- Konu Yazar
Yeni modelin kablo kanalı olması sebebi ile yurtdışı sitelere ürün düşene kadar elimdeki modeli kesip biçip idarelik olarak kullanmıştım.
Yurtdışı fiyatlarının 110-140$ olması sebebi ile plakalığı kendim yapmaya karar verdim.
3mm strafor ile kalıp aldım;
Yerinde son rütuşlar;
Programa aktarma; (plakalığı ilerde teker çamurluğuna alırsam diye projeye ikinci boş kapak eklendi.)
Kesme biçme;
105 derece bükme işlemi sonrası;
Boya öncesi son deneme;
Mat siyah sprey ile 3 kat uygulama;
Yandan görüntüsü; (katlanır mekanizma kulakları olmaması nedeni ile proje amacı olan yandan incecik görüntü elde edildi.)
Arkadan görüntüsü; (105 derece eğim ile arkadan plaka okunurluğu net olarak elde edildi. Polis çevirmesinde sıkıntı yaşamadım.)
Plaka resmi 18x12 ölçülerinde, siyah çerçevesi kesilip pleksi içine yerleştirildi.
Maliyet:
Malzeme + kesme + bükme 40TL
Boya 7TL
Yurtdışı fiyatlarının 110-140$ olması sebebi ile plakalığı kendim yapmaya karar verdim.
3mm strafor ile kalıp aldım;
Yerinde son rütuşlar;
Programa aktarma; (plakalığı ilerde teker çamurluğuna alırsam diye projeye ikinci boş kapak eklendi.)
Kesme biçme;
105 derece bükme işlemi sonrası;
Boya öncesi son deneme;
Mat siyah sprey ile 3 kat uygulama;
Yandan görüntüsü; (katlanır mekanizma kulakları olmaması nedeni ile proje amacı olan yandan incecik görüntü elde edildi.)
Arkadan görüntüsü; (105 derece eğim ile arkadan plaka okunurluğu net olarak elde edildi. Polis çevirmesinde sıkıntı yaşamadım.)
Plaka resmi 18x12 ölçülerinde, siyah çerçevesi kesilip pleksi içine yerleştirildi.
Maliyet:
Malzeme + kesme + bükme 40TL
Boya 7TL