- Motosikleti
- cbf 150
- Konu Yazar
Çok akıllıca, tozlu,topraklı,ıslak ve çamurlu zeminlerde uygulayın bür hassa. Hatta düşerken açınız bozuluyorya gaza iyice abanın
Bu benim cevabım hocam
Muhakkak sosyol medya kontrol edilmeli böyle ne oldugu belli olmuyan insanlar bir çok kişinin hayatına mal olucak. Türkiye motosiklet federasyonu var bunlar ilgilenmiyormı? Şeyünü sallasam sallamasyon eğitmene değiyor bu ne laHoca ne der bilmiyorum ama ben kısaca "Çüüşşşşşşşşşşşşş!" diyorum.
Durmaya yakın bisiklet gibi düşüyor duruma gelirkende yapmaman lazım çünkü birincisi neden durdugun önemli?? Trafik ışıkları mesela,direk kaza yaparsın.Bu adamın bahsettiği durum çok yavaş olunca bisiklette ki gibi düşmemek için ayağı yere koyma ile alakalı diye anladım. Yoksa motosikletin kaydığı ettiği durumlardan bahsetmiyor sanki. Böyle düşündüğümden haklı buldum ama motora yeni binen birisi bunu motor dengesini kaybedince gazı aç diye anlarsa muhtemelen kaza yapar.
Alp u dönüşünü inan anlamadım, u dönüşünde eğer kafan dik değilse ve zaten düzgün konumlanmadıysan ne yapsan düşsersin diyelim motor istop etti nasıl kurtarıcsk gaz açarakmı? Yada öndeki araç fren yaptı köpek çıktı arkadaş gazmı açıcak. Motor düşücekse düşer, motorun düşmesi ayıp değildir. Sırf bu sene içinde 3 kere düştüm yaAffına sıgınıyorun anlamadım hala
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şimdi, anladımı söylüyorum. Loopda 18 kere izledikden sonra. Motor gaz kolunu çevirince gider demek. İlk kalkıştata motor dengesiz. Ayaklıktan alıncada. Bu eğitimler kaç para?
Öncelik durma meselesi nereden geldi bilmiyorum. Benim kastım trafik çok yavaş aktığında veyahut başka bir düşük hızda gitmemiz gerektiği durumlardı. Siz çok özel örnekler verip kaza olabileceğinden bahsediyorsunuz da adam her durumda yapın demiyor. Ben adam haklı da demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama adamın anlattığı ile sizin dedikleriniz biraz kopuk kalıyor kanaatinde olduğum için söyledim. Ben yanlış anlıyor da olabilirim.Durmaya yakın bisiklet gibi düşüyor duruma gelirkende yapmaman lazım çünkü birincisi neden durdugun önemli?? Trafik ışıkları mesela,direk kaza yaparsın.
Bakın durdugunuzda ayanızı yere koyarsınız bitti gitti.
Adamın dedikleri tam bir kazaya davetiye. Gelsin altına verelğm motor uygulasın, motor belli açıya geldiyse gaz verirsen elle kontrole tmeye çalışırsa vs vs vs çok etmen var kesinlikle kaza yaparsın.
Motoru asla turmayın bırakın gitsin hız ne olursa olsun. Bunu reflex yapmazsanız her daüm kaza yaparsınız.
Böyle palyaçolar nereden geliyor bu camiyaya
Köpek çıktı, öndeki araç fren yaptı vs durumlar için söylemiyor. Aslında demek istediği yavaş hızlarda olduğun bir senaryoda motorda bir dengesizlik hissettiğinde ilk refleksin ayağını açmak olmamalı diyor ki buda doğru birşey. Yoksa durman gerekiyor yada kaza kaçınılmaz aç gazı demiyor.....Affına sıgınıyorun anlamadım hala
Şimdi, anladımı söylüyorum. Loopda 18 kere izledikden sonra. Motor gaz kolunu çevirince gider demek. İlk kalkıştata motor dengesiz. Ayaklıktan alıncada. Bu eğitimler kaç para?
Alp u dönüşünü inan anlamadım, u dönüşünde eğer kafan dik değilse ve zaten düzgün konumlanmadıysan ne yapsan düşsersin diyelim motor istop etti nasıl kurtarıcsk gaz açarakmı? Yada öndeki araç fren yaptı köpek çıktı arkadaş gazmı açıcak. Motor düşücekse düşer, motorun düşmesi ayıp değildir. Sırf bu sene içinde 3 kere düştüm ya
Öncelik durma meselesi nereden geldi bilmiyorum. Benim kastım trafik çok yavaş aktığında veyahut başka bir düşük hızda gitmemiz gerektiği durumlardı. Siz çok özel örnekler verip kaza olabileceğinden bahsediyorsunuz da adam her durumda yapın demiyor. Ben adam haklı da demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama adamın anlattığı ile sizin dedikleriniz biraz kopuk kalıyor kanaatinde olduğum için söyledim. Ben yanlış anlıyor da olabilirim.
Ayrıca çok özel örnekler vermeye devam ediyorsunuz. Motorun istop etmesinden bahsetmişsiniz. Motor istop etti diye adamın dediğimi yanlış oldu? Adamın dediği motor istop etmemişken yapılacak olan. Siz özel olarak verilen dersin olmayacağı durumları seçiyorsunuz konu başından beri. Verilen ders özel bir şey değil ki böyle yapıyorsunuz.
Günde 2 litre su için diye tavsiye verene "yatalak adam nasıl yapsın ne saçma tavsiye bu" demek gibi sizinkisi. Verilen tavsiye genel. Özel durumlar seçip seçip haksız kılma çabanızı anlamadım.
Köpek çıktı, öndeki araç fren yaptı vs durumlar için söylemiyor. Aslında demek istediği yavaş hızlarda olduğun bir senaryoda motorda bir dengesizlik hissettiğinde ilk refleksin ayağını açmak olmamalı diyor ki buda doğru birşey. Yoksa durman gerekiyor yada kaza kaçınılmaz aç gazı demiyor.....
Buna katılıyorum. Video gereksiz kısa. Açıklama yetersiz.Iste anlatmaya calistigim durum tam olarak bu. Iki kisi ayni seyi izlediniz ama cikarttiginiz sonuclar tamamen farkli. Bir egitmenin anlatiminda böyle bir acik olamaz . Her dinleyen asgari düzeyde de olsa ayni seyi anlamalidir. Sorun sizde degil anlatimda maalesef.
Hoca da onu diyor zaten...
Siz eğitmenlerin de işi zor. Lisede fizik derslerinde arka sırada goygoy yaparak geçirmiş sağduyusuz insanların da anlayabileceği şekilde anlatabilmek ayrı bir yetenek. İyi ki öğretmen olmamışım, birine bir şey öğretebilmek dünyanın en zor işi.Iste anlatmaya calistigim durum tam olarak bu. Iki kisi ayni seyi izlediniz ama cikarttiginiz sonuclar tamamen farkli. Bir egitmenin anlatiminda böyle bir acik olamaz . Her dinleyen asgari düzeyde de olsa ayni seyi anlamalidir. Sorun sizde degil anlatimda maalesef.
Siz eğitmenlerin de işi zor. Lisede fizik derslerinde arka sırada goygoy yaparak geçirmiş sağduyusuz insanların da anlayabileceği şekilde anlatabilmek ayrı bir yetenek. İyi ki öğretmen olmamışım, birine bir şey öğretebilmek dünyanın en zor işi.
Hani ilkokulda sınıfta en yaramaz öğrenciyi öğretmen sınıf başkanı yapar ya beki bira yola gelir diye, ona benzemiş sizinki.Ama egitimden sonra ögrencilerinizin üzerindeki olumlu etkinizi ve gelisimlerini gördügünüz andaki mutluluk ise paha bicilemez. Tüm egitimcilerimizin ellerinden öpüyorum.
Not: O arka sirada goygoy yapanlarin basini ceken kisi olarak ögretmenlerimden aldigim ah sebebi ile egitmen olmus olabilirim. Sanirim bana beter ol insallah diye beddua ettiler![]()