Plakalık (Tail Tidy) Projesi

Yeni modelin kablo kanalı olması sebebi ile yurtdışı sitelere ürün düşene kadar elimdeki modeli kesip biçip idarelik olarak kullanmıştım.
Yurtdışı fiyatlarının 110-140$ olması sebebi ile plakalığı kendim yapmaya karar verdim.

3mm strafor ile kalıp aldım;
69408W.jpg

Yerinde son rütuşlar;
gqNBVR.jpg

Programa aktarma; (plakalığı ilerde teker çamurluğuna alırsam diye projeye ikinci boş kapak eklendi.)
vb0q5v.jpg

Kesme biçme;
W0ldk2.png

105 derece bükme işlemi sonrası;
V0ZbAR.jpg

Boya öncesi son deneme;
brOW5Y.jpg

Mat siyah sprey ile 3 kat uygulama;
dP6R5Z.jpg

Yandan görüntüsü; (katlanır mekanizma kulakları olmaması nedeni ile proje amacı olan yandan incecik görüntü elde edildi.)
m3Vnb2.jpg

Arkadan görüntüsü; (105 derece eğim ile arkadan plaka okunurluğu net olarak elde edildi. Polis çevirmesinde sıkıntı yaşamadım.)
nRvBJM.jpg

Plaka resmi 18x12 ölçülerinde, siyah çerçevesi kesilip pleksi içine yerleştirildi.

Maliyet:
Malzeme + kesme + bükme 40TL
Boya 7TL

Şimdi mevzu ne onu anlamadım ben kameralar görmesin polis çevirirse görsün mü ? Yoksa sadece daha sade hoş görunümlü plakalık yapmak mı ?

Kameralarda görülmesini engelleyecek açı yok, amaç kibar görüntü.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Insanin kendi isini kendisi yapmasi gibisi yok. Gayet iyi olmus.

Bende yapıcam :queen: plakalığım plastik ve büyük autocad yeterli olur sanırım bunun için hatta sketch up bile yeter bana onlardan yaparım

El emeği güzel olmuş ve bence de kibar duruyor. Elinize sağlık :mrgreen:

Güzel çalışma, sadece levha biraz kalın olmuş sanki? Fotoğraflardan mı öyle görünüyor?

Insanin kendi isini kendisi yapmasi gibisi yok. Gayet iyi olmus.

Çok kibar durmuş elinize sağlık.

Bende yapıcam :queen: plakalığım plastik ve büyük autocad yeterli olur sanırım bunun için hatta sketch up bile yeter bana onlardan yaparım

El emeği güzel olmuş ve bence de kibar duruyor. Elinize sağlık :mrgreen:
Herkese teşekkür ederim.

Güzel çalışma, sadece levha biraz kalın olmuş sanki? Fotoğraflardan mı öyle görünüyor?
3mm galvaniz şaç kullanıldı, galiba fotoğraf ve açı kaynaklı kalın gözükmüş.

Bu firma tüm modellere entegre sinyalli plakalık/kuyruk üretiyor. Çalışmaları çok kaliteli ancak ülkemize ulaşması 900TL + civarı.
Acaba bir benzerini yapabilir miyiz diye düşünüyorum ve fikirlere açığım. Firma buzlu lens kullanmış ama ben smoke düşünüyorum..
Yoksa sinyalli stop alıp, mevcut plakalığın sinyal kulaklarını kesip devam mı :)

Firma;
https://www.instagram.com/newragecycles/

Video;
https://www.instagram.com/p/BfKtj1fBk5M/

PlOnvb.jpg

Vr3P2q.jpg

76y78m.jpg

bende "bundan" vardı, epey kaliteli fakat gereksiz paralara satılan bir ürün. seninki 10 kat daha ucuza mal olmuş.
sonra da onu çıkardım böyle bir şey yaptırdım.
EPyR3D.jpg

Son düzenleme:
kolay gelsin (33 tl ye katlanır olanı mevcut...) Eline sağlık
Kanallı olup katlanır modellerin en uygunu aliexp dahil 130 civarı ki çok kabalar. Ayrıca benim yaptığım zamanlar da satışta değildiler. Ben de en sade versiyonunu yaptım kendimce.

bende "bundan" vardı, epey kaliteli fakat gereksiz paralara satılan bir ürün. seninki 10 kat daha ucuza mal olmuş.
sonra da onu çıkardım böyle bir şey yaptırdım.
https://i.hizliresim.com/EPyR3D.jpg
Yoshi güzel ama dahili sinyali yok üzerinde. Senin şerit ledli sinyaller çok güzel olmuş ama kablolar ortada kötü duruyor. Şimdi ki amacım o kabloları nasıl gizleriz, yoksa 800tl hazırı var :)

Kanallı olup katlanır modellerin en uygunu aliexp dahil 130 civarı ki çok kabalar. Ayrıca benim yaptığım zamanlar da satışta değildiler. Ben de en sade versiyonunu yaptım kendimce.

Yoshi güzel ama dahili sinyali yok üzerinde. Senin şerit ledli sinyaller çok güzel olmuş ama kablolar ortada kötü duruyor. Şimdi ki amacım o kabloları nasıl gizleriz, yoksa 800tl hazırı var :)

yoshinin kenarında delikleri var orjinal sinyaller takılıyodu ona. ama bıyık gibi duruyor çok büyükler. bu arada ledlerin kablolarını görmek için eğilmek lazım. sırf onun için delmeyeyim dedim kuyruğu yazık günah. yani hiç olmadı ledli stop lambası alınabilir. 50 dolarmıydı neydi o da. şerit ledler 6 dolardı.

Çok güzel olmuş yalnız malzeme olarak galvanizli çelik kullanmanız mantıksız geldi bana. Eğer alüminyum kullansaydınız hem biraz ağırlık tasarrufu yapar hemde korozyonu sıfırlardınız. Üstelik alüminyumu kesip biçmek çelikten çok daha kolay olurdu.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben Yoshimura'nin bir modelini kullanıyorum. Çok pahalı da değildi. Plakayı aydınlatmak için kendi Led ışığı var. Şık bir çerçevesi var. Motosikletin kendi sinyallerini kullanıyor.

s-l400.jpg

Açıkçası sinyali kendinden olanlar çoğunlukla standartları karşılamıyor. Sinyallerin adamakıllı çalışması önemli. Amerika'da motosiklet sinyallerinin belli bir yüzey alanına sahip olması gerekiyor, ve merkeze çok yakın olmaması gerekiyor. Bu tip bazı sonradan takma sinyaller gündüz görülmüyorlar bile.

Bir de plakanın çok yukarı veya aşağıya bakması kötü gözüküyor bence. Yoshimura nerdeyse dümdüz.

Ben Yoshimura'nin bir modelini kullanıyorum. Çok pahalı da değildi. Plakayı aydınlatmak için kendi Led ışığı var. Şık bir çerçevesi var. Motosikletin kendi sinyallerini kullanıyor.

https://i.ebayimg.com/images/g/ho4AAOSwKXdacDu-/s-l400.jpg

Açıkçası sinyali kendinden olanlar çoğunlukla standartları karşılamıyor. Sinyallerin adamakıllı çalışması önemli. Amerika'da motosiklet sinyallerinin belli bir yüzey alanına sahip olması gerekiyor, ve merkeze çok yakın olmaması gerekiyor. Bu tip bazı sonradan takma sinyaller gündüz görülmüyorlar bile.

Bir de plakanın çok yukarı veya aşağıya bakması kötü gözüküyor bence. Yoshimura nerdeyse dümdüz.

bendekinin aynısı. 1290 da da şık durmuş.

Çok güzel olmuş yalnız malzeme olarak galvanizli çelik kullanmanız mantıksız geldi bana. Eğer alüminyum kullansaydınız hem biraz ağırlık tasarrufu yapar hemde korozyonu sıfırlardınız. Üstelik alüminyumu kesip biçmek çelikten çok daha kolay olurdu.
Galvaniz özellikle şeçilmedi, o an en yakınımızda o plaka vardı. Ama alüminyum her açıdan avantajlı, bir dahakine kısmetse.

https://i.ebayimg.com/images/g/ho4AAOSwKXdacDu-/s-l400.jpg

070BG149000_B_L.jpg

Yoshi plakalık şuan vergi ve kargo ile ortalama 250$ ları aşıyor. Orijinal sinyallerin "eşek kulağı" dizaynı hariç her şey güzel ancak dediğiniz gibi güvenlik olarak en uygunu bu.
Ortalama 30cm genişliğindeki sinyal düzeneğini dahil farkedemeyen araç sürücüleri, kendinden sinyalli stopları neredeyse hiç farketmiyor.
Bazen estetik kaygımızdan dolayı bu gerçekleri unutuyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar