piyanist_irf' den ybr 125 e konrol paneli yapımı :))

sen şimdi şakayı bi yana bırak fitil felan aranma sağda solda üzerindeki alt fitilide çıkar yeminle ben hasta oldum öle daha güzel duruyor bakma arkadakinide çıkar deycem ama camı çizer zamanla ondan .. ciddiyim şaka yapmıyorum senin istediğin gibi ince ve kibar etrafını dönecek fitil bulman sanayide zor hiç uğraşma bence ...

çünkü fitilli hali fitil iyi oturmadığı için orjin durmuyor sen bide fitilsiz bi resim çek koy bak siyaha boyanmış bence mis gibi duracak... istersen burdaki arkadaşlarada sorabilirsin bana katılacaklardır zaten ön tarafa alt kısma fitil çok gerekli değil.

tamam deneyeceğim hemen geliyorum foto çekicem

evet elle uğraşınca insana zorluk oluyor fakat günümüz teknolojisi ile belkide dakikalar içinde hiç sorunsuz hatasız işler yapmak gayet mümkün oluyor ve anladığım kadarıyla sizde bu nimetleri kullanan, ve bunlarla haşır neşir bir üstadımız dostumuzsunuz :)

bunu gerçekten bilmiyordum zira profilinizin yabancısı olmamama karşın bu güne dek nasıl sizi tanıyamadım hayret :cherry:

bu teklif ettiğiniz yardım gerçekten önce benim adıma sonra bunu uygulayacak motosiklet . net arkadaşlarım dostlarım adına çok güzel ve orjinal olacaktır bende dahil tüm kullanan arkadaşlar size dua edeceklerdir bundan kuşkunuz olmasın :)

sonuçta bu bahsettiğim işten herhangi bir maddi beklentisi olan biri değilim sırf arkadaşların işi görülsün dostluklar pekişsin amacım bundan ibarettir ki sizi de bu konuda taktir ederim ,

yalnız mail olarak ben size bu şablonu yollarım o sorun değilde ölçüleri eni boyu çapı et kalınlığı hakkında beni bilgilendirirseniz iyi olur şöyleki

A4 kağıdına resmini çekip yada şablonunu çıkarıp bire bir yollasam sizin için yeterli oluyormu af buyurun daha önce denemediğim bir şey teşekkğr ederim şimdiden ...sağolun varolun...:rendeer:

Selamlar İrfan Bey ;

İmalat yapan bir firmada mühendisim. Punch'ımız akşama kadar bir çok malzeme basıyor. Basacağı parçaları genelde AutoCad ile çizip programlıyoruz. Arada sırada bana veya bizim GARAJ da ihtiyacı olan arkadaşlara ufak tefek parçaları normal imalatımızın arasında sacın bir yerine yerleştirip bastırıyorum. Dediğiniz gibi saatlerce uğraşıp bir tane yaptığınız sac parçanın aynısından 10'larca yapmak sadece dakikalar alıyor. Tabi hepsinin milimetrik olarak birbirinin kopyası olacağını söylememe gerek yok. Uğraşlarınızı takdirle takip ediyorum. Samimi ve yapıcı tavrınız yazılarınızdan belli oluyor. Elimden gelen yardımı yapmak isterim. İstanbul'a geldiğinizde ziyaretime gelirseniz atolyeyi gezdiririm işinize yarayabilecek şeyleri gözden geçiririz. Müsait olduğum her zaman yardıma hazırım. A4 e şablonunu yapıp fotoğraf ile veya faks ile bana gönderebilirsiniz. Aşağıdaki şekilde üzerinden ölçü alıp istediğim ölçüleri altına yazarsanız daha kolay olur. Özel mesaj ile size cep ve faks numaralarımı gönderiyorum.

panelmb.jpg

Kocaeli İl Temsilcisi
Selamlar İrfan Bey ;

İmalat yapan bir firmada mühendisim. Punch'ımız akşama kadar bir çok malzeme basıyor. Basacağı parçaları genelde AutoCad ile çizip programlıyoruz. Arada sırada bana veya bizim GARAJ da ihtiyacı olan arkadaşlara ufak tefek parçaları normal imalatımızın arasında sacın bir yerine yerleştirip bastırıyorum. Dediğiniz gibi saatlerce uğraşıp bir tane yaptığınız sac parçanın aynısından 10'larca yapmak sadece dakikalar alıyor. Tabi hepsinin milimetrik olarak birbirinin kopyası olacağını söylememe gerek yok. Uğraşlarınızı takdirle takip ediyorum. Samimi ve yapıcı tavrınız yazılarınızdan belli oluyor. Elimden gelen yardımı yapmak isterim. İstanbul'a geldiğinizde ziyaretime gelirseniz atolyeyi gezdiririm işinize yarayabilecek şeyleri gözden geçiririz. Müsait olduğum her zaman yardıma hazırım. A4 e şablonunu yapıp fotoğraf ile veya faks ile bana gönderebilirsiniz. Aşağıdaki şekilde üzerinden ölçü alıp istediğim ölçüleri altına yazarsanız daha kolay olur. Özel mesaj ile size cep ve faks numaralarımı gönderiyorum.

http://img4.imageshack.us/img4/4890/panelmb.jpg

vallaha neredeyse aynısını zaten çizmişsiniz eh oldu olacak bite basıverseydiniz olmadı gelip birde montajlasaydınız bari :cherry::queen: elinize ayağınıza sağlık ne diyeyim ne demek istediğinizi şu an anladım ancak koray efendinin motürüne özel bir durum oldu bu :) benimde gözümden kaçan bir şey, fakat herkezde tur camı yok :)

ayrıca sizi tanımak benim için çok sevindirici bir şey bundan mutluluk duyarım zira bu yaklaşımınız çok hoşuma gitti ve mt üyesi olduğum için kendimle bu sebepten gurur duydum şimdi sağol varol , şu an acele etmeyelim 20 şubatta izne çıkacağım inşelleh daha var müsait olursanız çayınızı bizzat içmeyi çok isterim sevgi ve saygılar sunarım ...:rendeer:

orjinal sinyaline hiç dokunmadan yeni bir flaşörle de yapabilirsin buradaki mantık 3 ayaklı bir düğme kullanmak buna dikkat etmen gerek herhangi oto parçacıdan 3 ayaklı flaşör almak biri( x) itir bir ayağı (L) Diğer ayakta (-) dir eksiye zayen şasiden yada başka bir yerden akım alıyorsun, sinyal lambalarının sağlı sollu olmak üzre her ikisindende (+ artıyı) paralel filaşöre kadar kablo çekip bir hat kuruyorsun.

daha sonra düğmenin bastığında akım gelecek iki ayağına sağlı sollu bu çektiğin sinyal kablolarını bağlıyorsun yani düğmeyi açtığında her iki tarafada akım gidecek şekilde buraya kadar kolay

sonrası daha kolay flaşörün üzerinde yazar zaten (-) akım bağlıyorsun burada yanlışlık yapabilirim deneme yanılma yöntemi ve kontrol kalemiyle yaparsın (L) diye bahsettiğim ayaktan açma kapama düğmesinin sonuncu 3 . ayağına bağlıyorsun bazı düğmeler 4 ayaklıdır farketmez paralel köprü yapıp teke düşürmen kolay iş yani illa 3 ayaklı açma kapama düğmesi alacağım diye kendini parçalama

geriye x ayağı kalıyor onada (+) akım veriyorsun yada bağlıyorsun neyse burada dikkat edeceğin şey eğer kontak kapalıykende yakmak istiyorsanki normalde tavsiye ederim sürekli akım olan herhangi bir motosikletinin kablosundan akım alabilirsin, altarnatif çok yada direkt aküden çekebilirsin ,

ama aküden çekersen araya bir sigorta koyman mantıklı olur tavsiye ederim , 10 amper yeterlidir .

fakat şenol abinin dediği sistemde mantıklı olandır ancak filaşör genelde gidondan uzak olduğu için bizim motorlarda sele altında yanda oradan taaa ön tarafa kablo çekmek hem uğraştırır, hemde kablo kirliliği fazlalığı söz konusu olabilir ben kafada işi bitirmeyi ve orjinal flaşörüne dokunup işi uzatmayı sevmediğim için bu yöntemi yaptım sonuçta olmaz diye bir şey yok yapınca oluyor anlamadım dersen şemada çizerim ... kolay gelsin..
ilgilenip okadar yazi yazdiginiz icin tesekkur ederim evet anladim sayilir fakat diger abinin dedigi sistem daha basit gibi benim motor zaten scooter sinyal rolesi direk gidonda kolay ulasilabilir yerde yani oyle uzaklardan kablo cekmeye gerek kalmicak =) yanliz tek anlamadigim abinin dedigi roleyi neye gore alcaz orjinal role ile olmuyormus ya onun ozel adi modeli falan varmi yada farki sadece elektronik veya mekanik olmasindami benimki mekanik bana o benim orjinal roleyi hangi role ile degistircegimi soylerseniz cok yardimci olursunuz tesekkurler :)

Usta benim motora da adam gibi bi benzin deposu yapsak, boş depo 2.6 litre alıyor benzinsizlikten yolda kalıyorum :cherry: Karamürsele zor da olsa gelirim. Sirkeci-Harem feribotuyla, Eskihisar-Topcular feribotuyla 2 saatte ordayım :)

İrfan sen motor tamir işine el atsan sadece bu siteden iş alsan sana yeter ciddi söylüyorum......Mekanik elektrik elektronik zaten lastik vs kolay o işler....
Örnek yağ filtre hava filtre değişimi-zincir dişli değişimi-egzantrik gergi değişimi vs yapabileceğin bir çok iş var....Bence bir düşün mümkünse bu konularda kendini daha da geliştir derim.

Abi malesef burada sana katılamıyorum.
dediğini yıllarca yaptım ve hala adamına göre yapmaya çalışıyorum...

gerçi hiçkimseden para almadım bende...

ama zamanla işler arapşaçına dönmeye başlıyor...

abartı örnek vermek gerekirse adamın arabasının yağını bujisini filtrelerini değiştiriyorum...

3 gün sonra sanki bunları yapptığım için debriyaj teli kopmuş gibi konuşuyor...

fren balatalarını değiştiriyorsun....

araba nın lastiği o üzden patlamış oluyor....

aküsünü,ampullerini değiştiriyorsun ..
frenleri tutmamaya başlıyor....

en kötüsü ne alakası var deyip anlatamıyorsun....

diğer bir konu ise şimdi İrfana gidip iş yaptırmayı bayıla bayıla kabul ederim diyen 100 kişi varsa para almaya başladığında 10 kişi bile kalmaz emin olun....

bizim irfan alem adam. radyatör konsolundan ne işler çıkarmış bravo kardeşime helal olsun..:rendeer:

İrfan agadan bezinli oyuncak şov..
Ama tek fark motoru daha iyi kullanıyon aga :)

[YT]21Mpvb6T-1k[/YT]

Motosikleti
bmw f650 cs
İrfan yine bizi şaşırtıyorsun yine kardeşim senin asıl mesleğin nedir

Kocaeli İl Temsilcisi
ilgilenip okadar yazi yazdiginiz icin tesekkur ederim evet anladim sayilir fakat diger abinin dedigi sistem daha basit gibi benim motor zaten scooter sinyal rolesi direk gidonda kolay ulasilabilir yerde yani oyle uzaklardan kablo cekmeye gerek kalmicak =) yanliz tek anlamadigim abinin dedigi roleyi neye gore alcaz orjinal role ile olmuyormus ya onun ozel adi modeli falan varmi yada farki sadece elektronik veya mekanik olmasindami benimki mekanik bana o benim orjinal roleyi hangi role ile degistircegimi soylerseniz cok yardimci olursunuz tesekkurler :)

(ole) markasını ben beğeniyorum mekaniği sağlam tofaş parçacıları satar genelde ): en azından bizim burada , mekanik yada elektironik olması bir fark yaratmaz biri karedir biri silindir çeklindedir yalmız değişik markalar var 3 ayaklı olanlardan herhangi birini alabilirsin hepsi kaldırır sorun olmaz...:)

---------- Post added at 08:14 ---------- Previous post was at 08:11 ----------

Usta benim motora da adam gibi bi benzin deposu yapsak, boş depo 2.6 litre alıyor benzinsizlikten yolda kalıyorum :cherry: Karamürsele zor da olsa gelirim. Sirkeci-Harem feribotuyla, Eskihisar-Topcular feribotuyla 2 saatte ordayım :)

kardeşim benzin deposu yapım işlemi öyle söylediğin kadar kolay bir şey değil :) haaa kare şeklinde , bir depo istersen gene yapamam elimde aletim mevcut değil :) ama istersen hazırda suszukı çhooper deposu var musluğu her şeyi faal deliksiz yararmı işine ? :)

Kocaeli İl Temsilcisi
sametagir kankamın yorumuna hitaben yazılmıştır, yanlışlık yapmışım alıntı yapayım derken gelişmiş cevapladım , birdaha yazmayayım :cherry::queen:

kanka yeminle içimdekileri yazmışsın şimdi bi anlatmaya kalksam hepinizi bayar , sıkılırsınız :) fakat kısaca söylemem gerekirse motosiklet işinden ziyade işi bilmeyen adama iş anlatmak zordur ,

sen kuyruğunu yaparsın 1 zaman sonra ayağı kopar gelir sana hesap sorar, sonra başlarsın izahata kendini aklama çabalarına , genede aklayamazsın:)
çünki karşındaki yaptığın işin mantığını, şeklini,maliyetini,el becerisini, hangi aletlerini kullandığını , ne kadar emek ve zaman harcadığını,bilmez kısaca onuda hiç ilgilendirmiyor zaten öğrendiğim kadarıyla hayattan :) sorada gelir körü körüne bu neden böyle oldu diye sorması bile seni yıkmaya başlar zaten patlak senin yaptığın işte bile olsa kendi kullanım şartlarını asla göz önünde bulundurmaz...

şimdiiiii güzel bir örnekle açılayıvereyim ne demek istediğini ki kardeşinde yediği kazıkların toplamından hersek ten darıcaya inşallah köprü yapacak ):

benim bir fırıncı arkadaşım vardı ama artık yok :cherry::queen: bu arkadaşta ehliyet yok, şöförlük yok, tuttu ben araba alacam yaşım 50 oldu emekli oldum yeter artık bir arabam olsun olmadı benim çocuk kullanır (çocuğu 16 ) yaşında

üşenmedik gittik 3-4 gün işimizi gücümüzü bıraktık galeri galeri araba aradık (tofaş slx doğan) onun kılı var bunun tüyü var arabayı bulduk nihayet :)

piyasanın biraz üstünde cilli gibi arabaydı muayyer altına üstüne girdim çıktım bir tane çürük ezik bulamadım arkadan ufak bir darbesi olmuş zaten galericide söyledi bize ,, uzatmayayım :)

arabayı aldım evinin önüne bizzat çektim ve tembihledim sakın kendi başına kullanmaya kalkma müsait olduğumuzda ben sana göstereceğim ..

yok efemm ben ona öyle dememişim bir telefonla gündüz öğlen vakti çetrefilli bir işle uğraştığım sırada irfan ecil gel arabayı duvara vurdum (beter ol )

irfan nasılsa her şeyine koşuyor bir baktım ön tampon ve sol far gitmiş döneceğim derken yüksek viteste yüksek devirle tam tutturamıyor duvarı ve kapının önündeki doğalgaz bina dağıtım paneline gömüyor doğal gaz borusunu içinde regilatörü ile birlikte haçamat ediyor, birden bire resmen fıskiye gibi gaz etrafa fışkırıyor allah muhafaza... ehliyet yok bir kıvılcım gümmmmm, facia.. benide o anda hemen arıyor .

bu arada doğal gaz ekibi hemen geliyor gazı kesiyor bir şekilde ve buna 1400 lira masraf çıkartıyor , bende hiç sesini çıkarma diyorum gelen doğalgazcı arkadaşlardan biri çocukluk arkadaşım çıkınca vayy irfen sen burada ne arıyorsun diyor bende durumu anlatıyorum , ve kazayı yapanın arkadaşım olduğunu söylüyorum ama ehliyetinin olmadığını söylemeye utanıyorum .

doğalgazcı arkadaşlar masrafı söylediğinde bizimki horozlanıyor onun horozlanmasına doğalgazcı arkadaşımda kızıyor o zaman tutanağı tuttmak için müdürü arıyorum diyorlar , tamda ortamı yumuşatmaya çalışıyordum olmadı şimdi ..

neysse doğalgazcı çocukluk arkadaşımı kenara çekip yinede fırıncı ehliyetsiz arkadaşımı kollamak adına güzelce sakinleştirip durumu ve maddi durumunu anlatıyorum, o arada müdürede hasarı yansıtmadan işi kılıfına uydurup başka bir regilatör uyduruyorlar ve müdür geldiğinde masraf 600 liraya düşüyor hadi ordan hadi burdan, derken 400 lira canlı ile bu işten kayıtlara geçmeden polis devreye girmeden yırtıyor sayemde buraya kadar böyle ..

150 lirada orjinal tamponla fara veriyor tabi irfan şunu bi takıverelim , çamurluktaki tampon vida yerleri kopmuş eski kazadan uğraş babam uğraş tüm günüm onla geçiyor..

haddinden fazla iyi niyetkli olmamakla alakalı....

ve buna mütakiben, irfan kayış , koptu, irfan lpg tankının yerini değiştirelim bagajı hiç kullanamıyorum, irfan araba sağa çekiyor , irfan, benim teybi değiştiriverelim , irfan ben bu koltuk kılıflarını beğenmiyorum şunlara koltuk kılıfı taksak nasıl olur ?irfan sende pasta cila vardır şu çizikleri alıverelim, irfan bana matkap lazım evde korniş takacam bi veriver(1 ayda zor aldım matkabı) eyvallah hepsine eyvallah başım üstüne

bir zaman sonra sabahın köründe kapım çalıyor hele bi gelsene aşşağıya diyor aynı arkadaş, yavvv irfan arabanın şurasından ses geliyor deyince

irfanda 40 amperlik sigortalar ısınmaya başlıyor ama atmıyor gene eyvallah

ondan sonra safım temiz kalpli irfanım işi uyanmaya başlıyor , lan bu adam saf ayağına yatıp irfanı resmen kullanıyor , irfan aynı sıtrateji ile ona karşılık veriyor artık bunalmış, ve bıkmış bir vaziyette,

abi bu gün işim çok var sen arabayı felanca kaportacıya götür bende malzeme yok daha iyi yapar diyerek artık tamircilerin de ekmek yemesi gerektiği gerçeğini yavaş yavaş kırmadan dostumuzu kaybetmeden ima etmey e atlatmaya başlıyorum.

fakat karşıdaki adam arsız ve çıkarcı olunca buda fayda vermiyor i bende en sonunda 40 amperlik sigorta atıyor bana birdaha arabayı getireceksen tamircilerin aldığının 2 katını alırım ona göre diye sinirlenip kopuyorum.

bayağı bir zaman sonra 1-2 defa gene geliyor ok .... parasıyla... çünkü o arada geçen zamanda tamircilerle yüz göz olduğu için çakallaşıyor göya işi öğreniyor ,

bu sefer yaptığım işin karşılığının bu kadar para etmeyeceğini söyleyince irfan alması gereken aslında çok büyük hayat dersini almış oluyor :)

konunun özeti ... dostla yiyip içeceksin ama alışveriş yapmayacaksın: cevabı tüm mt benim dostumdur o yüzden burada ticaret yapmam yapamam,

2- her yüzüne güleni dostun sanmayacaksın: artık böyle bir fırıncıdostum yok

3- dostluklar fedakarlık ister özveri ister (benim lafım)

anlayana davul zurna saz, gerisini siz getirin gari :cherry:

başınızı ağrıttıysam affola...:rendeer:

---------- Post added at 09:09 ---------- Previous post was at 08:56 ----------

İrfan aga video yu açabiliyormusun ?

günaydın şekerim valla cepte bile açılıyo :)

Kocaeli İl Temsilcisi
bir dokun bin ahh işit demişler....:pl:

ülem ben kısaca ve özet yazdım..
yazın uzun ama tek örnek...

ne kadar çoğalır bu örnekler biliyorsun değilmi????

o yüzden ...

kendi gönlün isterse....(kişinin buna değip değmeyeceği ilerde anlaşılır,ilkinde değil)

vaktin uygun olursa ve en önemlisi bu işten ZEVK alacaksan yapacaksın..

yoksa tamirciler nereden ekmek yiyecek???:pl::thumleft:

Böyle konular oldumu forumun tadından yenmiyor. İrfan abimiz gibi 50 kişi olsun burda forum coşar.. Yaptığınız her iş için ellerinize sağlık . Paylaşım için ise çok sağolun.

eline sağlık kobrişim minik İrfan...:p

ulem mezarcı handikap Koray adama bir rahat ver:p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar