Performans arttırma

İyi akşamlar değerli mt üyeleri aklıma takılan bi konuda sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. Ben motorumun performansını arttırmak istiyorum ; dişli felan değiştirip son sürati arttırmak değil amacım sadece motorumun ivmelenmesini hızlandırmak istiyorum , ve motor bloğunda değişiklik olmasın(silindir hacmini büyütmeden) orjinali bozulmadan neler yapabilirim ?

Dişli değiştirsin
Ama hızın artar ama tork düşer
Bende merak edip arka disliyi 42 den 38e düşürdüm motorun bağırmıyor rahatladı ama hızlanma aynı tork düştü bende tekrar 42 dişliyi taktım piyasada 41 yada 40 dişli bulamadığım için 38 taktım

Dişli değiştirsin
Bende merak edip arka disliyi 42 den 38e düşürdüm motorun bağırmıyor rahatladı ama hızlanma aynı tork düştü bende tekrar 42 dişliyi taktım piyasada 41 yada 40 dişli bulamadığım için 38 taktım

Disliyle artacagi max hiz 5 km :)

-Performans hava filtresi
-Performans baskı
-Performans egzoz
-Performans buji
Bunları çok duydum , başına ''performans'' yazıp satılıyor.Nasıl bi etki yapar bilmiyorum.İstersen bunları dene ama sen yine de Mondial Z-one-S 180'den fazla bir performans artışı bekleme

O motor 150 yapmıyomuydu ya :cherry: Pulsar'a kafa tutuyodu hani. CC büyütmeden performansını artıramazsın, pek de modifiyeye açık bir motoru yok onun.

Son düzenleme:
Ön dişliyi küçültürsen vites aralıkların çok kısalacaktır bir diş büyütsende 2 vitesdeki tork bile ciddi düşüyor ön dişli dediğin 5 lira merakın varsa en azından merakını gideirsin

Dişli büyütme niyetinde değilim zaten 140-150 yapıyor motorum bu hızlar bana yetiyor zaten , benim istediğim daha seri bi motor olabilir mi ? Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne yaparsan yap küçük hızlar etki edeceğinden motorun sağlığı ile hiç oynamamak gerek.

Yanlış olmasın ama heralde onu istiyorum ����
hızdan fedakarlık yapıp tork alabilir ama çok şey bekleme hızlanma istersen torktan biraz vazgeçeceksin ama yokuş çıkarken motosikleti çöpe atacak kadar kızarsın
motosikletinin dişli oranları nedir

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:34 ----------

http://www.sprocketcalculator.com
bu siteden dişli oranlarını hesaplayabilirsin

Dişli değiştirsin

Tork düştü derken ne demek istiyorsunuz açar mısınız ?

Arkadaşlar dişli değiştirmek yada silindir hacmini büyütmek istemiyorum , bunların dışında başka bi çözümü yok mu ? Maximum hızı arttırmak istemiyorum motorum daha seri olsun istiyorum sadece !

Tork düştü derken ne demek istiyorsunuz açar mısınız ?

Rampada tek kişi çıkıyorsun ama 2 kişi olunca önceden 3. Viteste çıktığın rampayi 2. Viteste çıkıyorsun
Olumlu yönleride var motor 5. Viteste bağırmıyor, titreşim azaldı, önceden 2. Viteste 40 ile giderken bağırıyordu şimdi hiçbirşekilde bağırmıyor
Ama eğer arka dişlin 42 ise ya 41 yada 40 tak 38 takınca çok fark ediyor ben dişli bulamadığım için 38 taktım suanda yine 42 dişli var 41 yada 40 dişli görürsem alıcam

kardeş dişliyle çok büyük farklar elde edemezsin cc değişsen ? :) ayrıca silindir hacmini büyütme çünkü blok ona göre tasarlanmış et kalınlığı vs... Zamanla patlama dağılma yaşayabilirsin. Tecrübe edilmiştir :)))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar