performans için hava filtresi?_?

myhearth GY 200 forumlarında yayınlamıştım geçmişe doğru bir bakarsan orada olması lazım, eğer silinmişse bir daha yayınlarız, bildiğiniz gibi bu MT yönetimi bu konuda biraz ayarsız, önemsiz mesajları bırakıyorlar önemlileri siliyorlar...

Dostum etkisi var kesinlikle bende taktim motoruma hem sesi hem hemde hava girisi toparlandi.Eger egzozun performans yada acik degil se biraz az etkili oluyor.Ben araba performans filtresi taktim ve 20 ytl sanayide.Simdi motorlar icin de gelmis ve 10 ytl.Sanayiye bir bak bulurusun.Bu benimki

bundan tekirdağ'da yada tekirdağ'a yakın biyerlerde bulunmaz mı ??

ben motoruma taktım sesi çok güzelleşti son hızım arttı mağliyeti hava filitresini 25 ytl isteyen olursa gönderirim

Süper Moderatör (BBRR)
chocolateman arkadaşımızın koyduğu son resim ve imza altalta gelince güzel bir enstantane oluşmuş ne dersiniz ...

Son düzenleme:
chocolateman arkadaşımızın koyduğu son resim ve imza altalta gelince güzel bir enstantane oluşmuş ne dersiniz ...

BBBR, iyi yakalamışsın pes valla, gözünden birşey kaçmıyor. Motosikletlerin belli bir limiti var, zorlamamak gerek, fren, duruş mesafesi de ona göre artıyor.
Barış'ın da yakaladığı gibi, "Kaza Geliyorum Diyor" , sürekli yüksek süratlere ulaşmak için değil, trafikte veya gezilerde, sıkıştığınız zaman gaza tepkime verecek bir performans aracı olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim. Kimseye kötü örnek olmak istemem. Ylmzzz çok iyi bilir, motosikletim o sürati yapıyor diye gazlayıp giden biri değilim, gezilerde her zaman en arkadan gelen ben olurum. Her zaman kurallara uymak gerekir.

Bir de şu konu var, deneme yanılma yöntemi ile birşeylere ulaşıyoruz, her model ve marka da aynı performansı vermeyebilir.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Valla BBRR Cok güzel yakalamıs be fazıl abi :)

Ama tabi dediklerinde doğru senin denemek lazım herseyı ve karsılkıgınıda almak lazım:cherry:

birşey merak ettim. komik de gelebilir size :p yağmur çamur biniyorum motora bu filtreden takarsam ıslanınca ne olur? çünkü resimlerde çoğunuzda açıkta duruyor. bilgi verirseniz sevinirim.

ben yağmurda binmiyorum motoraa ıslanırsa karbüratöre su gider motor çalışmaz

ya ben hala boluda bu hava filtresinden bulamadım ne yapayım ya bunların markaları boyutları agız genişlikleri hakkında bilgi verebilecek bi arkadaş var mı acaba...

cbr 125 için hava filitresi var ama hepsi yurt dışında nedense.Diyerleride nekadar uyum sağlar bilmiyorum .Nede olsa bizim hava filitresi girişi koltuk altında ;-)

valla kafası oldugu surece uyum saglar merak etmede ben o filtrelerden boluda hiç bulamadım. Adamlara soruyorum agzı acık bakıyo bana o ne oyle fln diyolar yaa... :queen:

ben hala bulamadım ya bu hava filtresinden bi kaç gün sonra düzceye gidecem ordan bakacam bakalım oralarda var mıymıs

hocam gel gidelim beraber sanayiye bende bakıcam scooter için olmadı "kırcalı"ya söyleriz onlar edit :K&N getir miyorlarmıs yed marka var ama hep otomob,l için .boluda yok evet

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu konuyuda hortlatim bari :mrgreen:
bende çok kararsız kaldım taksammı takmasammı diye belki benim gibi düşünen arkadaşlara yardımcı olur bu topic . .

performas filtreleri her zaman faydalıdır faydasız diye bir şey olmaz zaten fizik kanunalarına ter olur motor normal filtreyle %40 hava alırken takıcağınız özel carbon yada açık filtre ile %80 lere varan hava alıcak bu performansınızı tabiki etkiliycek ama şehihr içinde düşük devirlerde benzin yakışınızıda etkiliycek yüksek devirlerdede tam tersi araba az benzin yakıp çok hava alıcak bu seferde motorunuz az yakıcak bu fizik kanunu çok basit bir şey etkime ve tepkime

k&n green gibi firmalar bu gün nascar gibi amerikanın çok büyük organizasyonlarına sponsor oluyorlar

bazı arkadaşlar diyorki iyi olsa firmalar kullanırdı firmalar hiç bir zaman extreme ürünleri standart donanıma koymazlar hava filtresi maliyetli bir Şeydir firma için ayrıca her keze hitap etmez bazısı sesi sever bazısı sevmez firmalar standart mal üretirler o stadartı bozma yada standartta kullanma opsiyonunu kullanıcılara bırakmışlardır

firmalar kendilerini garantiye almak için maksimum titizlik gösterirler bu yüzden normal kutu içi filtre kullanıyorlar kendileride kutu içi filtrelerin hava akışını çok kesdiğini biliyorlar ama %100 de güvenli açık hava filtresinin adından belli açıkda öyle %100 bir güvenilicek yanı yok bir su kaçsa çamur sıçrasa bir şey olsa ki bu araba içinde geçerli bazı arkadaşlar kağutun altında desede hava açık hava filtreleri çamurluğa kadar indirilirki tam verimli çalışsın araalardada umarım anlamışsınızdır

arkadaşlara konuya gelicek olursak motorunuza yerine göre doğru filtreyi kullanırsanız verim alırsınız bazısının hava filtresi yukardadır yani güvende kolay kolay kirlenmez bazısının çok aşağıda hatta açıkdadır benim tavsiyem carbon açık hava filtresi olucakdır carbon kaplama olduğu için çevre unsurlardan etkilenmez su böcek çamur v.b zaten yukardaki arkadaşda carbon hava filtresi takmış motoruna ben K&N aradım çokda bulamadım türkiyede yokmu ne birileri bir katalog tel nosu verirse biliyorsa iyi olur

piyasada simota falan çin malları varda onlarada güvenemiyorum

hava filtresi inşallah fazla yaktırmıyodur kısacası fazla yaktırırmı:silent:
hava filtren eskisine nazaran daha sık ise yani hava emişi daha zor olursa yakıt artar.Daha serbest ise yakıt tüketimi azalır.En iyi performan hiç takmamakta verir.Fakat tozu emmesini göze alıyorsan.

Son düzenleme:
abilerim öncelikle yeni üye oldum hepinize selamlar saygılar:)konuyu başından okudum benmde mondial 125 mt'm war bu performans hava filtresi benm motoruma gidermi yani olurmu cevap yazarsanız sevinirim:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar