ÖNEMLİ LÜTFEN OKUYUN

arkadaşlar hız hertürlü felakettir diyelimki motorda acil bir durum vr ozaman korna çalarak gider ne bileyim selektor falan yapar öyle makas zaten tehlikeli bir durum yaratır ama bunu hırs yapıp sinir yapıp peşinden gitmek düşürmeye çalışmak yanlış . yapabiliyorsan durrur o motorluyu döv gücler eşit ozaman nasıl olmazmı ama :bounce: bana lokantacı bir cocuk çarptı motorla ayağı parçalandı ben duruyordum yolun ortasından karşıya geçiyordum araba ile yani yolu kapadın geldi olokantacı bana çarptı sonuç sabaha kadar karakolda tutuldum. yorumunu siz yapın 250 milyonda hastane masrafı :salut: ve hasanpaşada hızım 30 km karşı yönden gelen adam u dönüşü yapacak resmen beni öldürürcesine önüme kırdı arabasını bende yawas olduğum için durdum ama arada 1 metre gibi bir mesafe olunda çarpmamak elde değil adamın dediği tek şey dalmışım :pr: ya hızlı yani 50 km ile gitseydim bana nolurdu . adamlar bizi iplemiyor otobanda 90 km gidiyom yanımdan bir ayı geçti o kadar yakın geçtiki yol korumalarına doğru sürüklendim ve ben sağ şeritteyim yani bişi dedimmi adama sadece kulaklarını çınlattım yani bunun gibi çok şey. adamlar yol istiyor sağ şeritdeyim 90 gidiyom sıkıştırıyorlar neymış yol sadece onlara ait bende karayolları taşıt vergisi veriyom yollar benimde hakkım kurallara uyduğum sürece yol benimde bunuda bilin sadece siz araba kullananlar vergi vermiyonuz yollar bizimde kapladığımız alan kadar değil, bir şerit bize ait saygılar :)

valla ben sana öyle kazayla çarpmış olsam senden özür dilerdim.arkadaşım sabır etmek en güzeli.malum benim mesleğim zabıta memuru hergün değişik insanlarla karşılaşıyoruz.artık psikolg olduk senelerdir.geçen adamın birinin bizim belediye işçileri erik ağacının dallarını budamış yola sarkıyor diye.adam misafirlerimin yanında bana türlü hakeretler etti.Başkanıda öldürecem senide öldürecem diye.ben adama hiç bir şey demeden adam düştü öldü.e bide mücadele edip vursaydım ne olurdu.onun için sabır sabır sabır.lütfen dikkatli olun kazayla adam ölüyor.bir ayna için değermi be kardeşim öyle adam hayatını tehlikeye atmaya.kusura bakma biraz uzun oldu ama.

Benim anlayamadığım konu bende araba kullandığım zamanlarda motosiklet sürücülerini daha bir dikkatli inceliyorum çünkü bende bir motosiklet sürücüsüyüm ve bizi bizden başka anlayan yok.
Topici açan arkadaşda bir motor sürücüsüyse daha duyarlı olmalı. Aynadan baktın ve gördünkü geliyor motor çekil kardeşim kenara yol aç ve bunu SORGULAMA bu kadarmı zor yani. İster acele işi olan biri olsun isterse serseriliğine sürat yapsın burda araç kullanıcısına düşen görev sadece yolu elinden geldiğince açmak olmalı bundan daha ötesi yok, vay öyleydi vay böyleydi aynama çarptı yok. Bunun sonunda yapılan hareketle diğer sürücülerden ne farkı kaldı? Aynaya çarpıp yalpalayan arkadaş düşüp allah korusun ölse o zamanda kendini "eee öyle sürersen bulursun cezasını" diyemi teselli edecek? Yanlış arkadaşlar Motorcu niye böyle sürdü diye SORGULAMAYALIM çek kenara geçsin gitsin ve yaptığı terbiyesizlikse oda onun ayıbı de geç insan hayatı var ortada daha ötesi varmı anlamıyorum. Altıma alacam, korna çalacam, takip edip tedirgin edecem, trafiği herkez için daha tehlikeli hale getireceğim, bu tahammülsüzlük nedir anlamıyorum bir türlü

motoman' Alıntı:
Benim anlayamadığım konu bende araba kullandığım zamanlarda motosiklet sürücülerini daha bir dikkatli inceliyorum çünkü bende bir motosiklet sürücüsüyüm ve bizi bizden başka anlayan yok.
Topici açan arkadaşda bir motor sürücüsüyse daha duyarlı olmalı. Aynadan baktın ve gördünkü geliyor motor çekil kardeşim kenara yol aç ve bunu SORGULAMA bu kadarmı zor yani. İster acele işi olan biri olsun isterse serseriliğine sürat yapsın burda araç kullanıcısına düşen görev sadece yolu elinden geldiğince açmak olmalı bundan daha ötesi yok, vay öyleydi vay böyleydi aynama çarptı yok. Bunun sonunda yapılan hareketle diğer sürücülerden ne farkı kaldı? Aynaya çarpıp yalpalayan arkadaş düşüp allah korusun ölse o zamanda kendini "eee öyle sürersen bulursun cezasını" diyemi teselli edecek? Yanlış arkadaşlar Motorcu niye böyle sürdü diye SORGULAMAYALIM çek kenara geçsin gitsin ve yaptığı terbiyesizlikse oda onun ayıbı de geç insan hayatı var ortada daha ötesi varmı anlamıyorum. Altıma alacam, korna çalacam, takip edip tedirgin edecem, trafiği herkez için daha tehlikeli hale getireceğim, bu tahammülsüzlük nedir anlamıyorum bir türlü

sorgulama ne demek ya.. çek kenara geçsin ne demek.. ozaman arabayla olduğumda bende aralardan derelerden milletin üstünden geçiym.. ama sorgulama sonra.... :pr: biz motor kullanıyoruz diye bi ayrıcalığımızmı var trafikte...heee.. ben dolaşırken niye herkes arabasını sağa sola çekip yolumu açıyo diyorum..:silent:
motorsiklet ancak eğitimli insanların altında motorsiklet olur.yoksa gençliğinde bisiklet kullanmış herkes kullanabilir.bu sitedeki arkadaşlarında bir çoğununda okumuş,adam olmuş,iş güç evlat sahibi,bilinçli ve trafikte saygılı olduğunu biliyorum. he ama sen diyosanki kebap yetiştiriyorum açın önümü kaaardeşim... o ayrı mesele..

:jocolor: ne kıymetli aynan varmış lan senin artiz.çarptıysa çarptı kırılmamış etmemiş adamı ne kovalıyosun,napıcan yani olayın ne senin? bi de millette terbiyersiz diyosun. sen onu kovalarken makaslamadın mı yani milleti? sen tehlikeye atmadın mı başkasının hayatını? tabii sen kornaya basınca inip kafanı kırmadı ya tamam artık,kovalanabilir! senin gibilerini önce dövmek sonrada aynalarını eline verip arabaya kitleyip gitmek lazım :jocolor:

Bendim tabii.Böyle yazıya ben ybr de kullanırım scooterda kullanırım Racede kullanırım.

alpinaB10' Alıntı:
sorgulama ne demek ya.. çek kenara geçsin ne demek.. ozaman arabayla olduğumda bende aralardan derelerden milletin üstünden geçiym.. ama sorgulama sonra.... :pr: biz motor kullanıyoruz diye bi ayrıcalığımızmı var trafikte...heee.. ben dolaşırken niye herkes arabasını sağa sola çekip yolumu açıyo diyorum..:silent:
motorsiklet ancak eğitimli insanların altında motorsiklet olur.yoksa gençliğinde bisiklet kullanmış herkes kullanabilir.bu sitedeki arkadaşlarında bir çoğununda okumuş,adam olmuş,iş güç evlat sahibi,bilinçli ve trafikte saygılı olduğunu biliyorum. he ama sen diyosanki kebap yetiştiriyorum açın önümü kaaardeşim... o ayrı mesele..

Tamam arkadaşım ben fikrimi beyan ettim benim için asılolan insan hayatıdır gerisi boş. Acele işi olan, serserilik yapan, sürat deneyen vs diye ayırmıyorum dikkat edersen. Diyorumya asılolan insan hayatıdır bundan dolayı SORGULAMIYORUM. Ne yapayım yani dikiz aynasından gördüğüm kebapçının süratini kesmek ve bir ders vermek uğruna yolunumu keseyim? üzerinemi süreyim?
Senin doğru bulduğun eğitim sistemi bu ise diyeceğim bişey yok bildiğin yolda ilerle. Eleştirmek ve yargısız infaz çok kolay bak ne güzel diyorsun "birinizde çıkpta vay eş...... demediniz" diye. Ama bakıyorum constantine'in "o kişi bendim araba çarpan ve hastaneye kaldırılan babama yetişmeye çalışıyordum" açıklamasına rağmen "kusura bakma"da diyemiyorsun :bounce: Birbirimizi kırmaya gerek yok biraz hoşgörü gösterelim. Gerekirse karşılıksız hoşgörü gösterelim yoksa işler içinden daha çıkılmaz bir hal aldığı gibi her iki tarafta zarar görüyor

Motosikleti
Su Motoru
BBRR, +-1 :cherry: (Farklı olsun istedim :p)

Arkadaşlar bence crayne, adlı arkadaşımızada bu şekilde sert çıkışlarda bulunmamalıyız. Sonuçta o da olayı kendi açısından değelendirmiş. Bir gerçekte var ki motosiklet insanlarda tutku yaratmadan önce bir amaça hismet ve bir tutkuyu tatmin etmek için tercih edilen bir araçtır. Trafikte kolay ilerleme ve hız tutkusu, sonradan sonraya bu tutkusunu ve amacını gerçekleştiren sürücü olayı profesyonel olarak değerlendirir ve artık vazgeçmeyeceği motora daha uzun süreler binmek amaçıyla dikkat ve uyum gösterir etraftaki araçlara, belli ki YBR kullanan arkadaş yanlış yapmış ama buradaki yanlışı duran veya yavaş ilerleyen trafikte makasa girmek değil, makasa gireceği araçlar arasından sıyrılırken bir aracın aynasına çarpması ve hem kendi hemde etraftaki araçlardakileri tehlikeye sokmasıdır. crayne, kardeş yeri geldiğinde ve trafikteki ma... ların yarattığı trafik aksamaları, sıkışıkları tahammül edilmeyen noktalara ulaştığında bende makasa giriyor ve kaldırımı kullanıyorum ve bunu yapma hakkınada motosikleti tercih ettiğim için sahip olrak görüyorum kendimi, fazla lafa gerek yok aslında trafikte küçük ve hızlı olan araçlar her zaman daha kolay yol alır ve daha kolay görmezden gelinerek veya çekemeyenler tarafından ezilir. Altımızdaki araca değil insan olarak onu sürene saygı göstermek bizim insanlık vazifemiz ve bizi insan yapan etkenlerdendir ...

Süper Moderatör (BBRR)
Costantine,
arkadaşımıza öküz diyen arkadaşı terbiyeye davet ediyor ve bu başlık bu gidişle 5. sayfayı görmez diyorum :king:

5. sayfa değil katılması gereken bir konu konuşmaya deymez.gereksiz yere insanlar kışkırtıldı diye düşünüyorum.
:cat:

1 cevabıma bakarsan konu üzerinde ki yorumumu anlarsın. o dil arkadaşalra ağır laflar edilmiş ona bozuldum.sonuç ta burada dostluk kurmaya çalışıyoruz böyle konular gereksiz kışkırtmalar yaratıyor.
:cat:

Motosikleti
Su Motoru
alpinaB10, bence o "öküz" içerikli msjını editle yoksa bizimkiler seni Türk usulü klonlayacak :cherry:

BBRR arkadaşımın dediği gibi Costantine kardeşin şahsına söylenmiş bir laf değildi. alındıysan özür dililiyorum arkadaşım. :rendeer: ben onu yazarken senin o ybr li ........... olmadığını fark ederek en azından burdaki arkadaşlarımız daha evvel bahsettiğim kriterlere uyuyordur diye yazdım.kimse üzerine alınmasın.ayrıca trafikte arabayla motor kovalama olayı zaten başlı başına bi hata.
arkadaşlar darılmayın ama yani bi arabanın aynasına veya bilmem neresine istemeden çarpınca en azından bi özür dileyebiliriz diye düşünüyorum.tıpkı araba kullanırken hiç fark etmeden bi motorlu kardeşimize tehlike yarattığımızda nasıl kusura bakma gibi bi hareket veya konuşma yapıyorsak..

ama yine söylüyorum hatalı olup özür dilemeyen ve hataya hata ile karşılık veren herkez benim gözümde ö.....zdür. :jocolor:

neyse ya kusura bakmayın işte.. :king:

bir lavuk araclari labut-kuka olarak kullanmis digeri ise aynini sebep ne olursa olsun tekrarlamis .
burada Rambo gibi ilk kani onlar akitti demenin ne manasi var ,
önemli olan sinirlere hakim olup "deliyle deli olmamaktir"

2 gün öncede bir kadin beni ve kendini tehlikeye atan bir hareket yapti .
onu az ilerde yakalayip ne yapmaya calisiyorsun sen diye soru sormak icin pesinden gittim, yani deli ile deli oldum ..
sonuc ikinci bir kaza ihtimali ile karsi karsiya kaldim .
o bir hiyarlik yapti ben ise onun hiyarligini devralip devam, ettim .
bu onu takip etme ile basladi ,
2.riskli bölgeden ayrildigimda aklima su soru geldi (ne kadar dikkat kredim kaldi geriye?? cevap cok azdi hemen ev yoluna dogru devam ettim.

DD sana tesekkürlerimi sunarim bu arada...

otoyol seritleri üzerinden gitmeyi marifet sayanlar ve motosikleti olmayanlari ruh halinden anlamamakla itham eden arkadaslara sunu hatirlatirim
herkes kurallara uysa kimsenin ruh hali bizi enterese etmeyecektir ...
bu kurallara uyma olayinda ise arabalar daha cok hata yapiyor demek yersiz bir mazeret , hatayi düzeltmeyi kendimizden baslamaliyiz ki bir baslangic olsun, karsidan beklemeye devam edeceksek eger , daha cok bekleriz....
saygilarimla..

Honda_BALI, sana katılıyorum , geçende de motorcu bir arkadaşımızı tornavidayla gevşiyen yerlerinden sıkıyorlardı... :king:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu topiği açan arkadaşın motorcularla bi sorunu var belli ama costantıne nin sorunu belli daha fazla uzatmayalım ama ufak tefek şeyler içinde olsa özür dilemek büyüklüktür bırakacagımız intibayı unutmayalım hepinize kazasız sürüşler..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar