Polisin anahtar alma yetkisi var mı?

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bana daha önce böyle yapan kimse denk gelmedi. Ama demek ki yapanlar da boşuna yapmıyormuş dedim şu videoyu gördükten sonra. Ben şehir içinde dahi (Çanakkale ultra küçük bir şehir. her yerde 50 hız sınırı var ve hiç çevre yolu yok) bot,pantolon,eldiven,mont,kask gezerim. Beni gördükleri zaman motorlar için çevirme yapıyorlarsa bile çevirmiyorlar genelde.
Beni bir kere bu şekilde polis çevirmişti.
Kask, mont, eldiven, pantalon, bon bütün ekipmanlarımı giymiş şekilde xmax ile işten eve dönüyordum, polis çevirdi, hayırdır dedim, abi gelir misin dedi, 2 tane daha motor çevirmiş apaçi tipler, onlara bakın bu abi bütün ekipmanlarını giymiş düzgün düzgün sürüyor sizde kask bile yok sonra kaza yapınca cenazenizin başında biz üzülüyoruz yapmayın etmeyin giyin ekipmanlarınızı düzgün sürün diye onlara nasihat etti, beni de TC kimlik no'dan elindeki tabletten kısa bir kontrol edip teşekkür ederim deyip göndermişti.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Videoları izlemedim ama uğraşan durduk yere uğraşmıyordur diye düşünüyorsanız çok yanılırsınız.
Ben motosikletli polisten sırf supersportla durduruldum diye gördüğüm muameleyi de biliyorum. normal otomobilli ekip koluma girip "abi sen bakma ona" diyecek duruma geldiler..
Susturucu söküp bak bu orijinal diye polise caka satan tipleri gördünüz diye gerçekten orijinal egzozla polisten kurtulamayan, it muamelesi gören insanlar yok sanmayın. Var.
Kırklareli'ne köfte turu dönüşü siz en önlerdeydiniz ben arkadaydım, polis çevirmesine takıldık, benim arkamda scooter üzerinde kasksız şortla süren tipleri de durdurmuştu, bizi tc kimlik nodan kontrol edip kibarca gönderdi ama arkadakilere hani ekipman dediğinde onlar polise "abi çok sıcak beyaa" demişlerdi polis de onlara bak düzgün sürenler bütün ekipmanları giymişler sıcak bahane olmaz, ekipman giyeceksiniz diye söyleniyordu.

Tabi motorun tipine göre de olabilir, supersport motor sürenlerin çoğu daha apaçi tiplerse siz de kurunun yanında yanan yaş olmuşsunuzdur malesef.

Tabi bu polisi savunduğum anlamına gelmesin, en son yapacağım şeydir. Bu forumda da polis olduğunu tahmin ettiğim bir üye var gayet güzel aklı başında şeyler yazıyor, keşke bütün polisler öyle olsa ama imkanı yok.

Videoları izlemedim ama uğraşan durduk yere uğraşmıyordur diye düşünüyorsanız çok yanılırsınız.
Ben motosikletli polisten sırf supersportla durduruldum diye gördüğüm muameleyi de biliyorum. normal otomobilli ekip koluma girip "abi sen bakma ona" diyecek duruma geldiler..
Susturucu söküp bak bu orijinal diye polise caka satan tipleri gördünüz diye gerçekten orijinal egzozla polisten kurtulamayan, it muamelesi gören insanlar yok sanmayın. Var.
Sizin başınıza muhtemelen işgüzar memurlar ya da cebine kimliği beline silahı üzerine üniformayı giyince karakterini oturtmaya çalışıp ama oturtamamış Egosunu kıskandığı insanlar üzerinden denemeye çalışan insanlar gelmiş.
Hiç kimse kötü muamele yapamaz hastanede herhangi bir devlet kurumun da polis uygulamasın da.
Başınıza bir daha gelirse sizi çeviren kötü muamele gösteren polis otosu veya motosikletin plakasını alıp saati bölgesi ile beraber cimere yazarsanız olumlu dönüş alırsınız.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Bu forumda da polis olduğunu tahmin ettiğim bir üye var gayet güzel aklı başında şeyler yazıyor, keşke bütün polisler öyle olsa ama imkanı yok.
Keşke bütün reyizler* de böyle olsa ama imkanı yok işte. :rolleyes:

GiW51GdW8AA_eK8.jpg

*Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya başbakanları Danimarka Başbakanının evinde akşam yemeğinde.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Hayatımdaki en ilginç çevirmeye İğneköy'e giderken yaşamıştım. Dağ yoluna çıkarken sağda Jandarma durmuş çevirme yapıyorlardı. Biri beni fark edip yola atlayıp sağa çektirdi. Çektim sağa durdum. Komutan bana "Bende de eskiden senin bu motordan vardı, nasıl memnun musun diye muhabbet etmek için çevirdim" dediğinde çok şaşırmıştım. Ehliyetimi bile kontrol etmemişlerdi ve 10-15 dk Komutan ile sohbet etmiştik.

Sizin başınıza muhtemelen işgüzar memurlar ya da cebine kimliği beline silahı üzerine üniformayı giyince karakterini oturtmaya çalışıp ama oturtamamış Egosunu kıskandığı insanlar üzerinden denemeye çalışan insanlar gelmiş.
Hiç kimse kötü muamele yapamaz hastanede herhangi bir devlet kurumun da polis uygulamasın da.
Başınıza bir daha gelirse sizi çeviren kötü muamele gösteren polis otosu veya motosikletin plakasını alıp saati bölgesi ile beraber cimere yazarsanız olumlu dönüş alırsınız.

Düzgün insan evladı olan bir polis olduğun için sen buna inanıyorsundur. :)

Ama ben Norveç'te yaşamadığımı biliyorum.

Keşke bütün reyizler* de böyle olsa ama imkanı yok işte. :rolleyes:

GiW51GdW8AA_eK8.jpg

*Danimarka, İsveç, Norveç ve Finlandiya başbakanları Danimarka Başbakanının evinde akşam yemeğinde.
İtibardan tasarruf etmiş şerefsizler.
Yeri gelmişken bir küçük bilgi İsveç Başbakanının karısı Rahip, üç tane kızı var hepsi de yanlış hatırlamıyorsam Çin' den evlatlık.

Motosikleti
1190 ADV
Hayatımdaki en ilginç çevirmeye İğneköy'e giderken yaşamıştım. Dağ yoluna çıkarken sağda Jandarma durmuş çevirme yapıyorlardı. Biri beni fark edip yola atlayıp sağa çektirdi. Çektim sağa durdum. Komutan bana "Bende de eskiden senin bu motordan vardı, nasıl memnun musun diye muhabbet etmek için çevirdim" dediğinde çok şaşırmıştım. Ehliyetimi bile kontrol etmemişlerdi ve 10-15 dk Komutan ile sohbet etmiştik.

Eskiden sırf merak ettiği için yada sohbet etmek için durduran polislere çok denk geliyordum. Motosiklet sayısı artınca son zamanda artık benzer amaçla durdurmuyorlar. Benim ilginç hikayemde şöyle olmuştu; Toroslar gezisinde Çamlıyayla'da petrole girdik 2 kişi. Motorlar toz çamur vs. Yakıt sonrası bi temizlik yapalım, zinciri vs yağlarız sonrasında devam edelim dedik. Biz motorlarla uğraşırken bir polis geldi yanımıza, ya dedi ben burada motosikletlere kontrol yapamıyorum. Küçük yer kimse kask takmıyor plaka sigorta vs yok. Ceza yazsam herkes tanıdık, kontrol edip ceza yazmasam olmaz.. Sizin evraklarınız vs tamdır, temizlik yaparken ruhsatlarınızı versenizde kontrol edip sisteme girsem olur mu dedi. Bizde olur dedik. Polis neredeyse üste para verecekti kontrol yapmak için :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir Allah'ın kulu da "İğneköy nere?" dememiş :) Düzeltiyorum; İğneada (Kırklareli)

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Sende epten aykırı gidersin bea.
Ulan Türkiye'de de bir tane bile iğneköy yokmuş.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bende ufaktan ilginç bir çevirme yaşamıştım, 2 ay önce falan 2 trafik polisi çevirdi ve ben onlara doğru sinyal verip kenara yanaşırken bunlar aralarında sohbet etmeye başladılar... ben durdum ama bunlar bana bakmıyor bile, aralarında sohbet ediyorlardı, sonra "beni çevirmediler de ben mi yanlış anladım acaba" diye geçti aklımdan... sonra "memur bey, siz beni çevirdiniz mi yoksa bana mı öyle geldi?" diye seslendim onlara ve dönüp bana baktılar... ve bir tanesi "evet, ehliyet alabilir miyiz?" dedi ve sonra klasik tarama yapıp bıraktılar...

gerçi zaten normali bu değil mi? eğer durmayıp kaçarsam ve görürlerse "uygulamadan kaçtı" diye ceza gelir çünkü bir ihbar yok ise polisler neden zorla kovalayıp yakalamaya çalışsın ki? yani bırakın kaçan kaçsın kardeşim, ne diye koşturasın ki arkasından... bir ihbar varsa ve araç eşgali uyuyorsa kovalarsın...

yani ben polis değilim ama işin raconu budur, kasıntı olmaya gerek yok... birde tuhafıma giden bir şey var, polislere "abi" diyenleri görüyorum, niye "memur bey/hanım" demiyorlar?

ben yaşça büyük polislere yada yunuslara falan amirim diyorum mesela, iyi polislere öyle hitap ediyorum, normalde "memur bey/hanım" diyorum, abi abla şeklinde hitap etmenin sebebini anlayamıyorum.

Artık motor süren döl israflarından utanır hale geldiğimizden polisin anahtar alması gibi ufak detaylara takılmıyoruz. Sadece 2 gün içinde 2 salak benim aracımdan silme geçti.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar