ön fren alt merkezi

öncelikle bütün motor tutkunlarına slm lar gümrük çıkışlı 1989 fzr 600 motosikletimin ön fren nerkezindde sıkıntı yaşıyorum manetten hidrolik kaçırıyodu değiştirdim şimdi fren hiç tutmuyo kontrol ettim hidrolik alt merkeze kadar basınç yapyo fakat balata diske yapışmıyo havasınıda aldım fakat sorun gitmedi konu hakkında fikriniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim

Hidrolik kaciriyor dediniz ve degistirdiniz dediniz.

Bire bir aynisi ilemi degistirdiniz yoksa baska bir motorunkini uydurdunuzmu?

manetten nasıl hıdrolık kacırıyordu???
manetın içine hıdrolık gırmez,
manetın bastıgı pompada sorun varmıs anlasılan ve o pompada her seferınde hıdrolıgı sıkıstıramıyor anlasılan,

Bılen bırıne göster ıstersen.
yok yere yanlış parcaları değiştirme,
manetı değiştirmen dahı boşa olmuş olabılır...

orjinalini bulmak imkansız gibi bişey ama üst merkezde bi sorun yok manetin bastıgı yerden kaçırdığı için degiştirdim dediğim gibi basınç yapıyo sorun alt merkezde

Üst merkeze müdahale etmeden önce alt da sorun varmıydı ? Eğer yoktu diyorsanız büyük ihtimal tamirat sonrası havasını alamadınız.Tamiratı yaptıkdan sonra üst merkeze yağı doldurdunuz ve manete bastığınızda alt merkez hareket etmiyordu.Olay buraya kadar bu şekilde ise:alt merkezdeki tahliye (hava alma vidası)vidası ucuna ince bir hortum takın.Temiz bir kabın içine ucunu yerleştirin.(iki kişi olmanız tavsiye edilir.)üst merkezin kapagı da yağ eklemek için açık olsun.tahliye vanasını biraz açın, maneti pompaladığınızda hortumdan yağ tahliye olmaya başlasın.üst sistem ve hortumdaki yağın komple tezelendiğinden emin olduğunuzda sonrasında her pompalama esnasında maneti bıramadan tahliye vidasını sıkın.Bunu 4-5 kez yapın.(vida acıkken:maneti sıktıktan sonra bıraktığınızda alt pompa içeri hava alır.sebebi balata diski sıkmasın diye ufak bir geri hareket yapar bu geri hareket anında basınç degil vakum oluşur.)Bir de sistem için üzerinde yazılı olan dot3 veya dot4 yağın haricinde yağ kullanmayın.Kolay gelsin.

Bu disk mevzusunda o kadar çok bileşen var ki, hepsini kontrol etmeniz gerekiyor. Çok uğraştım ben son zamanlarda.

Üst merkez değiştirdiniz fakat gerekli hidrolik değişimi yapıldı mı? Sistem havası kontrol edildi mi? Taktığınız üst merkez yeteri kadar pompalayabiliyor mu? Ön taraf çift disk ise şayet, üst merkezin yetersiz gelmiş olması yüksek ihtimal. Çift kalipere uygun basınç yapabilecek bir üst merkez taktığınıza emin misiniz? Alt merkez sağlam mı? Herhangi bir yerinde hidrolik kaçağı var mı, contalar ve pistonlar sağlam mı? Dediğim gibi, çok fazla soru var.

Sorunlarınızı daha net açıklarsanız daha net cevaplar alırsınız. Tam olarak yaptıklarınızı ve olayı açıklarsanız daha iyi olur.

bugün alt pistonları söktüm ve o kadar sertiki hava ile kerpetenle zor cıkardım sonra tornada inceden talaşlatırdım oringleri degiştirdim simdi sıkı bi sekilde güzel görev yapıyo sonra havasını almak için giriş ve cıkışlarını gevset sık pompola yok ne yaptıysak olmadı havasını aldık ama üst merkez hidrolik koyulan yerden havasını aldıtan sonra maneti pompalıyınca fışkırtıyo makinam eski olduğu için orjinalini bulamadım çıkma taktım ondan kaynaklandı sanırım ybrnin üst merkezi taktımm yine aynı karsılamıyo sanırım saglam bi üst merkez bulamadan ön frensiz kalacam sanırım

bazen frenin havasını almak çok sıkıntı olabiliyor. büyük ihtimalle havasını yeterince alamamışsındır diye düşünüyorum.

ben de ön sağ merkezden bi türlü alamamıştım havayı. hele ön çift disk olunca daha zor oluyo. serviste özel bi zımbırtıları var. zort diye halletmişlerdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar