Plaka devir islemi hk.

Moderatör
Arkadaslar merakimdan soruyorum, bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

Diyelim ki ben x sehrinde oturuyorum ve y sehrinden bir motosiklet aldim.. Ama plakasi hosuma gitti ve degistirmek istemiyorum.. Boyle bi imkan veya ihtimal var midir ? Yoksa bulundugum sehre gore plaka cikarmak zorunda miyim?

y şehire ikametgahını alırsın, y sehırde aldıgın ikametgah adresının baglı bulundugu trafik şubesinden ruhsatı ustune alırsın. sonra gene o y şehrinden ikametgahını x şehrine taşırsın :)

Moderatör
İkametimi alirsam Cebelitarik plakasi bile cikarabilirim onu biliyorum.. İkamet falan almadan yok mudur bunun bi yolu yordami ?

y şehirde bi tanıdık varsa onun ustune cıkarabılırsın abi başka yolu yok zorlama bizi :D

Moderatör
Son düzenleme:
ya adres ver geç olurmu yarın bugun kazada bırını oldurursen yada sen ölürsen napacaksın ? bunlar sağlam işler değil yani abicim.

benim anlamadığım şimdi motorun devir teslim işi bitince birde plakayı mı oturduğumuz şehre göre tescil edeceğiz?plaka direkt üzerimize başka şehirdeki adresten tescil olmuyor mu?

Moderatör
benim anlamadığım şimdi motorun devir teslim işi bitince birde plakayı mı oturduğumuz şehre göre tescil edeceğiz?plaka direkt üzerimize başka şehirdeki adresten tescil olmuyor mu?

Siz anlamadiniz ama bende sizin yazdiklarinizdan birsey anlamadim :)

ya adres ver geç olurmu yarın bugun kazada bırını oldurursen yada sen ölürsen napacaksın ? bunlar sağlam işler değil yani abicim.

Dusman misin dost mu :p Ne bu karamsarlik boyle potansiyel katilmisim gibi davraniyosun bana :)

Son düzenleme:
Artik ikametkah devri kalkti sanirsam nüfüstan aliniyor İkametkah nufus yoluyla heralde hallediliyor bildiğim kadariyla

başkasının üstüne almadan alma yöntemi varsa bu gerçekten çok iyi olur. boşuna masraf çıkmaz o parayla 3 4 günlük geziye çıkılır.

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Lucas, eğer farklı bir şehirden alacaksan motoru en temizi kendi sahip olduğun ikameti belirterek nakil işlemi yaptırmak ve plakayı değiştirmektir.

Senin istediğin şey için bende çabaladım ama asıl ikametgahını belirterek olacak işler değil. Doğru ikametgah bildirmez isen o da yaş iş.

Bu arada 1 aya yakın İstanbul'da 35 plaka gezdim muamele öncesi. Güzel bir tecrübe oluyor. Yabancıyım zannedip insanlar yol veriyodu vs. :queen:

abi iyide arkadan gelen nasıl ol vercek sana ::D:D:D:D:D önde de varsa plaka sorun yok :p bende 2 hafta 34 plaka ile karizma yaptım izmirde :p

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Ulen oyle degil be. Sıkışık köprü trafiğinde arabaların arasında zigzag yapıyosun ya böyle sende durmak zorunda kaldığında. İşte o an yan şeride salça olmak için arabaların arasına girdiğinde yan şeritte arkadaki 4teker sürücüsü tepkimiyor anlayacağın. :mrgreen:

şimdi anladım abi düz beyiniz biz böyle ayrıntılı düşünemedik affet :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar