Özel Motosiklet montunuzu nasıl temizliyorsunuz?

yağmurda bin uğraşma makina falan hem gezmiş olursun:)yağmurda binmenin de keyfi başka tavsiye ederim :cat:

szr

Yapmayın arkadaşlar ; zaten çamur monta işlemiş yağmur altında kalmayla temizlenir mi üsütne üstük çamurluk kısa her halükarda fırlatıyo arkadan çamuru, fırsat bulupta yıkatamadım ki akşam yıkatıcam , ılık su da deterjansız mantıklı ama işte omuz dirsek ve diz korumaları çıkmıyor , onun için tepicem makinaya :)

Öff bee amma aradım bu mont temizleme başlıgını yavv:farao:

Yapmayın arkadaşlar ; zaten çamur monta işlemiş yağmur altında kalmayla temizlenir mi üsütne üstük çamurluk kısa her halükarda fırlatıyo arkadan çamuru, fırsat bulupta yıkatamadım ki akşam yıkatıcam , ılık su da deterjansız mantıklı ama işte omuz dirsek ve diz korumaları çıkmıyor , onun için tepicem makinaya :)

SZR

Naptın makinaya attın mı montu, sonuç nasıldı tatminkar mı :)

yok yani senin sonuca göre bende bugun montu makinaya atıcam korumalıkları falanda çıkıyor zati

yıkamacıda sıcak sulu roteksi olanlar tercihimdir.
Önce motoru sonra kıyafetlerimle kendimi yıkatıyorum
inanın dalga geçmiyorum
tavsiye ederim.
tak kaskını boyunlugunu
pantolonun da cırtlarını aç botun üstüne getir
kollarını çek içeri
saglam bir duruş
ilk durulama
sabunlanma
sıcak su ile durulama
son durulama soguk ile
etraftakilerin şaşkınlıgı ve sonrasında bu su almıyormu diye sormalarıda cabası

Son düzenleme:

szr

Öff bee amma aradım bu mont temizleme başlıgını yavv:farao:

SZR

Naptın makinaya attın mı montu, sonuç nasıldı tatminkar mı :)

yok yani senin sonuca göre bende bugun montu makinaya atıcam korumalıkları falanda çıkıyor zati

At at :p , senin korumaların çıkıyormuş daha iyi, kumaşın özelliği dolayısı ile kirler çabuk çıkıyor; aşırı yüksek derecede yıkamki çekmesin, düşük derecede de kirler rahatça çıkıyor:wiinkk::cat:

Bak koçum montunun süngerini çıkart ve plastik elbise askısı ile birlikte duşakabinin içinde biryere as, sonra araba fırçasını al üzerine biraz detarjan dök ve iyice fırçala ben akşam öyle yıkadım tertemiz oldu, makineye atarsan özelliği kaçabilir böyle ilk aldığın gibi duruyor.

buda farklı bir yıkama talimatı :p

Bu topik geçen yıl açıldıgında APV41 in önerisini çok beğenmiş ve eşime göstermiştim. O da tamam sen merak etme dedi . Bana elbiselerimi giyip duşun altına girmemi söyledi yumuşak bir süngerle ılık suda benim üzerimdenken yıkadı.:). Ama kurutma işlemini üzerimde iken saç kurutma makinasıyla deneyince kaçtım:queen:

ben bir yerde okudum motorsiklet montlarının üstünde ince bir katman varmış oda su girişini önlüyormuş onun için banyoya askı yardımıyla ılık bir suyla tahrip etmeyen detarjan kullanmak en iyisiymiş

Arkadaşlar cordura kumaşların dış yuzeylerınde sılıkon tarzında bir madde var .Zaten kumasın su gecırmeme ozellıgınıde bu sılıkon katman saglıyor.makınede ve cesıtlı deterjanlar kullanılarak sıcak suda yıkandıgında su gecırmeme özelliklerini cok cabuk yitiriyorlar.Bu sebepten dolayı montunuzu bi askılıkla birlikte duşakabinin içinde bir yere asın.montun fermuarını kapatın.Montun dış yüzeyine az miktarda şampuan dökün.Daha sonra duş başlığıyla bol suyla dış yuzeyını durulayın.Bu şekilde hem monta zarar vermezsiniz hemde su gecırmeme özelligini kaybetmez.

Benim mont krem rengi ve her geçen gün siyahlaşıyordu, korumalarının çıkıp çıkmadığını güzelce bak, çıkması lazım,
ben ne yaptığımı sana söyleyim, daha doğrusu artık o montla beni eve almamaya başlamışlardı, ablama gitmiştim, eniştem montun korumalarını çıkardı, ablamda tuttu kulağından makinaya attı, deterjan, yumuşatıcı hepsini bolca koymuş temiz olsun diye, 40 derece çıkartık pırıl pırıl astık kuruttuk, korumalarını taktık aynen devam gene kirlenmeye başladı.
Bişey olmuyor yani anlayacağın salla gitsin makinaya,.

Ben montu aldığımda kesinlikle yıkamamı söylediler. Su geçirmezlik özelliğini yitiriyormuş. Satın aldığım yerin tavsiyesi arap sabunuyla köpürtülmüş suyla silmekti. Ben de bi kere öyle temizledim. Çok da uğraşmıyorum. Motorcu çok temiz olmaz zaten :)

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Korumalarını çıkartıyorum, anneme teslim ediyorum ve ertesi gün tertemiz haliyle teslim alıyorum. :) Gerçi bundan sonra kuru temizlemeye falan veririm heralde. Bir süre gizli gizli bineceğim için. :mrgreen:

Piyasada (yada ebay.co.uk) de NIKWAX diye ürünler var.
Bunlar sırf bunun için.. Biri, yıkamak için, diğeri de yıkandıktan sonra tekrar su geçirmez hale getirmek için.
tavsiye ederim.

Benim metodum mu? Korumaları çıkarıp ılık küvete sokuyorum montu, nikwax döküyorum suya ve bir süre bırakıyorum.. sonra elle nazikçe karıştırıyorum. durulayıp çıkarıyorum. çabuk kuruyor. Sonra da diger nikwax spreyliyorum, o da su geçirmezliği pekiştiriyor.. -t

-turgut

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar