performans için hava filtresi?_?

1-performansa ne kadar etkisi olr?_?
2-cbr 125 e uygunu warmıdır?_?
3-hava filtresi ile son hızdamı yoksa çekiştemi artış olur?_?
4-seste değişiklik olurmu?_?
5-nerede bulabilirim?_?
6-fiyatları ne alemdedir...

:cat:

1- çok etkisi olur
2- vardır
3- her ikisde artar gider
4- olur
5- filitreciden
6- fiyatlarıda iyidir...:queen: :cherry: :bounce:
kardeş kızma nolur.dayanamadım...

kanka bulabılırsen bu hava filitresınden benı de haberdar et cbr lerimizi kanatlandıralım:queen:

benkaan' Alıntı:
1- çok etkisi olur
2- vardır
3- her ikisde artar gider
4- olur
5- filitreciden
6- fiyatlarıda iyidir...:queen: :cherry: :bounce:
kardeş kızma nolur.dayanamadım...

senkaan abi ne diyim ben sana.. :cherry: :queen: :queen:

extrasyon' Alıntı:
kanka bulabılırsen bu hava filitresınden benı de haberdar et cbr lerimizi kanatlandıralım:queen:

eiwalla hoca.. bu başlığı takip et.. hatta sık kullanılanlara ekle.. herhangi bir gelişme olursa yani dışardan falan bulursam yazarım buraya.. :cat:

Son düzenleme:
dostum cbr larda görmedim ama burda bizim arkadaşlarda runnerlarda var çok tok ve güzel bises çıkıyor cbr larda naasıl çıkar bilmem

Dostum etkisi var kesinlikle bende taktim motoruma hem sesi hem hemde hava girisi toparlandi.Eger egzozun performans yada acik degil se biraz az etkili oluyor.Ben araba performans filtresi taktim ve 20 ytl sanayide.Simdi motorlar icin de gelmis ve 10 ytl.Sanayiye bir bak bulurusun.Bu benimki

bunların scooter lar ıcın olanı warmı ornegın kymco grand dink 150 ?

walla arkadaşlar ben bi yerden filtre imalatçısının tel numarasını buldum görüşüp size haber vereyim
motor için özel imalat yapıyomu araba için yapıyomuş

eğer scooter için olanları varsa bende yapim ya güzel olur

scooterlarda bu filtrelerden kullanan warmı ne gıbı farklılıklar oluyo yada belen warsa onlarda solesınler bende kymco grand dink 150 war onun sesını begenmıom hıc cıkmıo cok sessız bılıom scooterlar ole olur ama ben bagırsın ıstıom nasıl olur

hava filtresi inşallah fazla yaktırmıyodur kısacası fazla yaktırırmı:silent:

kamikaze48' Alıntı:
hava filtresi inşallah fazla yaktırmıyodur kısacası fazla yaktırırmı:silent:

abi tabiki filtre yakıtla direkt alakalıdır.. ne kadar fazla hava, o kdar fazla patlama ve bir o kadarda yakıt.. tabi sonuç olarak performans.. :cat:

teorideki herşey pratikte geçerli olmuyo fakat ne akdar fazla hava o kadar fazla patlama derken o fazla havayı içeri basınçla vermek lazım yoksa iç basınç düşüyo ve patlama daha kötü oluyo

ya arkadaslar yokmu bızım scotterlara gore bu performans hava filtreleri?genelde racinglere var hatda markası K&N

cgl125' Alıntı:
teorideki herşey pratikte geçerli olmuyo fakat ne akdar fazla hava o kadar fazla patlama derken o fazla havayı içeri basınçla vermek lazım yoksa iç basınç düşüyo ve patlama daha kötü oluyo

nası yani.. :silent: sonuçta orjinal filtrede daha az hava giriyo ve çok düşük bir basınçla.. açık filtrede daha iyi olacağını sanıorm..

resimlerde ki hava filtresi 2000 cc ve üzeri araçlar için bu filtreyi ben 250 cc tek silindir li jawaya taktım hortum olarak ta motosiklet iç lastiğinin içine kalın plastik bi hortum geçirmiştim fakat filtre büyük geldi ve motor gaz yemiyodu hava ayarını kısmamıza rağmen yine de özellikle yüksek viteslerde motor bi yerden sonra gaz yemiyo yığılıyodu şimdi içindeki boruyu çıkardım ve içeri daha ince körüklü bi boru bildiğimiz lavabo borusunu taktım yalnız körüklü olduğu için uç kısımlarından biraz kıvırdım ve hava gelişini kısmış oldum biraz bu şekilde gaz yiyo yükse viteslerde de yüksek devirlere çıkıyo motor onun için motor hacmine göre filtreler sınıflanıyo zaten basınç yani havanın fazlasıda olmuyo karbiratörlerin yapısından dolayı olabilir daha önceki halinde 12 voltla çalışan bi fan bağlıydı filtreye bu şekilde yaptığım denemelerde maksimum hızda 1 km fark etti onun için iptal ettim eğer içeri hava üfleyişi sağlayabilirsen performansa etkisi olur zaten süpercharger dedikleri şeyde bi nevi bu tek farkı kranktan alıyo hava üfleyen türbinler hareketi elektriklileride mevcut fakat motor zaten jawa olduğu için masraf yepıp ilerletmedim olayı

Son düzenleme:
Aynı konuda iki tane başlık var bende iki kez ekledim :)

Taktığım performans filtrenin monte edilmiş hali.

Bu da filtre ile karburator arasındaki (kanuni 250 cc lerin) ara baglantı hortumu.

Performans konusuna gelince, vites araları uzadı, özellikle tırmanışlarda çok farkediyor, harika bir ses veriyor.

Ahanda bu da yaptığı sürat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar