yok be kanka sen yanlış anladın ben gezecem seni evde yada atölyede basacağım :cherry: izne çıkacağımda sölemesi ayup çıkayım artık daaaaa :ch
ama tabiki ahafta sonu olur o kadarını biliyorum dostum :cherry:
arkadaşım çok basit gidiyorsun herhangibir motor yedek parçacıdan 4lü flaşör anahtarı alıyorsun rica edersen sana soketinide verirler kablolu hani irfanın koraya yaptığı önpaneldeki üzerinde üçgen olan düğme onu bu şemadaki gibi bağla yada bağlattır http://img857.imageshack.us/img857/928/flarbalant.png sonrada aynı motorcudan yuvarlak metal iki ayaklı flaşörler var bizimkinin aynı onu al motorun üzerindekini çıkar onu tak düğmeye bas (üzerinde üçgen olan ) 4lün yansın başka birşey yapmaya gerek yok ha flaşörü niye değiştiriyoruz empedansı uymadığı için 4 lamba devreye girince çalışmıyo sabit yanıyo o yüzden değiştiriyoruzcok guzel olmus ellerinize saglik ya irfan abi sen bilirsin bende 4lu takmak istiyorumda benim sinyal rolesi 2 kontakli boyle olunca 4lu devresi biraz daha karisik oluyomus yada sinyaller normalinin 2 kati hizinda yanip sonuyormus sana zahmet bana basit bi sema cikartabilirmisin nasil yapacagima dair:rendeer:
ama sabredersen ve yarın hava yağmurlu olmazsa sana resim çekerim daha iyi olur görerek yapmancok guzel olmus ellerinize saglik ya irfan abi sen bilirsin bende 4lu takmak istiyorumda benim sinyal rolesi 2 kontakli boyle olunca 4lu devresi biraz daha karisik oluyomus yada sinyaller normalinin 2 kati hizinda yanip sonuyormus sana zahmet bana basit bi sema cikartabilirmisin nasil yapacagima dair:rendeer:
arkadaşım çok basit gidiyorsun herhangibir motor yedek parçacıdan 4lü flaşör anahtarı alıyorsun rica edersen sana soketinide verirler kablolu hani irfanın koraya yaptığı önpaneldeki üzerinde üçgen olan düğme onu bu şemadaki gibi bağla yada bağlattır http://img857.imageshack.us/img857/928/flarbalant.png sonrada aynı motorcudan yuvarlak metal iki ayaklı flaşörler var bizimkinin aynı onu al motorun üzerindekini çıkar onu tak düğmeye bas (üzerinde üçgen olan ) 4lün yansın başka birşey yapmaya gerek yok ha flaşörü niye değiştiriyoruz empedansı uymadığı için 4 lamba devreye girince çalışmıyo sabit yanıyo o yüzden değiştiriyoruz
aynen öyle sinyal kolunun bağlı olduğu plakete 3 ayaklı flaşör düğmesine paralel kablo orta ayak flaşörden gelen yanlarda sinyallere giden kablolar onları hallet sonra motorcuya gir birebir denereyerek değiştir röleyi ben öyle yaptım gerçi benim arkadaş bu olur dedi taktı şak sorunsuz çalışıyotesekkurler ilgilenip benim icin ugrasip resim cizdiginiz icin anladigim kadariyla sinyal koluna giden 3 kablodan 3 ayakli olan flasor dugmesine paralel 3 kablo cekiyoruz, standart olan roleyide dediginizle degistiriyoruz. bukadarmi dogrumu anlamisim? bide bu dediginiz 2 ayakli metal rolenin bi adi modeli varmidir ne diyipte alcam onu![]()
irfan abi ellerine sağlık çok güzel olmuş nede olsa :thumleft:madein irfan aga:thumleft:
koraycım sanada hayırlı olsun güzel iş çıkartmışsınız bravo:rendeer:
aynen öyle sinyal kolunun bağlı olduğu plakete 3 ayaklı flaşör düğmesine paralel kablo orta ayak flaşörden gelen yanlarda sinyallere giden kablolar onları hallet sonra motorcuya gir birebir denereyerek değiştir röleyi ben öyle yaptım gerçi benim arkadaş bu olur dedi taktı şak sorunsuz çalışıyo
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:57 ----------
ben canım sıkılınca gidiyorum ona motor tamirinde yardım ediyorum birini o yaparken birinide ben hallediyorum o yüzden yardım larını hiç esirgemez babadan tamirciler oyüzden tecrübeleri çok iyi