piyanist_irf' den ybr 125 e konrol paneli yapımı :))

yok be kanka sen yanlış anladın ben gezecem seni evde yada atölyede basacağım :cherry: izne çıkacağımda sölemesi ayup çıkayım artık daaaaa :ch

ama tabiki ahafta sonu olur o kadarını biliyorum dostum :cherry:

Ama atladığın bir nıkta var...Hadi evde basarsın beeelki..:wiinkk:

ama atölyede mümkünatı ve ihtimali yok...

çünkü orası eniştemin atölyesi ve ben orada çalışmıyorum...

çalıştığım yere gelsen nizamiyeden almazlar...

sen en iyisi uzlaşmaya bak...
karşılıklı anlaşalım da boşta kalma en iyisi...:queen::flower::rendeer:

cok guzel olmus ellerinize saglik ya irfan abi sen bilirsin bende 4lu takmak istiyorumda benim sinyal rolesi 2 kontakli boyle olunca 4lu devresi biraz daha karisik oluyomus yada sinyaller normalinin 2 kati hizinda yanip sonuyormus sana zahmet bana basit bi sema cikartabilirmisin nasil yapacagima dair:rendeer:
arkadaşım çok basit gidiyorsun herhangibir motor yedek parçacıdan 4lü flaşör anahtarı alıyorsun rica edersen sana soketinide verirler kablolu hani irfanın koraya yaptığı önpaneldeki üzerinde üçgen olan düğme onu bu şemadaki gibi bağla yada bağlattır http://img857.imageshack.us/img857/928/flarbalant.png sonrada aynı motorcudan yuvarlak metal iki ayaklı flaşörler var bizimkinin aynı onu al motorun üzerindekini çıkar onu tak düğmeye bas (üzerinde üçgen olan ) 4lün yansın başka birşey yapmaya gerek yok ha flaşörü niye değiştiriyoruz empedansı uymadığı için 4 lamba devreye girince çalışmıyo sabit yanıyo o yüzden değiştiriyoruz

cok guzel olmus ellerinize saglik ya irfan abi sen bilirsin bende 4lu takmak istiyorumda benim sinyal rolesi 2 kontakli boyle olunca 4lu devresi biraz daha karisik oluyomus yada sinyaller normalinin 2 kati hizinda yanip sonuyormus sana zahmet bana basit bi sema cikartabilirmisin nasil yapacagima dair:rendeer:
ama sabredersen ve yarın hava yağmurlu olmazsa sana resim çekerim daha iyi olur görerek yapman

F54

vay apache irfan kask sız motora biniyorsun hee hemen emniyete göndereceğim bu resmi ceza yı yollasınlar eve:queen:

çok orjinal durmuş ama vidalar biraz büyük olduğundan sırıtmış gibi.elinize emeğinize sağlık.bide piyanist İrfan diyosunuz adama ama piyanistlikten başka herşey yapıyor mübarek :cherry:

arkadaşım çok basit gidiyorsun herhangibir motor yedek parçacıdan 4lü flaşör anahtarı alıyorsun rica edersen sana soketinide verirler kablolu hani irfanın koraya yaptığı önpaneldeki üzerinde üçgen olan düğme onu bu şemadaki gibi bağla yada bağlattır http://img857.imageshack.us/img857/928/flarbalant.png sonrada aynı motorcudan yuvarlak metal iki ayaklı flaşörler var bizimkinin aynı onu al motorun üzerindekini çıkar onu tak düğmeye bas (üzerinde üçgen olan ) 4lün yansın başka birşey yapmaya gerek yok ha flaşörü niye değiştiriyoruz empedansı uymadığı için 4 lamba devreye girince çalışmıyo sabit yanıyo o yüzden değiştiriyoruz

tesekkurler ilgilenip benim icin ugrasip resim cizdiginiz icin anladigim kadariyla sinyal koluna giden 3 kablodan 3 ayakli olan flasor dugmesine paralel 3 kablo cekiyoruz, standart olan roleyide dediginizle degistiriyoruz. bukadarmi dogrumu anlamisim? bide bu dediginiz 2 ayakli metal rolenin bi adi modeli varmidir ne diyipte alcam onu :)

tesekkurler ilgilenip benim icin ugrasip resim cizdiginiz icin anladigim kadariyla sinyal koluna giden 3 kablodan 3 ayakli olan flasor dugmesine paralel 3 kablo cekiyoruz, standart olan roleyide dediginizle degistiriyoruz. bukadarmi dogrumu anlamisim? bide bu dediginiz 2 ayakli metal rolenin bi adi modeli varmidir ne diyipte alcam onu :)
aynen öyle sinyal kolunun bağlı olduğu plakete 3 ayaklı flaşör düğmesine paralel kablo orta ayak flaşörden gelen yanlarda sinyallere giden kablolar onları hallet sonra motorcuya gir birebir denereyerek değiştir röleyi ben öyle yaptım gerçi benim arkadaş bu olur dedi taktı şak sorunsuz çalışıyo

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

ben canım sıkılınca gidiyorum ona motor tamirinde yardım ediyorum birini o yaparken birinide ben hallediyorum o yüzden yardım larını hiç esirgemez babadan tamirciler oyüzden tecrübeleri çok iyi

iyi geceler arkadaşlar ,ben geldim.. kurs bayağı başımı ağrıttı..huzuru mutluluğu burada buluyorum.. Şenol abi napıyorsun bakalım..beğendin mi ..aslında fotoda iyi çıkmamış ama güzel bişey oldu :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaş her yerde İrfan Usta yok. Kıymetini bilin derim. Eline sağlık Ustam:rendeer:

irfan abi ellerine sağlık çok güzel olmuş nede olsa :thumleft:madein irfan aga:thumleft:
koraycım sanada hayırlı olsun güzel iş çıkartmışsınız bravo:rendeer:

aynen öyle sinyal kolunun bağlı olduğu plakete 3 ayaklı flaşör düğmesine paralel kablo orta ayak flaşörden gelen yanlarda sinyallere giden kablolar onları hallet sonra motorcuya gir birebir denereyerek değiştir röleyi ben öyle yaptım gerçi benim arkadaş bu olur dedi taktı şak sorunsuz çalışıyo

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------

ben canım sıkılınca gidiyorum ona motor tamirinde yardım ediyorum birini o yaparken birinide ben hallediyorum o yüzden yardım larını hiç esirgemez babadan tamirciler oyüzden tecrübeleri çok iyi

tekrar tesekkurler deneyecegim bir sorum olursa sorarim iyi aksamlar

33P1230022.JPG

komutanın makina irfan abiyi fena açmış
eski reyzinkçilerden kim kaldı bi irfan abi bide burt murro:queen:

harbiden bu adamda kask yok dizlik yok eldiven yok.. kötü örnek olmuş ... apaçi irfan olmuş :queen:

kendine bi kask bide dizlik yapsın sacdan profilden kessin biçsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar