sametagir kankamın yorumuna hitaben yazılmıştır, yanlışlık yapmışım alıntı yapayım derken gelişmiş cevapladım , birdaha yazmayayım :cherry::queen:
kanka yeminle içimdekileri yazmışsın şimdi bi anlatmaya kalksam hepinizi bayar , sıkılırsınız

fakat kısaca söylemem gerekirse motosiklet işinden ziyade işi bilmeyen adama iş anlatmak zordur ,
sen kuyruğunu yaparsın 1 zaman sonra ayağı kopar gelir sana hesap sorar, sonra başlarsın izahata kendini aklama çabalarına , genede aklayamazsın

çünki karşındaki yaptığın işin mantığını, şeklini,maliyetini,el becerisini, hangi aletlerini kullandığını , ne kadar emek ve zaman harcadığını,bilmez kısaca onuda hiç ilgilendirmiyor zaten öğrendiğim kadarıyla hayattan

sorada gelir körü körüne bu neden böyle oldu diye sorması bile seni yıkmaya başlar zaten patlak senin yaptığın işte bile olsa kendi kullanım şartlarını asla göz önünde bulundurmaz...
şimdiiiii güzel bir örnekle açılayıvereyim ne demek istediğini ki kardeşinde yediği kazıkların toplamından hersek ten darıcaya inşallah köprü yapacak ):
benim bir fırıncı arkadaşım vardı ama artık yok :cherry::queen: bu arkadaşta ehliyet yok, şöförlük yok, tuttu ben araba alacam yaşım 50 oldu emekli oldum yeter artık bir arabam olsun olmadı benim çocuk kullanır (çocuğu 16 ) yaşında
üşenmedik gittik 3-4 gün işimizi gücümüzü bıraktık galeri galeri araba aradık (tofaş slx doğan) onun kılı var bunun tüyü var arabayı bulduk nihayet
piyasanın biraz üstünde cilli gibi arabaydı muayyer altına üstüne girdim çıktım bir tane çürük ezik bulamadım arkadan ufak bir darbesi olmuş zaten galericide söyledi bize ,, uzatmayayım
arabayı aldım evinin önüne bizzat çektim ve tembihledim sakın kendi başına kullanmaya kalkma müsait olduğumuzda ben sana göstereceğim ..
yok efemm ben ona öyle dememişim bir telefonla gündüz öğlen vakti çetrefilli bir işle uğraştığım sırada irfan ecil gel arabayı duvara vurdum (beter ol )
irfan nasılsa her şeyine koşuyor bir baktım ön tampon ve sol far gitmiş döneceğim derken yüksek viteste yüksek devirle tam tutturamıyor duvarı ve kapının önündeki doğalgaz bina dağıtım paneline gömüyor doğal gaz borusunu içinde regilatörü ile birlikte haçamat ediyor, birden bire resmen fıskiye gibi gaz etrafa fışkırıyor allah muhafaza... ehliyet yok bir kıvılcım gümmmmm, facia.. benide o anda hemen arıyor .
bu arada doğal gaz ekibi hemen geliyor gazı kesiyor bir şekilde ve buna 1400 lira masraf çıkartıyor , bende hiç sesini çıkarma diyorum gelen doğalgazcı arkadaşlardan biri çocukluk arkadaşım çıkınca vayy irfen sen burada ne arıyorsun diyor bende durumu anlatıyorum , ve kazayı yapanın arkadaşım olduğunu söylüyorum ama ehliyetinin olmadığını söylemeye utanıyorum .
doğalgazcı arkadaşlar masrafı söylediğinde bizimki horozlanıyor onun horozlanmasına doğalgazcı arkadaşımda kızıyor o zaman tutanağı tuttmak için müdürü arıyorum diyorlar , tamda ortamı yumuşatmaya çalışıyordum olmadı şimdi ..
neysse doğalgazcı çocukluk arkadaşımı kenara çekip yinede fırıncı ehliyetsiz arkadaşımı kollamak adına güzelce sakinleştirip durumu ve maddi durumunu anlatıyorum, o arada müdürede hasarı yansıtmadan işi kılıfına uydurup başka bir regilatör uyduruyorlar ve müdür geldiğinde masraf 600 liraya düşüyor hadi ordan hadi burdan, derken 400 lira canlı ile bu işten kayıtlara geçmeden polis devreye girmeden yırtıyor sayemde buraya kadar böyle ..
150 lirada orjinal tamponla fara veriyor tabi irfan şunu bi takıverelim , çamurluktaki tampon vida yerleri kopmuş eski kazadan uğraş babam uğraş tüm günüm onla geçiyor..
haddinden fazla iyi niyetkli olmamakla alakalı....
ve buna mütakiben, irfan kayış , koptu, irfan lpg tankının yerini değiştirelim bagajı hiç kullanamıyorum, irfan araba sağa çekiyor , irfan, benim teybi değiştiriverelim , irfan ben bu koltuk kılıflarını beğenmiyorum şunlara koltuk kılıfı taksak nasıl olur ?irfan sende pasta cila vardır şu çizikleri alıverelim, irfan bana matkap lazım evde korniş takacam bi veriver(1 ayda zor aldım matkabı) eyvallah hepsine eyvallah başım üstüne
bir zaman sonra sabahın köründe kapım çalıyor hele bi gelsene aşşağıya diyor aynı arkadaş, yavvv irfan arabanın şurasından ses geliyor deyince
irfanda 40 amperlik sigortalar ısınmaya başlıyor ama atmıyor gene eyvallah
ondan sonra safım temiz kalpli irfanım işi uyanmaya başlıyor , lan bu adam saf ayağına yatıp irfanı resmen kullanıyor , irfan aynı sıtrateji ile ona karşılık veriyor artık bunalmış, ve bıkmış bir vaziyette,
abi bu gün işim çok var sen arabayı felanca kaportacıya götür bende malzeme yok daha iyi yapar diyerek artık tamircilerin de ekmek yemesi gerektiği gerçeğini yavaş yavaş kırmadan dostumuzu kaybetmeden ima etmey e atlatmaya başlıyorum.
fakat karşıdaki adam arsız ve çıkarcı olunca buda fayda vermiyor i bende en sonunda 40 amperlik sigorta atıyor bana birdaha arabayı getireceksen tamircilerin aldığının 2 katını alırım ona göre diye sinirlenip kopuyorum.
bayağı bir zaman sonra 1-2 defa gene geliyor ok .... parasıyla... çünkü o arada geçen zamanda tamircilerle yüz göz olduğu için çakallaşıyor göya işi öğreniyor ,
bu sefer yaptığım işin karşılığının bu kadar para etmeyeceğini söyleyince irfan alması gereken aslında çok büyük hayat dersini almış oluyor
konunun özeti ... dostla yiyip içeceksin ama alışveriş yapmayacaksın: cevabı tüm mt benim dostumdur o yüzden burada ticaret yapmam yapamam,
2- her yüzüne güleni dostun sanmayacaksın: artık böyle bir fırıncıdostum yok
3- dostluklar fedakarlık ister özveri ister (benim lafım)
anlayana davul zurna saz, gerisini siz getirin gari :cherry:
başınızı ağrıttıysam affola...:rendeer:
---------- Post added at 09:09 ---------- Previous post was at 08:56 ----------
İrfan aga video yu açabiliyormusun ?
günaydın şekerim valla cepte bile açılıyo