benim de esenyurtta anahtarımı almışlardı, plakam çamurdan zor okunuyordu ve motorumun muayenesi yoktu diye ceza yedim ve polis "sen şimdi ücretli yollardan da kaçak geçiyorsundur" deyince ben kızdım, "hırsız mı demeye çalışıyorsun?" diye sordum... "asıl hırsızlar takım elbise giymiş lüks araçlara biniyorlar" dedim ve küfür etmedik bir kurum yöneticisi ve devlet büyüğü bırakmadan(tayyip dahil) baya sövdüm, polislere o görevi verenlere de sövdüm, araç muayene istasyonlarına kadar şiir gibi sövdüm... Yani HGS var motorumda ve beni hırsız yerine koyması çok kızdırdı.
ucuz ve çamurlu motora biniyoruz diye saygıyı hak etmiyor muyuz? kışın yağmur çok oluyor ister istemez habire kirleniyor ne yapalım? yani bu ülkede saygı görmek için lüks araçlara binip zengin mi olmak gerekiyor?
....... zenginlik deyince çalıştığım şantiye sahibi geldi aklıma;
dün bizim patron ile şantiye sahibi yan yanaydılar ve bende onlara selam verdim geçerken. şantiye sahibi tiki giyiniyor ve arabası "mercedes maybach". tabi bende 150cc eşek ile işi gidip gelmekten sıkılınca "dominar 400" aldım ve millet motordan anlamadığı için böyle heybetli görüp herkes beğeniyor falan... motor güzel ama ucuz yollu bir şey olduğunu bilmiyorlar, pahalı sanıyorlar
patron "hayırlı olsun, dikkatli kullan, sen bize lazımsın" dedi ve bende teşekkür edip "
belki yazın sonlarında doğru en ucuzundan ufak bir araba da alırım, renault clio tarzı ufak arabaları severim ben, büyük araba sevmiyorum" dedim ve ilerideki "mercedes maybach" göstererek "
mesela şu uzay gemisi gibi arabalardan kesinlikle almam, param olsun olmasın" dedim... "
park sorununun yanı sıra şimdi bu araba pek güçlü de değildir, dev gibi, güç kuvvet yok ne yapayım bunu ben, hem gitmez hem çok yakar külliyen zarar" dedim. şantiye sahibinin arabası olduğunu biliyordum ama çaktırmadan ve arabadan anlamıyormuş gibi yaparak söyledim.
patron "
biz o arabayı alamayız zaten" dedi. ve bende "
kaç para ki o? modeli ney bunun" diye sordum ve şantiye sahibi hiç tınlamıyordu bile
yani abi paraya pula yada zenginliğe itibar ve saygı ancak medeniyet görmemiş ahlaksız insanların yapacağı bir şey... aklı başında gerçekten insan olmayı başarabilmiş bireyler için maneviyat önemli...
mesela orada "maybach" yada "bentley" gibi arabalar yerine "porsche 911" yada "toyota supra" gibi arabalar görsem o zaman saygının kralını gösteririm ben işte, zevklerimiz bir, maneviyattan hak ediyor saygıyı.
bentley ne abi? maybach ne allah aşkına biri açıklayabilir mi? oldu olacak bunların fiyatlarını 20 milyon değilde bir kaç milyar yapsınlarda gerçek zengin fakir daha iyi belli olsun. bu nedir abi? insanlık ahlakına sığdıramıyorum ben bu sınıf olayını.
edit: söylemeyi unuttum, polislere "memur bey" şeklinde hitap etmek gerekmiyor mu? ben yunuslar ve yaşı büyük iyi polislere "amirim" diyorum ve gerisine "memur bey/hanım" diyorum.