Orta sınıf motor tercihi hk.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
O zaman Versys için şimdiden hayırlı olsun diyelim. Güzel tercih.
Valla abi ödeme yöntemi kolaylığı ve bu kampanya olduğu için düşünüyorum yoksa gerçekten bildiğim araştırdığım bir marka değil (bulunduğum bölgedeki servis bakımından). Bildiğim kadarıyla sende kawa kullanıyorsun yetkili servislerinden yana bir sorun yaşıyor musun

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
O zaman Versys için şimdiden hayırlı olsun diyelim. Güzel tercih.
Yani fiyat ve ödeme kolaylığı da iyiymiş. Şimdi böyle fırsat varken de kullanılır yani. Versys'in aks mesafesi biraz kısa o yüzden çok oturaklı bir hissi yoktur ama öte yandan daha kıvrak ve sportif bir hissiyat verir. Kendini kanıtlamış güzel bir motosiklet, alanı üzeceğini hiç düşünmüyorum.

F54

trimuph lar bence japon orta sınıfa göre daha avantajlı birkaç farklı paketten en baz modeli alırsan fiyat farkı çok olmaz
zaten baz modeli de japonlarla aynı ayarda

Sıfır Tracer 7 parasına şu an ikinci elde tertemiz 900 GT ve 9 bulabiliyorsunuz. GT denk getirirseniz, ki tertemiz ilanlar var, yan çanta + qs + ayarlı amortisör + hız sabitleme gibi avantajları var, hepsi muhteşem nimetler bence. 1 sene 700, son 2 aydır da 900 kullanan birisi olarak kesinlikle 900 tavsiye ederim. Versys ile bir tecrübem yok ama çok yakışıklı olduğu kesin.

Bizim gruplarda 70-80 bin km 900 kullanıp egzantrik değişimine bile ihtiyaç duymamış insanlar var ki motorları gerçekten çok sağlıklı çalışıyor. +100bin görüp sadece yağ pompası + egzantrik değiştirmiş de birkaç üyemiz var. Henüz daha sıkıntı yaşamış birini duymadım etmedim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Tracer 9 tam genç işi, eğlenceli ve güçlü bir motor.
ikinci el temizi denk gelirse alınır, yamaha zaten japon sağlamlığı var, bakımları düzgün yapılmışsa bir şey olmaz. Tracer 7'lerden daha düzgün kullanan bir kitlesi var, yani alacağınız kişi apaçi bir tip değilse çok da zorlanmamış olur.

Benim vstrom'u satan arkadaşımın kardeşiydi, niye çok kullanmamışsın 2 yıla yakın yatmış motor dediğimde abi bu orta yaşlı motoru, tracer 9 alacağım demişti. Sahiden de yaşı 45'den küçüklere göre motor, alın, gençliğinizi yaşayın.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Ödeme kolaylığı sıfır Versys 650 almak için iyi bir tercih sebebi. Kawasaki kalitesini konuşmaya gerek yok. İkinci el piyasası, yedek parça konuları artık çok dert edilecek durumlar değil; zira hemen hemen tüm markalar benzer stratejiler izliyor.

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Benim şanssızlığım aynı gün Tracer 9'dan sonra Tracer 7 sürmek oldu. O Tracer 7 zerre tat vermedi, tel maşa geldi. Gerçi Yamaha Mt Tour sonrası kendi motoruma bindiğimde de onu en yakın yerde yakasım geldi, o zamanlar sigarayı bırakmıştım da çakmak taşımıyordum. Valla Kawa demez, Er6F demez yakardım motorumu. Sıfır motor alacağınıza 2. el Tracer 9 alın ve bana dua edin.
Ahhhh T9 ah... Bende MT Tour'da denemek gibi bir hata yaptım. Sanki rayda gidiyormuşçasına viraj dönüyor.
Ek not: Yeni kasanın tasarımını şiddetle kınıyorum.

Motosikleti
K 1600 GTL
versys 650 x bir satış bayisi şuanda 250 bin tlsi nakit kalanı 12 ay 0 faiz taksitle veriyor ve motoru 599 bin tl den veriyor açıkcası ödeme yönteminden dolayı cazip geliyor yoksa takıntı falan yapmadım yani

+ olarak başka bu segmentte bir motor önerebilir misiniz diye ekledim yazımın sonuna dediğim gibi amacım şehir içi ve uzun yol yakıt tüketimi vs.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Versys in ödeme koşulları cazip görünüyor gerçekten. Ama sonuç olarak 600 bin gibi bir rakam ödeyeceksin bu paraya daha güncel donanımlı bir motosiklet alman mantıklı, bence Versys artık eskidi. Tracer 9 gt yi de bir buçuk sene kullandım keyifli güzel bir motor 6 eksenli imu, viraj abs si ve çok güzel bir quick shifter var. Fazla güçlü dikkat isteyen bir motor. Sesi tatmin edici. Konfor olarak uzun yolda biraz rüzgar alıyorsun, oturuş pozisyonu da hafif öne eğilirsin. Ayda iki bin km yılda 25 bin km yapıyorsan ki maşallah baya biniyorsun ( bunun ne kadarı şehir içi ne kadarı şehir dışı belirtmemişsin) sehir içi çoğunlukta ise hafif kıvrak bir modele yönelmek mantıklı olur. Şehir dışı kullanım ağırlıklı ise konfor ve yakıt odaklı düşünmek gerekir. Yüksek km yapan bir iki yıl içinde satmayı düşünen bir sürücü için mantıklı seçenekler Honda yada Yamaha nın modelleri bence....

Şimdi baktım 600 bin bandında tracer 9 gt filan yok :) Tiger sport 800 ü bir incele hatta bayiye gidip canlı olarak bir bak.
Birde şu ilanı buldum incelemeye değer. https://www.sahibinden.com/ilan/vas...den-sifir-ayarinda-2024model-1243553833/detay

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Konudan bağımsız ama geleneği tamamlamak için dünyanın en harika orta sınıf bu segment motosikletini önermeye geldim.

V-Strom 650. :D

hay kafanıza vstrom 650 kadar taş düşşüsn. .Nedir bu kardesim ya ?

dünyada kimsenin almadığı bir motor bizim forumda populer oldu yaaaa

NC750 diyorum ben.... versys 650 nin içinden geçer yenisi ama iştee odeme koşulları falan bilemem.

Motosikleti
Ns200 15"
Bundan artık sıfır kalmadı diye biliyorum :)
Olsun, 30.000 bile sıfır gibi.

Ama başta belirttim konudan bağımsız. :)

NC750 diyorum ben.... versys 650 nin içinden geçer yenisi ama iştee odeme koşulları falan bilemem.
Nc bana her zaman büyük commuter gibi geliyor, Versys 650 bir Avrupalı kadar yakışıklı Motosiklet.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Olsun, 30.000 bile sıfır gibi.

Ama başta belirttim konudan bağımsız. :)

Nc bana her zaman büyük commuter gibi geliyor, Versys 650 bir Avrupalı kadar yakışıklı Motosiklet.
DL650 2. el fiyatları biraz yüksekçe gibi şu anda. (Mesela ben 10.000 kilometredeki 2022 Aralık trafiğe çıkışlı kendiminkini tüm aksesuarlarıyla satıyor olsam yaklaşık 500-510k gibi bir fiyat biçerim - hiç bakmadım piyasaya, sadece USD enflasyonu ekledim sonra da yıpranma payı düştüm - ki şu anda piyasada 600k fiyata satılan güzel motosikletler var... Alıcı neden tercih etsin ki?)

NC tam adventure ile naked/commuter motosikletler arasında kalan bir kalıba sahip. İlk bindiğimde çok büyük gelmişti, şimdi DL650 sürerken yanımdan geçtikleri zaman gözüme küçük görünüyor. Çok garip; seleleri hemen hemen aynı yükseklikte olmasına rağmen böyle... (Gerçi güncel ve bir önceki kasa selesi öncekilerden 3cm daha alçak galiba?)

Motosikleti
Ns200 15"
DL650 2. el fiyatları biraz yüksekçe gibi şu anda. (Mesela ben 10.000 kilometredeki 2022 Aralık trafiğe çıkışlı kendiminkini tüm aksesuarlarıyla satıyor olsam yaklaşık 500-510k gibi bir fiyat biçerim - hiç bakmadım piyasaya, sadece USD enflasyonu ekledim sonra da yıpranma payı düştüm - ki şu anda piyasada 600k fiyata satılan güzel motosikletler var... Alıcı neden tercih etsin ki?)

NC tam adventure ile naked/commuter motosikletler arasında kalan bir kalıba sahip. İlk bindiğimde çok büyük gelmişti, şimdi DL650 sürerken yanımdan geçtikleri zaman gözüme küçük görünüyor. Çok garip; seleleri hemen hemen aynı yükseklikte olmasına rağmen böyle... (Gerçi güncel ve bir önceki kasa selesi öncekilerden 3cm daha alçak galiba?)
Abi sıfırı gelmediği veya fiyatı olmadığı zaman o ürünün fiyatı artıyor genelde, piyasada bir kaç model harici gözlemim böyle. Ben alırsam en çok hoşuma giden ilk kasasını tercih ederim ama ondada 2008 sonrası abs ye sahip olanı.

Nc hiç binmedim test etmedim ama görünüş ve gücü öyle gösteriyor. 700 Serisi benim için tamamen az kuvvete sahip, ama araba niyetine ve şehirler arası ekonomik bir modele ihtiyacım olsaydı alacağım motosiklet Nc700 olurdu.

Motosikleti
K 1600 GTL

Nasıl bi vstrom muş insanın ihtiyacı yoksa bile alası geliyor... :D

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Konudan bağımsız ama geleneği tamamlamak için dünyanın en harika orta sınıf bu segment motosikletini önermeye geldim.

V-Strom 650. :D
Orta yaşlı motoru bu. Ortamlarda çok övüp de piyasasını yükseltmeyin sonra bizim gibi tekaüt'ler alamaz. :)

Abi sıfırı gelmediği veya fiyatı olmadığı zaman o ürünün fiyatı artıyor genelde, piyasada bir kaç model harici gözlemim böyle. Ben alırsam en çok hoşuma giden ilk kasasını tercih ederim ama ondada 2008 sonrası abs ye sahip olanı.

Nc hiç binmedim test etmedim ama görünüş ve gücü öyle gösteriyor. 700 Serisi benim için tamamen az kuvvete sahip, ama araba niyetine ve şehirler arası ekonomik bir modele ihtiyacım olsaydı alacağım motosiklet Nc700 olurdu.
60 yaşına gelip de GS alma yaşına gelince benim vstrom'u sana satarım, tam da senin sevdiğin kasadan. :) Hem o zamana kadar vstrom sürme yaşına yaklaşmış olursun. :) Şimdi senin için fazla yaşlı motoru kalır, biraz gençliğini yaşa, vstrom arkaya manitayı atıp gezmelik motor değil, çocukları büyüttük, emekli de olduk artık hanımla gezeyim tarzı motor.

5 yıl sonra ilan bekleyin benden. Bütün uzun yolu köfteci rotalarında yapılmış vstrom 650 diye. :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Orta yaşlı motoru bu. Ortamlarda çok övüp de piyasasını yükseltmeyin sonra bizim gibi tekaüt'ler alamaz. :)

60 yaşına gelip de GS alma yaşına gelince benim vstrom'u sana satarım, tam da senin sevdiğin kasadan. :) Hem o zamana kadar vstrom sürme yaşına yaklaşmış olursun. :) Şimdi senin için fazla yaşlı motoru kalır, biraz gençliğini yaşa, vstrom arkaya manitayı atıp gezmelik motor değil, çocukları büyüttük, emekli de olduk artık hanımla gezeyim tarzı motor.

5 yıl sonra ilan bekleyin benden. Bütün uzun yolu köfteci rotalarında yapılmış vstrom 650 diye. :)
Abi arkaya manita alıp bütün tadımımı kaçırayım, bu işin üstadı tommygun abim. Minimum 250 kilometre uzaklıkta bir kız arkadaşım olursa iş o zaman tamam olur (daha uzak olurda İstanbul körfezde o civar bir şey :)).

Senin V-strom bana fazla temiz kalır, bana böyle pısırık gundi tarzında V-Strom lazım. :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar