Plakam düştü! Ne yapmalıyım?

bu plaka hep çinlerde düşüyor, benim yıllardır düşmedi

Peki plaka kaybolmadan Emniyetten yeni plaka bastırtmak mümkün mü. Benim plakam çok eski kırık dökük de.

Peki plaka kaybolmadan Emniyetten yeni plaka bastırtmak mümkün mü. Benim plakam çok eski kırık dökük de.

O da büyük bir sıkıntı plakam çatlamışti, merkez emniyete nerden bastirabilirim diye sordum. Adamlar neredeyse beni suçlu ilan edecekti. Bu iyi biz ne plakalar görüyoruz kırık dökük onları bile yeni basmiyoruz diyerek vazgeçirdiler adeta ve sonuç ortada. 2 kez ruhsat düşürdüm 200 tl ve bir gün uğraşmaniz gerekiyor. Motosikletteki bütün bu bürokrasi işleri tamamen muallakta.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------

Hassasiyetinizi anlıyorum fakat aynı şey sizin başınıza gelse tavrınız farklı olmaz. 200 lira benim ev kiram aylık benzine verdiğim para 80 lirayı geçmez o da dolmuştan hesaplı. Motorum Çin malı. Ne ekipman ne vize sigorta bi eksiğim yok şükür. Şuan bi teneke parçasına 200 lira çıkartacak kadar zengin değilim

Arkadaşlar,merhaba...Bu gün uzun ve meşakkatli bir gezi yaptım.Yağmur,çamur,rüzgar,yoğun trafik,bozuk yollar...Yani ne ararsanız vardı...Gezi esnasında yol çalışmasının devam ettiği,stabilize ve bol çukurlu-yamalı yerlerden geçmek zorunda kaldım.Eve döndüğümde plakamın düşmüş olduğunu farkettim.Bu durumda, yeni plaka çıkartmak için yapılacak işlemler ve gerekli evraklar nelerdir? Prosedürü bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var...

Temmuz 2016 itibarı ile durum şudur: Motosiklette tek plaka olduğundan, mevut plakanızı tekrar kullanamayacağınız için Trafik ve Tescil Belgelerini yenilemeniz (190 TL), bu işlem için EK-1 Belgesi ve palakayı hangi gün, hangi ilçe sınırlarında ve ne zaman kaybettiğinize dair bir dilekçe tanzim etmeniz (30 TL), Emniyetten yeni ruhsatınızla berabaer size verilen yeni plakanızın ne olduğuna dair bir makbuzu şoförler odasına götürüp 14 TL karşılığında (toplam maliyet İstanbul için 190+30+14 = 234 TL) yeni plakanızı almanız gerekecektir. Yaşanmış tecrübedir :)

Temmuz 2016 itibarı ile durum şudur: Motosiklette tek plaka olduğundan, mevut plakanızı tekrar kullanamayacağınız için Trafik ve Tescil Belgelerini yenilemeniz (190 TL), bu işlem için EK-1 Belgesi ve palakayı hangi gün, hangi ilçe sınırlarında ve ne zaman kaybettiğinize dair bir dilekçe tanzim etmeniz (30 TL), Emniyetten yeni ruhsatınızla berabaer size verilen yeni plakanızın ne olduğuna dair bir makbuzu şoförler odasına götürüp 14 TL karşılığında (toplam maliyet İstanbul için 190+30+14 = 234 TL) yeni plakanızı almanız gerekecektir. Yaşanmış tecrübedir :)

Düpedüz soygun

Daha iyi gidip sahte bastırayım ustune damgayıda vuruyolar bıde paramı vercez cok sıkıntılı ıslem bu

Arkadaşlar merhaba bu gün 100 km yolculuk sonunda plakamın olmadığını farkettim ne yapmam gerek

100'km yolu geri dönmek gerek. Dönerken her yere teker teker sormak gerek.

:D :D şaka maka geçmiş olsun hocam.

"Online Randevu Alabilirsiniz.
Aracınızın plakasını yenileme işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubesi’nin web sitesinden randevu alabilirsiniz. Ayrıca bu sitede “Aracımın plakası düştü, ne yapmalıyım?” sorusunun yanıtlarını da tüm detayları ile bulabilirsiniz. Randevu aldıktan sonra, istenen belgeleri hazırlamanız gerektiğini de hatırlatalım.

Plaka Yenileme İçin İstenen Evrakla
İstenen evrakların tümünü görevli memura teslim etmenizin ardından memur tarafından size bir adet kayıp plaka basım fişi verilecektir. Daha sonra ilgili memur sizi plakanızı nerede bastıracağınıza dair yönlendirecektir. Cüzi bir meblağ ödeyerek, yarım saat içerisinde yeni plakanızı teslim alabilirsiniz."

Eger plakanı kendi imkanlarınla bulamazsan malesef yeni plaka almak zorundasın. Yani plakan değişecek. Yeni plaka için gerekli muameleleri yapmak zorundasın. Bunu Devletimiz terör ve plaka çalýnması sebebi ile uygulamaya baþladı.

Ekleme: Pardon benim bu dediğim çalınıp geri bulunan motosikletler için geçerliydi. Plaka dusmesinde aynı prosedürü uygularlarmi emin değilim

Son düzenleme:
Eger plakanı kendi imkanlarınla bulamazsan malesef yeni plaka almak zorundasın. Yani plakan değişecek. Yeni plaka için gerekli muameleleri yapmak zorundasın. Bunu Devletimiz terör ve plaka çalınması sebebi ile uygulamaya başladı.

Hocam yeni plaka almasına gerek yok yani plakasını değiştirmesine. Trafik şube müdürlüğüne başvuru yapması yeterli.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Yanlış bilmiyorsam son terörle mücadele kanunları kapsamında motosikletler bir plaka arabalar iki plaka kaybettiklerinde plaka komple değişiyor.Hatta benim arabanın eski sahibi bir kere plakasını kaybetmiş,geçenlerde trafik şubeden aradılar eğer aracınızın bir kere daha plakası kaybolursa plakanızı değiştirmek zorundasınız diye bilgilendirme yapıldı.

Ruhsatınızla beraber trafik şubeye gidip dilekçe veriyorsunuz. Ordan aldığınız bir evrak ile şoförler odasına giderek 15 liraya bastırıyorsunuz.

ben trafıkte amırkıgınde ehlıyetı degıstırırken bırı geldı motosıklet plakası dusmus ona yenı plaka cıkarması gerektıgını soyledı bu arabalar ıcın gecerlı degıl dedı araclarda ıkı tane oldugu ıcın motosıklet yenı kanuna gore aynı plakayı veremıyorlarmıs her seyı yenı bastan yaptırıyormussun

Motosikleti
600RR
yaa anlamıyorum bu plaka düşürenleri kusura bakmayın ama çok safsınız oraya 2 tane akıllı vida atsan ne olacak ha diyelim plaka takmayı sevmiyorsun katlanır plaka tak .

hologramli ve muhurlu ufak motosiklet plakasi 40 lira dostum, hiç kasma trafik falan. n11 den ver siparisini. ertesi gun elinde. ben orjinal plakalarimi hic kullanmadim. daha dogrusu plaka da kullanmiyorum :)
www.n11.com/app-plaka-muhurlu-motorsiklet-plakasi-P90206911
şimdiye kadar esime dostuma kendime yaklasik 10 adet siparis vermisimdir burdan. hiç üzmedi.

Son düzenleme:
4 ay önce başıma geldi yeni plaka veriyolar yani baştan bidaha ruhsat çıkarıcaklarını söylediler 189 lira mı neydi bende gittim app bastırdım tercih sizin..

Hay aksi şeytan. Ben konu başlığını "Fiyakam düştü" olarak okudum. Neyseki plaka imiş düşen, yorum yazmiim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar