Paslanan zincir acil yardım !

Motorum kar , kış derken kapının önünde 1-1.5 ay yatınca, benim de ihmalim söz konusu, yağlamadım tabi hareket de etmedi bu sürede, zincirim o-ring paslanmış ve zincir dönmüyor, motorda gitmiyor tabi, fazlada zorlamak istemedim, kendim bunu nasıl çözerim, aksi halde servisi arasam gelir de ,nakliyeye gerek kalmadan çözebilsem şahane olacak ? Önerinizi bekliyorum.

Gaz yağı ve bir fırçayla pası sökmeye çalışın(iyice temizlenene kadar birkaç defa tekrarlayın). Hem o-ring'lerinize de zarar vermemiş olursunuz. Ayrıca pasın gevşemesi için gaz yağını zincirin üstünde bir müddet bekletmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Pası söktükten sonra gaz yağı kalıntılarını bir bezle temizlemeyi unutmayın.

Son düzenleme:
teşekkürler ,deniycem, aklıma geldi fakat , bildiğim zincirin sökülüp gazyağı ile temizleme olduğundan, üstündeyken, sökmeden halledilir mi diye soru işareti oldu kafamada...

Üstündeyken de temizleyebilirsiniz fakat özellikle lastiğe sıçratmamaya gayret edin, virajda veya bir frenlemede kayıp düşmenize neden olabilir.

Lastiği korumak adına, gazete veya poşet benzeri bir şeyle de kaplayabilirsiniz.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
o zinciri de sökmek cok zor olmasa gerek...
o-ring zincirin kilit yeri nasıldır bilmiyorum ama o-ringsiz zincileri sökmek çok çok kolay...
kilit yerinden söküp yarım litrelik gaz yagı içinde bir müddet bekletseniz daha iyi olmaz mı...daha az ugraşmış olursunuz...

Zinciri sökme imkanınız varsa sökün derim ben.Eğer sökemezseniz ve wd 40 oringe yada zincire zarar vermezse kesinlikle wd40 tavsiye ederim.
Not:wd 40 ile deneme yapmış biri yorum yapmadan zincirde kullanmayın derim.

Wd 40 zinciri temizleme konusunda iyi değildir,en iyisi iyi bir pas sökücü ve gaz yağı kullanmaktır.Hatta ve hatta sökebilirseniz zinciri sökün,birkaç saat gaz yağına yatırın ve zinciri eski diş fırcasıyla fırçalayın,en son bezle silin ve yerine takın,würtz zincir yağıyla yağlayıp bir kaç saat de yazğı çekmesini bekleyin.Olay bu:)

zinciri komple sök mazotun içine koy 1 gün beklet ertesi gün hiç bişeyi kalmaz.

zincirde C şeklinde bi kilit vardır onu çıkart, zinciri sök wd40 varsa bas wd yi beş on dakka beklet bezle iyice sil (bulaşık süngerlerinin arkasındaki koyu yeşil şey çok etkili) WD 40 yoksa depodan biraz benzin çek onun içinde beklet. sonra çok az bi ince yağ ile yağla (dikkat edilmesi gereken şey zincirin hareketinde hiç takılma olmaması lazım. rhat hareket edecek yani)
tekrar takarken de önce motor tarafındaki dişliye geçirin dha kolay olr.
saygılar..

abicim tekeri çevirin ve zincir de böyle bir parça görürsünüz...meyve bıcağı ile de açılabiliyor...
çok kolay cıkarması...

Hadi ya o kadar kolay mı? :)
Birde ön dişli kısmına ulaşmak kolay olsa güzel olacak ta işte :) Ulaşmak için komple motorun sol tarafını sökmem gerekiyor.Çıkarmak neysede takmak zor olacak gibi.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Hadi ya o kadar kolay mı? :)
Birde ön dişli kısmına ulaşmak kolay olsa güzel olacak ta işte :) Ulaşmak için komple motorun sol tarafını sökmem gerekiyor.Çıkarmak neysede takmak zor olacak gibi.

ön kısımdan kaçarın yok hacı... mecbur sökeceksin...
tay200 komple değildir yahu...
2 tane 8 anahtar ile sökülen vidası vardır...belki zinciri geri takmak için de bi kaç mm arka tekeri öne alman gerekebilir...

ön kısımdan kaçarın yok hacı... mecbur sökeceksin...
tay200 komple değildir yahu...
2 tane 8 anahtar ile sökülen vidası vardır...belki zinciri geri takmak için de bi kaç mm arka tekeri öne alman gerekebilir...

Vallahi komple.Mecbur sökülecekte madem söküyoruz yeni zincir alırım :)

Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın bir şey sormak istiyorum.
Ben o-ring zincir almak istiyorum ve nasıl alacağımı bilmiyorum.Bu zincirlerin belirli bir ölçüleri falan var mıdır? yoksa kafama göre mi alayım?

ammaaaannn haaaa!!! wd40 türü kimyasal pas sökücüler zincire zarar verir, sakın wd40 falan sıkma zincire,
en ideal temizleyici gazyağıdır, bir fırçayla güzelce temizlersin, biraz uğraştırır ama en sağlıklısı olur

Gaz yağından ötesi yok diye biliyorum ben de, oringe mazot biraz ağır kaçmaz mı usta :) ringleri eritmez mi hele de bir gün durursa..

evet boyutları değişiyor , hatta benim motora kısa geldi , iki taneyi birleştirip takmıştık...

Vallahi komple.Mecbur sökülecekte madem söküyoruz yeni zincir alırım :)

Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın bir şey sormak istiyorum.
Ben o-ring zincir almak istiyorum ve nasıl alacağımı bilmiyorum.Bu zincirlerin belirli bir ölçüleri falan var mıdır? yoksa kafama göre mi alayım?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar