O'ring Zincir

Motosikleti aldığım ağustos ayından bu yana lastik, fren, hava filtresi, buji, yağ, eksantrik mili

ve daha aklıma gelmeyen birçok şeyini değiştirdim. Şimdi bakıyorum saat gibi çalışıyor sorun kalmadı ama

şeytan dürttü işte. Üzerinde standart özelliksiz zincir var o'ring zincir ile değiştirmeli miyim diye düşünüyorum

ne faydası olur ya da faydası olur mu önerir misiniz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha çok yağ tutabildiği için daha sağlam olur, daha sessiz çalışır, daha uzun yağlama periyodu olur ve bayağı daha pahalıdır.

yağlayıp motoru sürdüğünde jantın siyah siyah yağ olmaz

ikide bir yağlamazsın

Forumdan Uzaklaştırıldı
Forumdan Uzaklaştırıldı
regal raptorsa boşuna oring alma normal zincir tak gitsin ucuza gelir.bunun dışında yağmurda kullandıysan zinciri temizle yağla çünkü su güçlü bir yağ çözücüdür,normal zinciri normal zamanlarda 400 kmde bir yağlasan sorun olmaz ama çok kirli ortamdaysan 200 e kadar düşür.oring greksiz o motora boşuna masraf

Motosikleti
750x
regal raptorsa boşuna oring alma normal zincir tak gitsin ucuza gelir.bunun dışında yağmurda kullandıysan zinciri temizle yağla çünkü su güçlü bir yağ çözücüdür,normal zinciri normal zamanlarda 400 kmde bir yağlasan sorun olmaz ama çok kirli ortamdaysan 200 e kadar düşür.oring greksiz o motora boşuna masraf

su güçlü bir yağ çözücüdür demişsiniz ama benim bildiğim yağ suda çözünmez

2. olarakta ucuza getirmek derdinde değilim nihayetinde can taşıyor regal raptor ya da harley fark etmez can benim canım

Motosikleti
750x

Su hiç bir şekilde yağı çözmez.
Yağın molekül yapıları apolardır,
Apolar yapıya sahip maddeleri çözmek için benzin, tiner gibi apolar çözücüler kullanılır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
oring zincirde kopar bu tamamen senin kullanımla alakalı ve inan su yağı öyle bir atıp götürüyorki yağmurdan sonra bir zincirine bak derim :)
Ben uzun kullanım maliyet analizi yaptım sadece eğer düzgün kullanan biriysen normal zincir 30 000 km rahat götürür çok zorluyorsan aleti tabikide kopar o ringde kopar hepsi kopar kayışda kopar.o yüzden makinana fazla masraf yapmaya değmez kanısındayım.

oring zincirde kopar bu tamamen senin kullanımla alakalı ve inan su yağı öyle bir atıp götürüyorki yağmurdan sonra bir zincirine bak derim :)
Ben uzun kullanım maliyet analizi yaptım sadece eğer düzgün kullanan biriysen normal zincir 30 000 km rahat götürür çok zorluyorsan aleti tabikide kopar o ringde kopar hepsi kopar kayışda kopar.o yüzden makinana fazla masraf yapmaya değmez kanısındayım.

motosiklet ve araba konusunda biraz fazla temkinliyim onun için bir işi yaparken kaliteli şekilde yapmaya çalışıyorum

uzun yağlama aralığı ve titreşimsiz kullanım bile o'ring zincir almaya yetecek sebepler ama

hala suyun yağı çözmediği düşüncesindeyim eğer çözüyorsa ben 15 yıllık öğrencilik hayatımda kimyayı öğrenememişim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
su yağı çözmüyor sanırım yanlış ifade ettim,sulu yani yagışlı havada binersen yağın daha çabuk atılıyor zincirden ve kirleniyorda bu yüzden yağmurlu havada bindikden sonra temizleyip yağlamak gerekli aslında yagmurlu havalar için özel motosiklet yağları var wet weather oil diye yazar kutularında ondan kullanarak bu sorunuda çözersin.Eğerki su bir zarar vermeseydi zaten bu tür yağlar ortaya çıkmazdı dimi :) aslında en kolay test yıkamacıya götürün motoru bir sıktırın su bakalım gidiyormu kalıyormu haha

Ben oring li taktırdım. Taiwan malı. O kadar da pahalı değil. Ses ve çekiş fark etti diyebilirim esneme yapmadığı için. Bence taktır zırt pırt gerdirmek zorunda kalmazsın

Ne marka ? Ben çok daha ucuza aldım. Ama zincir in çok da kaliteli olmadığını biliyorum :) Üstündekinden iyi olduğunu biliyorum o kadar :)

japon malı var montaj dahil 250 lira birde başka marka var montaj dahil 150 lira dedi ama marka ve menşei söylemedi usta

çin olması ihtimali yüksek

Japon a gerek yok. Bizim motor altı üstü 18 beygir ürettiği tork zincirin gerilme oranı belli. YBN tarzı bir zincir ise gayet makul. 520 mi 525 mi için aldın fiyatı

Valla ben de 520 taktılar diye anımsıyorum. Dişlilerin ne alemde bu arada ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar