Nemrut,
Aslında Runner dan sonra biraz ağır başlı bir motor seçmek istedim görüntü itibariyle. Uzun yollarda runner da bulamadığım konforu da bulabileceğim bir motosiklet arıyordum. Hernekadar Runner la uzun yola çıkabilsemde hem konfor, hem yük kapasitesi gerçekten kısıtlıydı, tabiki Runner ı alırken bunları bilerek aldım ama ozamanlarda uzun yola çıkma gibi düşüncelerim de yoktu. Runner ı sadece şehiriçi kullanım için almıştım başta ancak aldıktan sonra yaptığım Bozcaada gezim ve daha büyük hedeflerim beni bir maxi scooter a yönlendirdi.
Kazamdan 2 ay sonra tekrar motosiklet alma fikrini sokmuştum kafama ve arayışlara geçtim. Nexus 250 ye baktım ama bana runner ı hatırlattı, sebebi ise sele altının küçük olmasıydı onun haricinde xevoyla aynı motoru paylaşıyordu. X8 400 e baktım çünkü elde kalan son motorları indirimli olarak satıyorlardı ama nedense içime sinmedi. Ferco motora gittiğimde ise aklıma birde X7 250 takıldı

Kesinlikle zor bir tercih yaptım ama xevonun cüssesine ve dizaynına vurulmuştum=)
Runner ile Xevo nun farklarına gelirsek öncelikle Runner da 14-13inc jant varken bu Xevo da 14-12inc. Arka lastik runnerdan küçük ama çook büyük bir fark görmedim şimdiye kadar. Xevo ya ilk bindiğimde Runnerdaki gidona sabit aynaların yerine gövdeye sabit aynaların kullanılmış olması beni biraz zorladı çünkü aynaları hesaba katamıyordum ama artık alıştım gibi. Trafikte runner ın hem en hem de boy olarak olan avantajını daha iyi anladım aralara girip çıkarken hafiften zorlanıyorum runner a göre. Xevo ile günü birlik bursaya gittim, bu gezimde kaskımı montumu dizliğimi eldivenlerimi belliğimi selemin altına koyup sırtımda çantayla bursa merkezi gezdim, runner olsaydım hepsini taşımak zorunda kalacaktım. Artçılarım inanılmaz rahat etti, bende etmedim değil çünkü runner da arkama oturunca hafiften benim yerimi de kapmıyor değillerdi=) Enjeksiyonlu motorun az yaktığına şahit oldum. Serilik konusunda da runner ı aratmadı bana. Sadece runner dan daha az kıvrak.
Maxi scooter a da geçmemin sebebi, eskiden yağışsız her havada motosikletimi kullanırken kazamın ardından tamamen bunu hobiye çevirmem ve bu hobimi de yakın şehirdışı gezilerle süslemek istemem. Runnerdan sonra rahatıma düşkünlüğüm arttı diyebilirim =) görüşmek üzere