Peki plaka kaybolmadan Emniyetten yeni plaka bastırtmak mümkün mü. Benim plakam çok eski kırık dökük de.
Arkadaşlar,merhaba...Bu gün uzun ve meşakkatli bir gezi yaptım.Yağmur,çamur,rüzgar,yoğun trafik,bozuk yollar...Yani ne ararsanız vardı...Gezi esnasında yol çalışmasının devam ettiği,stabilize ve bol çukurlu-yamalı yerlerden geçmek zorunda kaldım.Eve döndüğümde plakamın düşmüş olduğunu farkettim.Bu durumda, yeni plaka çıkartmak için yapılacak işlemler ve gerekli evraklar nelerdir? Prosedürü bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var...
Temmuz 2016 itibarı ile durum şudur: Motosiklette tek plaka olduğundan, mevut plakanızı tekrar kullanamayacağınız için Trafik ve Tescil Belgelerini yenilemeniz (190 TL), bu işlem için EK-1 Belgesi ve palakayı hangi gün, hangi ilçe sınırlarında ve ne zaman kaybettiğinize dair bir dilekçe tanzim etmeniz (30 TL), Emniyetten yeni ruhsatınızla berabaer size verilen yeni plakanızın ne olduğuna dair bir makbuzu şoförler odasına götürüp 14 TL karşılığında (toplam maliyet İstanbul için 190+30+14 = 234 TL) yeni plakanızı almanız gerekecektir. Yaşanmış tecrübedir![]()
Eger plakanı kendi imkanlarınla bulamazsan malesef yeni plaka almak zorundasın. Yani plakan değişecek. Yeni plaka için gerekli muameleleri yapmak zorundasın. Bunu Devletimiz terör ve plaka çalınması sebebi ile uygulamaya başladı.
Arkadaşlar merhaba bu gün 100 km yolculuk sonunda plakamın olmadığını farkettim ne yapmam gerek