Orkun Olgar neden Africa kullanıyor ?

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Çok yaşa :)))
Ben motorumun orda burda fotoğrafını çekmeyi de paylaşmayı da pek sevmem dostum.
Çok az fotoğrafı var, olanlar da biraz estetik dursun mantığı ile çekilmiş.
Motorumun üzerinde hiç fotoğrafım yok desem muhtemelen buna da pek inanan olmaz.

Sürüşe çıktığımızda bi kare var, bi de parkta "dur ulan şu aslanın bi fotosunu çekeyim de hatıra olsun" diye çektiğim bir kare var paylaşayım buradan. Ama ben nerden bileyim bu motorun kız motoru olduğunu, allah kahretsin ya :ROFLMAO:

[url=https://hizliresim.com/dlpxnnj][/URL]

[url=https://hizliresim.com/pelwshc][/URL]

[url=https://hizliresim.com/pu1zdev][/URL]
Hocam güle güle kullan, kazasız belasız inşallah. Motorda güzel sizde güzel foto çekmişsiniz. Araştırdoğım kadarı ile biraz hızlı gitmeyi seven bir motor. Orta üst devirler daha dolu, 2 silindir Triumph gibi değil biraz daha hız seviyor sizin yorumunuz nedir?

Motosikleti
1190 ADV
Boş iş. Enduronun mantığını hiç anlamadım. Kullandım sahibi olmasam da. Arazi kabiliyeti sıfır. Çok ağır. Arka teker hafif çamur, kar, çim görse bir yanlamada yerde. Kaldıramazsın da.
Mevcut crosslara all train hatta yol tipi lastik takıp kullanabilirsin. Alım, yakıt, sürüş, bakım her bakımdan avantajlı.
Sadece konforsuz. Yani endurodaki amaç offroad değil boş hava.
Aynı SUV, crossover araçlar gibi keriz sirkeleme. Çok pahalılar, çok heybetliler ama ne arazi aracı, ne asfalt aracı, ne şehir içi aracı. Sadece benzin, bakım, lastik konusunda lüzumsuz daha fazla tüketim.
20 küsür yıllık motorculuk hayatımda tanıdığım ne kadar endurocu varsa toring, cruiser, chopperin gittiği yollarda gezebildiler sadece. Ama crossçular yol tipi lastiklerle hem turcularla hem racingçilerle yollara da çıkabildikleri gibi offroad da yaptılar, arazi kabiliyetleriyle şehiriçinde refujlardan geçerek avantaj da sağladılar üstelik yakıt tüketimleri de az.

20 küsür yıllık motorculuk hayatınızda öğrenemediğiniz bir detay, Enduro doğal engeller yada parkur içinde yapılan dayanıklılık yarışı / sporudur. Bu spor için özelleştirilmiş motosikletlere enduro motosiklet denilebilir belki. Motocross ise yapay engellerden oluşan parkur yarışı / sporudur. Bu spordaki motosikletler de enduro yarışlarında kullanılan motosikletlere yakın özelliklerde olur.

Enduro sandığınız motosiklet tarzına adventure (macera) denmekte.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Africa ile GS in fiyatını tokuşturma biri fuldur biri çıplakdır , Avrupada GS in ucuz versiyonları var , buraya gelenler TR paket , TR paketde ne var : opsiyon listesinde ne varsa hepsi , son olarak 950.000 i Africa ya amatörler verir ama sen amatör değilsin 😉

valla niki tam bir bmw fanatiği olmusun :d

sırf senin için arastırdım.

ilgiltere de,

R 1300 GS
(Option 719 Tramuntana 19.500 pound

Africa twin adv se dct 17.800 pound

fark 1700 pound = 87.700 tl

bizim bmw Option 719 Tramuntana yı tam 1.688.000 tl ye veriyor.

africanın en fulu 1.600.000 olabilir yani bu durumda.

ahahagagaga

yav siz bmw ciler çok pis kazıklanıyosunuz bence agags

amator kim şimdi xsdssgdhagaf

20 küsür yıllık motorculuk hayatınızda öğrenemediğiniz bir detay, Enduro doğal engeller yada parkur içinde yapılan dayanıklılık yarışı / sporudur. Bu spor için özelleştirilmiş motosikletlere enduro motosiklet denilebilir belki. Motocross ise yapay engellerden oluşan parkur yarışı / sporudur. Bu spordaki motosikletler de enduro yarışlarında kullanılan motosikletlere yakın özelliklerde olur.

Enduro sandığınız motosiklet tarzına adventure (macera) denmekte.
Adventure bir tür değil. Markaların koyduğu safsata. Suv, crossover gibi. (Yani aracımız bir halta yaramaz sadece para verip hava atın) Senin enduro diye sınıflandırdıkların süper moto. Süper moto da markaların taktığı bir ad. Onlar da tamamen cross alt yapısıdır. Sadece lastik ve jant değişiktir. Africa twin endurodur. Ayrıca adventure yani meali olan macerası da touring ve cruiserlar seviyesindedir.
Son zamanlarda aydınlatma ve sinyalizasyon sistemi olan crosslara bile enduro diyenler oluyor.
Ayrıca cross için yapay engel, enduro için doğal engel demişsin. Yani cross doğal engelleri aşamıyor, enduro mu aşıyor doğal engelleri!

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra

ilgiltere de,

R 1300 GS

ahahagagaga

+50k otomatik vites için bmw'ye ekleyebilirsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adventure bir tür değil. Markaların koyduğu safsata. Suv, crossover gibi. (Yani aracımız bir halta yaramaz sadece para verip hava atın) Senin enduro diye sınıflandırdıkların süper moto. Süper moto da markaların taktığı bir ad. Onlar da tamamen cross alt yapısıdır. Sadece lastik ve jant değişiktir. Africa twin endurodur. Ayrıca adventure yani meali olan macerası da touring ve cruiserlar seviyesindedir.
Son zamanlarda aydınlatma ve sinyalizasyon sistemi olan crosslara bile enduro diyenler oluyor.
Ayrıca cross için yapay engel, enduro için doğal engel demişsin. Yani cross doğal engelleri aşamıyor, enduro mu aşıyor doğal engelleri!
Neden yapamasın. Yapar elbette üretim ve tasarlanma amacından bahsedilmiş. Markalar üretir tüketicinin yönelimi belirler o safsata dediğiniz mevzuyu. Vespa kurulduğu günlerden itibaren bu kadar tutulup yaygınlaşmasaydı diğer markalarda böyle bir üretim planı yapılır mıydı?

Son düzenleme:
işte motosiklet. net bu yaaa :d
sıcacık bir ortam

+50k otomatik vites için bmw'ye ekleyebilirsin

ya bu bmw ne uyuz ne koyduğu belli değil.
niki full artı full geliyor diyor o da doğru değil.

sis farları yok turkidekinde.

neyse ya.. parası olan düşünsün bunları

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
sıcacık bir ortam

Tramuntana'da sis farı var, ama normalde düz gs'te zaten olmaz. Adventure'da olur sis farı. Ayrıca evet full geliyor.

Motosikleti
1190 ADV
sıcacık bir ortam

R1300GS ADV'de sis farları motora entegre diye biliyorum. Ayırca TR'de satılan GS'lerin full paket olduğu söylenir hep.

Motosikleti
yok:(
Bugün gittim Tansoy'da iyice bir inceledim Africa'yı. 2024 ve 2025 yan yana duruyorlar. İsteyen gidip baksın. Bana büyük gelir bu motor diyordum. 2024 gerçekten daha heybetli. 2025 biraz daha insan evlatları için olmuş. Sele de alçaltılmış biraz. Üzerine oturunca Hornet'ten sonra bir değişik hissettirdi. Yav bununla şehir içinde nasıl gideriz falan? Ama birkaç güne alışılır sanırım. Artık bütün Africa'lar tubeless. Lütfen bilgilerinizi tazeleyin.

Nihayetinde güzel motor vesselam. Hornet'ten sıkılınca ne alırım diye bakınıyorum. Çok bir seçenek yok. Africa? Neden olmasın. Bütün elitler onu kullanıyormuş :)
abi senin boy kaç ki

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
... crossover araçlar gibi keriz sirkeleme ...
Boyunuz kısa galiba? Ben geçen sene crossover araç aldım, tamamen tavanı yüksek diye. Deve gibiyim, koltuğu da en aşağıda tutmuyorum, gene de yukarıda 20cm boşluk kalıyor. Aracı seçmemdeki en önemli kriterdi açıkçası. Kerizlik bunun neresinde? :D

ilgiltere de,

R 1300 GS

ahahagagaga

Aşkolsun incindim şimdi 😅
Ben Vstrom fanatiğiyim , kalbimin bir köşesinde hep Suzuki vardır , 800 lük şöyle 95 bg falan olsa hemen alırdım..

Motosikleti
cbf 150
kamyon almamdaki tek neden egomu okşaması ben ufagım her anlamda ufagım bu adamın kafası saçları porschenin tavanına çarpar. Arabadan indini herkes ona bakar ben onun oldugu hiçbirşeyim lanetliyin

Tamam ayı olduğuna inandım. Armutun iyisi arkadaşının gösterdiği tarafta.

images

Boyunuz kısa galiba? Ben geçen sene crossover araç aldım, tamamen tavanı yüksek diye. Deve gibiyim, koltuğu da en aşağıda tutmuyorum, gene de yukarıda 20cm boşluk kalıyor. Aracı seçmemdeki en önemli kriterdi açıkçası. Kerizlik bunun neresinde? :D
Boyla ne alakası var? Crossover araçların iç hacmi hb araçlarla, büyük suvların da sw araçlarla aynı.

Aşkolsun incindim şimdi 😅
Ben Vstrom fanatiğiyim , kalbimin bir köşesinde hep Suzuki vardır , 800 lük şöyle 95 bg falan olsa hemen alırdım..

ya napıcan 800 u vstrom dl1050 yi 1 milyona al da biraz eğlenelim niki :d

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Forum sayesinde adamın adını öğrenenler videoları izlemeye başlayınca adam da bu talep artışını Nekipedia ile olan canlı yayına yormuştur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Orkun a gecen gün özelden yazdım, neden africa diye daha detaylı bir video lazım bize.

beni kırmadı ve 1 saat önce videoyu koymuş.

tesekkurler orkun
Videoyu izledim, her insanın motorunu sevmesi çok güzel bir şey ama bu abi sevgiyi biraz abartmış. Sanki geceleri o motoru yatağına alıyormuş gibi bir hava sezdim ben.

Bir de bu arkadaşın AT ile karda kaza yapma videosu vardı ama sanırım kaldırmış ya da ben bulamadım. Geçmiş olsun, fukara sümüğü gibi yapışmıştı yere.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar