peki motoru kışın kaldırırken depoyu mazotla doldursam???

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaşlar hazır konu açılmışken bende bişey sorayım size bende motoruma yaklaşık 3-4 ay binmeyeceğim aküyü söksemmi yoksa hiç karışmayayımmı

Soğukta akü daha çabuk deşarj olur. Ona göre hazırlığını yap.

depoyu dolu bırakma bence benzin çindeki pislik dibe çöker sonra çalıştırdıgında karbüratörü tıkar al başına sıkıntıyı bence depoyu ful boş bırak bide motorcu bi arkadaş bir yıl yurt dışınaçıktı motorunu gaajına çekti depo doluydu ama geldiginde deponun dibi pas tutu depoyu birlikte yaptırdık gerçi sen okadar uzun kalmayacan ama bence boş bırak

Forumdan Uzaklaştırıldı
kardes hç bişi olmaz...depoya bi10-15 ytl lık mazot koy gıt hiç arkana bakma....gerı calıstıracagın zamanda bosalt mazotu hiç depoyu yıkatmaya gerek yok....fulle benzınle...o ıcınde kalan mazot zaten benzınle karısıp gıder..hiçte bısey olmaz...guven bana....
ben cavanın deposuna benzının ustune 10 ytl lık mazot koydum...gerı geldıgımde hiç mazotu bosaltmadan doldurdum depoyu benzınle hiç sorunsuz gıttı motor...ha cava dedıgın her seyı yakar...
merak etme senın motorada bısey olmaz...:wiinkk:

Ben okula gıderken ustunu kapattım benzını fulledım lastıklerı havaya kaldırdım okadar bırsuru tantanaya gerek yok heee bu arada akü başlarınıda sök 1 sene sonra marşa bas bişicik olmaz ok

asm

Depoyo benzin yerine mazotla doldurma işini mazot daha ucuz diye mi yapacaksın?

Eğer öyleyse jet yakıtı öneririm :p

Güzel kardeşim mazot yağlı bir yakıttır benzinli araçları depolarına paslanmasın diye konulmaz,3-4 ay binmeyeceksen
1-Aküyü sökeceksin
2-Karbüratördeki benzini motor stop edene kadar bitireceksin,yosunlaşma yapmaması için(başıma geldiği için biliyorum)
3-Lastiklerin altına tahta koyacaksın
4-Depo hava almadaktan sonra boş olmuş dolu olmuş farketmez
5-Yağmurdan çiğ ve nemden koruyacaksın (Çadır branda naylon örtü)
6-Krom kaplama yerlerine ve cıvatalara ince tabaka gres sürebilirsin korozyonu önler bunlar yapman yeterli

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar