yağlayıp motoru sürdüğünde jantın siyah siyah yağ olmaz, ikide bir yağlamazsın
Teflon malzeme içeren yağ spreyler var, onlardan kullandığınız taktirde hiçbir zincirde yağ sıçraması göremezsiniz. Ayrıca 90numara yağı sürüp hangi zinciri kullanırsanız kullanın mutlaka yağ sıçratacaktır.
Su hiç bir şekilde yağı çözmez.
Yağın molekül yapıları apolardır,
Apolar yapıya sahip maddeleri çözmek için benzin, tiner gibi apolar çözücüler kullanılır.
Yürü be sinanım, açık öğretimi bitiririm ben sayende

...:wiinkk: (yanlız sondaki polar olmayacak mıydı?)
Bir de arkadaşlar yıkamacıya götürüp su tutarak test ederseniz yağın azaldığını görebilirsiniz ama çözüldüğünü göremezsiniz. Çünkü zincirin üzerine su tuttuğunuzda(hele ki basınçlı) fiziksel bir temas ile su yağı zincirden silebilir. Ama çözemez. Bu çarpan su yağmurda nekadar şiddetli oluyor bilemem ama her yağmurdan sonra biraz kontrol etmekte fayda var derim.
dişlilerde sorun yok aslında üzerinde ki zincirde de sorun yok ama birkaç arkadaş değiştirirsen titreşim azalır dedi gaza geldim bende değiştirmeye kalkıyorum
Arkadaşım, kullandığın motorda hissettiğin titreşimin sebepleri arasında zincir modeli okadar arka sıralarda yer alıyor ki... Bana göre arkadaşların biraz kuruntu yapmış gibi geldi. Yani %1~2 titreşim azalırsa şaşarım, ki biz onu nasıl farkedicez bilmiyorum...