oooo tam benlik konu. resmen beni tarif etmişler.
yaklaşık 2 yıldır vespa ve 5 yıldır ducati scrambler sahibiyim.
sanırım 2007 veya 2008 yılında ehliyeti aldıktan sonra ybr 125 sahibi olduğumda hayatımın en iyi motorunu aldığımı düşünüyordum çünkü her işimi görür, az yakar, bakımları uygun ve masrafları benim ödeyebileceğim seviyedeydi.
yaş ilerledikçe çalışılan işler ve gelen kazanç değiştikçe hobilere daha çok para harcamaya başlıyor insan.
bu süreçte onlarca motosiklet değiştirip keyif almaya devam ettim. belli bir doygunluk sonrası artık tekrar her işimi görsün ama biraz da bana hitap etsin diye düşününce bir vespa sahibi olmuştum.
hem her işimi görüyor hem de tarz olarak onu kullanmaktan keyif alıyorum. yerine onlarca daha ucuz daha mantıklı alternatifi var bunu sadece vespa almayanlar görmüyor emin olun. ama tank gibi sağlam bir japon scooteri alıp damacana su bayisi gibi gezmek hoşuma gitmiyor. bu yüzden sırf bu küçük keyifler uğruna daha fazla bedel ödemeye razı oluyor insan
diğer motordan anlamıyorum motoruna gelirsek
ducati scrabmler. 15 gün sonra yıldan dolayı yarı desmosu yapılacak(kayış ıvır zıvır) ve evet tamamen mantık ile tercih yapan arkadaşlar için fuzuli bir masraf. japon bir motora binip daha uygun fiyatlar ile daha uzun km ler sürmek daha mantıklı değil mi ? evet mantıklı. ama bu tarzdaki japon motosikletlerine baktığımda aradığım tasarımı bulamıyordum.
(xsr900 vs) triumph blok tipi hoşuma gitmiyor. ducati bu konuda blokları daha çok ilgimi çekmiştir hep.
ducati ile birlikte bir japon motoru olarak mt 10 kullanıyordum yaklaşık onu da 5 yıl kullandım. evet çok keyifliydi ve sırf apaçiler yüzünden üzülerek sattım. binmiş motosiklete yola gidiyorum, bir bakmışsın plakasız egzozu bağıran bir apaçi yanına geliyor etrafında geziyor yok tek teker yapıyor bir sürü şaklabanlıklar falan.
insan kendi kendine düşünüyor bu salağın amacı ne diye ?
sen virajda keyif yapmak için böyle bir motosiklet alıyorsun ama bu dangalaklar amatörce etrafında sivri sinek gibi dikkat çekmeye çalışıyor veya kendini kanıtlamaya çalışıyor bilmiyorum derdi ne insanların.
ama belli bir yaştan sonra böyle komik ruh halleri ile uğraşmak istemiyor insan. bu yüzden scrambler ile yol yaparken etrafında bir tane dangalak olmadan kalabalık şehirlerde bile kaybolup gidebiliyor insan.
ve onu evin garajına çekince tipine baktığında belli bir mutluluğu yaşatıyor sana.
kişiden kişiye sebepler değişir. ama sohbette katkım olması için kendi adıma sebeplerimi yazmış olmak istedim :bounce:
ha bir de hava atma mevzusu var o konuya çok gülüyorum
zaten motosikletten anlamayan biri motosikletten anlamaz. çin malı racing motoru s1000rr gibi görür veya çin malı cruiser motora harley davidson yazdığında anlamayanlar için o motor harley oluverir.
yani kızların ilgisini çekmek istiyorsa insanlar zaten bu üstte bahsettiğim şeyler ile yapabilir.
ama vespa veya ducati kullanarak trafikte benim gibi motosiklet kullanan bir dostuma neyin havasını atacağız lan