme ilk göze çarpan düğme oluyor madem niye gizli biryere koymamışlar :silent:

Donald amcanın deyimiyle
"acil stop düğmesi"
bu düğmeden durdurmayı tavsiye ediyor...

kontağı kapatarakta motora kompresör yaptırabiliriz peki onun için koymuş ta olsalar bunun motora bir zararı olurmu 80 - 90 km sürat ile giderken bastım bir zarar verirmi motora

su soğutmalı motorlarda fan çalışırken motorun elektiriğini kemeyin diyorlar. bu düğmede en çok ozaman işe yarıyor motordan ineceğin zaman fan çalışıyorsa eğer motoru çaılıştırmanın bi anlamı yok kapatıyorsun power düğmesini fan durana kadar o şekilde bekliyorsun.

Valla illakı bı guvenlık gerekcesı ıle konmustur bosa koyacak degıller ya.Mesela bı Ornek Gaz takılı kaldı dugmeyı mı cevırmek mi guvenlı yyoksa elını dıreksıyondan cekıp kontaga uzatmak mı ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
sakın o düğmeye basma ön teker kilitlenir..:p

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BBR açıklamış olayı.

Fakat bu düğmenin işe yaradığı başka bir yer var.
Endurocular bilirler.
Yoksa bilmezler mi?:p

Su geçişlerinde motoru bu düğmeden kapatarak içine su almasını engellersiniz.
Yani bir nevi sigortadır aynı zamanda.

Fakat iddia edildiği gibi elektrik aksamını kesmez.
Sadece motoru durdurur.

GKN

bi çok özelliği yazılmış ta bana ne işe yarıyo diye yazılması garip geldi :)

Püffff buna kafa patlatıyoruz en iyisi üreticiye soralım...Belki de orası boş kalmıştır doldurmak için öyle bir düğme koymuşlardır:cherry:Daha hiç kullanmadım umarım kullanmamada gerek kalmaz...Çünkü bi kere rengi sakat renk;kırmızı peki bu ne demek acil durumla ilgili bişi demek o yüzden umarım kullanacak duruma gelmem,umarım kimse gelmez...Allah herkesi korusun ve o kırmızı düğmeye muhtaç etmesin:cherry:

delinin biri kuyuya bir taş atıyor hadi çıkarın diyor,ondan sonra kenara çekiliyor arkadaşlar bana göre çok saçma bir soru pes diyorum.

Yarın biri çıkar bazı motorların ön diskin yanındaki tüp ne işe yarar diye sorarsa cevap: Motorla suya düşersen ordan okjijen almaya yarar diyeceğim:p

Bence saçma bir soru değil sadece merak etmiş ben bu düğmeyi motoru kısa süre park ederken kullanırım yani motoru çalışır durumda bırakmaktansa anahtar üstündeyken bir yere paket bırakıcaksam ve kısa süre ineceksem örneüin kuryeler eczanelere malzeme bırakırken günde 100-120 eczane dolaşıyorlar anahtar sok çıkart zor iş günde 120 kere bi düşünün Bide gizli kontak olarak kullanıla bilir hırsız düz kontak yapmaya çaışırken belki bu düğmeyi unuta bilir ben çok unutup marşa bastığım oluyo bi dikkat edilmesi gereken konu ise yanlışlıkla eliniz çarparsa yolda neden motor istop etti diye düşünürsünüz bu düğmeye dikkat

Kurye olan bir arkadaşım var honda cg kullanıyor anahtar sok çıkart yapmaktan yalama olmuş motor her anahtar ile çalışır hale gelmiş eczaneye malzeme bırakmak 20-30 sn bişey en fazla ecza deposuna gidiyor malzeme alıyor hızla yetiştiriyor yakın yerlerde 25 ykr pirim alıyorlar günde ortalam 100 eczane git gel yapıyo bu da bu düğmeyi işlevsel kılıyor bence kaşka bir özelliği varsa ben bilmiyorum varsa bilen arkadaşlar bizle paylaşıcaktır nekadar bilirsen bil yine bir bilene danış diye bir söz vardır

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar