Orta sınıf motor tercihi hk.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Merhaba arkadaşlar bir konu hakkında görüşlerinizi ve tavsiyenizi almak istiyorum.
Aktif olarak kullandığım motorumu orta sınıf bir motor ile değiştirmek istiyorum.
İstanbul içerisinde günlük olarak işe gidip geldiğim ve yeri geldiğinde de rahatlıkla uzun yol yapabileceğim yorulmayacağım bir motor istiyorum.
Yakıtının çok fazla olmaması ve uzun yolda ve şehir içinde beni yormaması önemli.
Alacağım motoru 0 alıcam 2. ele hiçbir şekilde bulaşmak istemiyorum.

Birkaç motor ve kampanyaları inceledim ve aklımda 2 motor kaldı tabi daha fazla seçenekte önerilerinize göre araştırma yapabilirim.

Kawasaki Versys 650 Kafamda birkaç + ve -leri var

+şuanda aktif olarak kampanyası var ödeme açısından çok daha kolay

-servisinin pahalı olduğu ve ikinci elinin çok yavaş olduğunu söylüyorlar
(hemen satma gibi bir niyetim yok aldığım zaman 2 sene minimum binmek istiyorum fakat sattığım zaman aylarca bekler miyim onu bilmiyorum.)

Onun haricinde yedek parçada olası bir sorunda sıkıntı yaşar mıyım servisleri nasıl pek bilgi alamadım.

Diğer motorda Yamaha Tracer 7
2025 fiyatını yamaha daha paylaşmamış bayilerde de bulamadım zaten sitede yazan fiyatın çok çok üzerine satıyor bayiler sıf bu karaborsacılıkları yüzünden yamaha almak istemiyorum.

Motosikleti
K 1600 GTL
Satışı kolay ikincielde değerini koruyacak bir model seçmeye çalış. Honda yada Yamaha mantıklı.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tracer 7 de Versys 650 de gayet kaliteli, rüştlerini ispat etmiş motorlar. Seçtiğiniz 2 motor da aman aman sorun yaratan motorlar değil, bu nedenle parça konusunu çok dert etmeyin. Versys'in 2. elde satışı Tracer'a göre epey zayıftır. Tracer daha güçlü ve sportiftir, Versys biraz daha ağır abi tadındadır.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
İçimden geçen doğruyu söylemek gerekirse neyi almak istiyorsam onu alayım keyfini süreyim olarak düşünüyorum. Alacağım motoru hemen satma gibi bir düşüncem yok 1 2 sene minimum binip keyfini sürmek istiyorum.
Olur da olası bir durumda acil bir şey olur satmam gerekir aylarca beklemeyim diye düşünüyorum sadece.
Ayrıca tip olarak versys 650 çok daha yakışıklı geliyor oyuzden biraz daha sıcak bakıyorum ona .
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alıcak olsanız tercihiniz hangisinden yana olurdu

İkisi de güzel motorlar. Ben olsam Tracer 7 alırım, bana göre daha yakışıklı duruyor.

Anladığım kadarı ile gönlünüzde kawa yatıyor ama bir türlü almaya cesaret edemiyor, bizden destek bekliyorsun.

Bence daha alıp tadını çıkarmadan satmayı düşünme. Al gönlünce sanki hiç satmayacakmış gibi kullan. Ayrılık vakti geldiğinde düşünürsün. Üçün beşin hesabını yapma aldığına kullandığına sayarsın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Benim şanssızlığım aynı gün Tracer 9'dan sonra Tracer 7 sürmek oldu. O Tracer 7 zerre tat vermedi, tel maşa geldi. Gerçi Yamaha Mt Tour sonrası kendi motoruma bindiğimde de onu en yakın yerde yakasım geldi, o zamanlar sigarayı bırakmıştım da çakmak taşımıyordum. Valla Kawa demez, Er6F demez yakardım motorumu. Sıfır motor alacağınıza 2. el Tracer 9 alın ve bana dua edin.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Ben olsam Tracer 7 alırım. Servisleri daha düzgün. Kawasaki'nin servisi birazcık şans işi. Bulunduğum yerde 2 tane var, birisi hiç ilgilenmiyor, diğeri geçirmece yapıyor. Yamaha en azından kurumsal işletiliyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Versys 650 675.000₺, Tracer belli değil. 2024 model V Strom 800'ler 695.000₺ (ama nakit olarak).

Yani V Strom 800 neden bir seçenek olmuyor acaba? Versys 650 ile Tracer 7'nin her ikisindende daha güçlü ve oturaklı bir motosiklet. Şehir içinde V Strom 650 kullanıyorum, yorduğunu veya çok kalas kaldığını söyleyemem. Elbette bir CB500F değil ama NC'den daha kıvrak kullanılabiliyor. 800 versiyonu da kalıp olarak 650 versiyonu ile hemen hemen aynı.

Mutlaka sıfır takıntısı yoksa Versys 650 bütçesine çok güzel ikinci eller denk gelebilir. @tommygun yazmış, Tracer 7'nin hissi gerçekten çok tel maşa ve kalitesiz.

Motosikleti
DUKE 250
profil resminden gördüğüm kadarıyla duke 250 kullanıyorsun, madem ktm aşinasın, duke 790 890 dan devam etmeyi dene derim.
evet piyasası yavaş ama kullananların hepsi zevkli motor olduğunu söylüyor.
ama buraya bir artı koyayım, duke 250 de konfor berbat, 790-890 kardeşlerin konforunu bir denemen gerekli, malum toto önemli.

Motosikleti
K 1600 GTL
Tracer 7 değil ama 700 olanını kullandım arkadaşların yazdığı gibi çok aman aman tatmin edici bir tarafı yok tam bir orta segment diyebilirim. Versys tracer dan daha oturaklı görünüyor. Hemen satma gibi bir derdim yok bir iki yıl binerim demişsin bunu anlayamadım 🙂. Cyanın dediği de mantıklı V strom 800 de seçeneklere ekleyebilirsin ve bence tracer 7 den seni daha fazla mutlu eder. Ben sana bir seçenek daha önereyim Triumph tiger 800 sport bir incele videolarına bak tercihler içerisindeki en yakışıklı motor diyebilirim. Triumph kalitesi kullanımı keyifli bir motosiklettir tek sıkıntısı ikinci eli....

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
V-Strom 800 de benim radarımda olan bir motor ama karşılaştırmayı 2 motor üzerinden yaptıkları için ben yeni bir motor önermedim. Tiger 800 Sport da kağıt üzerinde güzel ama Tracer ya da Versys gibi uzun yıllar boyunca kendini kanıtlamış bir motor değil.

Motosikleti
K 1600 GTL
V-Strom 800 de benim radarımda olan bir motor ama karşılaştırmayı 2 motor üzerinden yaptıkları için ben yeni bir motor önermedim. Tiger 800 Sport da kağıt üzerinde güzel ama Tracer ya da Versys gibi uzun yıllar boyunca kendini kanıtlamış bir motor değil.
Haklısın tiger 800 bu sene çıktı galiba ama Triumph uzun zamandır üç silindirli bloklar üretiyor. Tersten düşününce versysin artık eskidiğini düşünüyorum... Daha yeni güncel bir motosiklet tercih etmek daha mantıklı geliyor....

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Anladığım kadarı ile gönlünüzde kawa yatıyor ama bir türlü almaya cesaret edemiyor, bizden destek bekliyorsun.

Bence daha alıp tadını çıkarmadan satmayı düşünme. Al gönlünce sanki hiç satmayacakmış gibi kullan. Ayrılık vakti geldiğinde düşünürsün. Üçün beşin hesabını yapma aldığına kullandığına sayarsın.
Gönlümde kawa yatmıyor aslında bu segmente çok hakim değilim tip olarak verseys 650 çok daha hoşuma gitti ama çevremde pek fazla kawasaki kullanan kişi yok olabilecek sorunlar hakkında bilgi almak istiyorum yanlış bir hamle yapmamak adına

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Triumph güzel motorlar üretiyor ama bazı modellerinde bazı naneler var. Mesela ekranın geç açılması, depoyu fullesen bile yakıt göstergesinin bir kaç km sonra kendine gelmesi, Tiger Sport 660'da tork azlığından kaynaklı ride by wire sisteminin geç tepki vermesi vs bu nedenle Tiger 800 Sport için bence bir kaç ay sabredip kullanıcı yorumlarına kulak kabartmak ve Sancho ve arkadaşları gibi kanalları sallamamak en hayırlısı.

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Benim şanssızlığım aynı gün Tracer 9'dan sonra Tracer 7 sürmek oldu. O Tracer 7 zerre tat vermedi, tel maşa geldi. Gerçi Yamaha Mt Tour sonrası kendi motoruma bindiğimde de onu en yakın yerde yakasım geldi, o zamanlar sigarayı bırakmıştım da çakmak taşımıyordum. Valla Kawa demez, Er6F demez yakardım motorumu. Sıfır motor alacağınıza 2. el Tracer 9 alın ve bana dua edin.
Abi 2.el den ilk moturumu aldığımdan beri aşırı tırsarım o kadar fazla hikaye duydum o kadar fazla şeye şahit oldumki gerçekten çok soğudum almışken hep 0 alayım en azından baştan sonra motora ben hakim olayım istiyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Abi 2.el den ilk moturumu aldığımdan beri aşırı tırsarım o kadar fazla hikaye duydum o kadar fazla şeye şahit oldumki gerçekten çok soğudum almışken hep 0 alayım en azından baştan sonra motora ben hakim olayım istiyorum
15 senelik Fireblade almıyorsun, 3-5 senelik düşük km Tracer 9'dan bence kolay kolay gol yemezsin

Motosikleti
ADV 350 (mefta)
Versys 650 675.000₺, Tracer belli değil. 2024 model V Strom 800'ler 695.000₺ (ama nakit olarak).

Yani V Strom 800 neden bir seçenek olmuyor acaba? Versys 650 ile Tracer 7'nin her ikisindende daha güçlü ve oturaklı bir motosiklet. Şehir içinde V Strom 650 kullanıyorum, yorduğunu veya çok kalas kaldığını söyleyemem. Elbette bir CB500F değil ama NC'den daha kıvrak kullanılabiliyor. 800 versiyonu da kalıp olarak 650 versiyonu ile hemen hemen aynı.

Mutlaka sıfır takıntısı yoksa Versys 650 bütçesine çok güzel ikinci eller denk gelebilir. @tommygun yazmış, Tracer 7'nin hissi gerçekten çok tel maşa ve kalitesiz.
versys 650 x bir satış bayisi şuanda 250 bin tlsi nakit kalanı 12 ay 0 faiz taksitle veriyor ve motoru 599 bin tl den veriyor açıkcası ödeme yönteminden dolayı cazip geliyor yoksa takıntı falan yapmadım yani

+ olarak başka bu segmentte bir motor önerebilir misiniz diye ekledim yazımın sonuna dediğim gibi amacım şehir içi ve uzun yol yakıt tüketimi vs.

profil resminden gördüğüm kadarıyla duke 250 kullanıyorsun, madem ktm aşinasın, duke 790 890 dan devam etmeyi dene derim.
evet piyasası yavaş ama kullananların hepsi zevkli motor olduğunu söylüyor.
ama buraya bir artı koyayım, duke 250 de konfor berbat, 790-890 kardeşlerin konforunu bir denemen gerekli, malum toto önemli.
Evet 23 model 390 adv ve şuanda 25 model 250 duke kullandım ktm ye baya aşinayım ama hem parça pahalılığı ve servis pahalılığı nedeniyle birazcık soğudum motordan yana her hangi bir problem yaşamadım yalan söylemicem ama 790 ve 890 ların fiyatı aşırı pahalı oyuzden ktm grubuna yanaşmak istemiyorum bu segmentte
790 2024 = 780 bin tl
890 2024 = 900 bin tl

Tracer 7 değil ama 700 olanını kullandım arkadaşların yazdığı gibi çok aman aman tatmin edici bir tarafı yok tam bir orta segment diyebilirim. Versys tracer dan daha oturaklı görünüyor. Hemen satma gibi bir derdim yok bir iki yıl binerim demişsin bunu anlayamadım 🙂. Cyanın dediği de mantıklı V strom 800 de seçeneklere ekleyebilirsin ve bence tracer 7 den seni daha fazla mutlu eder. Ben sana bir seçenek daha önereyim Triumph tiger 800 sport bir incele videolarına bak tercihler içerisindeki en yakışıklı motor diyebilirim. Triumph kalitesi kullanımı keyifli bir motosiklettir tek sıkıntısı ikinci eli....
Hemen satmam demek istediğim konu şu ne zaman versys ile ilgili bir yazı veya inceleme okusam 2. elinin çok yavaş olduğu ve çok zor satıldığını söylüyorlar. ortalama ayda 2000 km yol yapıyorum 2 seneden kastım 40 50 bin km yaptıktan sonra muhtemelen sıkılır satarım diye düşünüyorum satarken çok zorlanırmıyım diye aslında düşünüyorum

15 senelik Fireblade almıyorsun, 3-5 senelik düşük km Tracer 9'dan bence kolay kolay gol yemezsin
Radarıma aldım abi güzel bir makine denk getirirsem iyi bir fiyata tracer 9 a sıcak bakıyorum

Son düzenleme:
Motosikleti
DUKE 250
Evet 23 model 390 adv ve şuanda 25 model 250 duke kullandım ktm ye baya aşinayım ama hem parça pahalılığı ve servis pahalılığı nedeniyle birazcık soğudum motordan yana her hangi bir problem yaşamadım yalan söylemicem ama 790 ve 890 ların fiyatı aşırı pahalı oyuzden ktm grubuna yanaşmak istemiyorum bu segmentte
790 2024 = 780 bin tl
890 2024 = 900 bin tl

ben fiyat listesine çooook uzun süredir bakmamışım o yüzden lafımı geri aldım o zaman :)
gerçekten bu paraların motoru değil bunlar.

o zaman benimde klasik önerim V-Storm olur o zaman.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar