Okan hocam bu eğitmene ne dersin?

Motosikleti
cbf 150

Çok akıllıca, tozlu,topraklı,ıslak ve çamurlu zeminlerde uygulayın bür hassa. Hatta düşerken açınız bozuluyorya gaza iyice abanın :)) daha GÜZEL HAVALI DÜŞERSİNİZ BU ADAMLARI NERDEN BULUYORLAR??? Sakın ama sakın düşerken motoru kurtarmaya çalışmayın, motordan bir an evel ayrılmak iç güdünüz olmalı. Mesela sağ tarafınız uçurum ve motorunuz düşmek üzere oldugu yerde sizde bu bilgisiz adam gibi iç güdüsel olarak motor üstünde kalmaya ve gaz açmaya çalıştınız ÖLÜRSÜNÜZ. Allahım daha neler görüceğim

Bu benim cevabım hocam

Motosikleti
cbf 150
Hoca ne der bilmiyorum ama ben kısaca "Çüüşşşşşşşşşşşşş!" diyorum.
Muhakkak sosyol medya kontrol edilmeli böyle ne oldugu belli olmuyan insanlar bir çok kişinin hayatına mal olucak. Türkiye motosiklet federasyonu var bunlar ilgilenmiyormı? Şeyünü sallasam sallamasyon eğitmene değiyor bu ne la

Bu adamın bahsettiği durum çok yavaş olunca bisiklette ki gibi düşmemek için ayağı yere koyma ile alakalı diye anladım. Yoksa motosikletin kaydığı ettiği durumlardan bahsetmiyor sanki. Böyle düşündüğümden haklı buldum ama motora yeni binen birisi bunu motor dengesini kaybedince gazı aç diye anlarsa muhtemelen kaza yapar.

Motosikleti
cbf 150
Bu adamın bahsettiği durum çok yavaş olunca bisiklette ki gibi düşmemek için ayağı yere koyma ile alakalı diye anladım. Yoksa motosikletin kaydığı ettiği durumlardan bahsetmiyor sanki. Böyle düşündüğümden haklı buldum ama motora yeni binen birisi bunu motor dengesini kaybedince gazı aç diye anlarsa muhtemelen kaza yapar.
Durmaya yakın bisiklet gibi düşüyor duruma gelirkende yapmaman lazım çünkü birincisi neden durdugun önemli?? Trafik ışıkları mesela,direk kaza yaparsın.

Bakın durdugunuzda ayanızı yere koyarsınız bitti gitti.

Adamın dedikleri tam bir kazaya davetiye. Gelsin altına verelğm motor uygulasın, motor belli açıya geldiyse gaz verirsen elle kontrole tmeye çalışırsa vs vs vs çok etmen var kesinlikle kaza yaparsın.

Motoru asla turmayın bırakın gitsin hız ne olursa olsun. Bunu reflex yapmazsanız her daüm kaza yaparsınız.

Böyle palyaçolar nereden geliyor bu camiyaya

Motosikleti
K 1600 GTL
Adamın bahsettiği durum ile senin bahsettiğin senaryo çok farklı kamyoncu. U dönüş yaparken yada yarım dönüş esnasında fazla yavaşlayıp jiroskopik etkinin motoru dengede tutmakta zorlandığı anı kast ediyor, yoksa düşerken gaz açın demiyor. :giggle:

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Ayaktaki birinin düşmesini engellemek için onu itmek gerektiği teorisi dışında doğru aslında :) Nerden buluyorlar böyle benzetmeleri...

Bu adamın bahsettiği; çok düşük hızlarda veya düşük hızlı manevralarda, 2 tekerin fiziksel gereği olan jiroskopik etkinin yeniden kazanılmasına yönelik hafif gaz açma veya debriyajı salma tekniği. Bilinmeyen bir şey değil zaten. Gaz/debriyaj/arka fren kombinasyonu ile yaptığınız dar alan manevralarını düşünün. Ondan bahsediyor...

Motosikleti
cbf 150
Affına sıgınıyorun anlamadım hala
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi, anladımı söylüyorum. Loopda 18 kere izledikden sonra. Motor gaz kolunu çevirince gider demek. İlk kalkıştata motor dengesiz. Ayaklıktan alıncada. Bu eğitimler kaç para?

Şimdi, anladımı söylüyorum. Loopda 18 kere izledikden sonra. Motor gaz kolunu çevirince gider demek. İlk kalkıştata motor dengesiz. Ayaklıktan alıncada. Bu eğitimler kaç para?
Alp u dönüşünü inan anlamadım, u dönüşünde eğer kafan dik değilse ve zaten düzgün konumlanmadıysan ne yapsan düşsersin diyelim motor istop etti nasıl kurtarıcsk gaz açarakmı? Yada öndeki araç fren yaptı köpek çıktı arkadaş gazmı açıcak. Motor düşücekse düşer, motorun düşmesi ayıp değildir. Sırf bu sene içinde 3 kere düştüm ya

Son düzenleme:
Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Sevgili Arkadaslar,

Her iyi motor kullanan ,motosiklet hakkinda cok okuyan , hitabet yetenegi yüksek olan motosiklet egitmeni OLAMAZ !!!

Sürebilmek ile ögretebilmek cok farkli seylerdir.

Mesela Pilot Kenan mahlasi ile paylasim yapan bu kisi , Orkun Olgar adindaki bir baska kisi ve sosyal medyada tiklanma almak adina egitmen taklidi yapan pekcok kisi maalesef dogru bir bilgiyi dahi olmamasi gereken sekilde aktarinca ortaya böyle faydasindan cok zarari olan paylasimlar cikiyor.

Vermeye calistigi bilgi dogrudur , gri bölge dedigimiz motorun dengesinin saglanamadigi cok cok düsük hizlarda ya tamamen durmali yada motorun hizini bir miktar arttirmalisiniz. Cümleyi böyle kurdugumda size tehlikeli yada yanlis geliyor mu ? Bence hayir gelmiyor. Ama cözüm icin "GAZI ACMALISINIZ" dediginiz anda isler degisir. MT07 gibi emniyet acik mermi agzinda silah gibi torku olan bir motorda gazi kontrolsüzce acmaya kalkarsaniz islerin karismasi an meselesidir.

Umarim kendimi dogru ifade edebilmisimdir.

Durmaya yakın bisiklet gibi düşüyor duruma gelirkende yapmaman lazım çünkü birincisi neden durdugun önemli?? Trafik ışıkları mesela,direk kaza yaparsın.

Bakın durdugunuzda ayanızı yere koyarsınız bitti gitti.

Adamın dedikleri tam bir kazaya davetiye. Gelsin altına verelğm motor uygulasın, motor belli açıya geldiyse gaz verirsen elle kontrole tmeye çalışırsa vs vs vs çok etmen var kesinlikle kaza yaparsın.

Motoru asla turmayın bırakın gitsin hız ne olursa olsun. Bunu reflex yapmazsanız her daüm kaza yaparsınız.

Böyle palyaçolar nereden geliyor bu camiyaya
Öncelik durma meselesi nereden geldi bilmiyorum. Benim kastım trafik çok yavaş aktığında veyahut başka bir düşük hızda gitmemiz gerektiği durumlardı. Siz çok özel örnekler verip kaza olabileceğinden bahsediyorsunuz da adam her durumda yapın demiyor. Ben adam haklı da demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama adamın anlattığı ile sizin dedikleriniz biraz kopuk kalıyor kanaatinde olduğum için söyledim. Ben yanlış anlıyor da olabilirim.

Ayrıca çok özel örnekler vermeye devam ediyorsunuz. Motorun istop etmesinden bahsetmişsiniz. Motor istop etti diye adamın dediğimi yanlış oldu? Adamın dediği motor istop etmemişken yapılacak olan. Siz özel olarak verilen dersin olmayacağı durumları seçiyorsunuz konu başından beri. Verilen ders özel bir şey değil ki böyle yapıyorsunuz.
Günde 2 litre su için diye tavsiye verene "yatalak adam nasıl yapsın ne saçma tavsiye bu" demek gibi sizinkisi. Verilen tavsiye genel. Özel durumlar seçip seçip haksız kılma çabanızı anlamadım.

Son düzenleme:
Motosikleti
K 1600 GTL

Alp u dönüşünü inan anlamadım, u dönüşünde eğer kafan dik değilse ve zaten düzgün konumlanmadıysan ne yapsan düşsersin diyelim motor istop etti nasıl kurtarıcsk gaz açarakmı? Yada öndeki araç fren yaptı köpek çıktı arkadaş gazmı açıcak. Motor düşücekse düşer, motorun düşmesi ayıp değildir. Sırf bu sene içinde 3 kere düştüm ya
Köpek çıktı, öndeki araç fren yaptı vs durumlar için söylemiyor. Aslında demek istediği yavaş hızlarda olduğun bir senaryoda motorda bir dengesizlik hissettiğinde ilk refleksin ayağını açmak olmamalı diyor ki buda doğru birşey. Yoksa durman gerekiyor yada kaza kaçınılmaz aç gazı demiyor.....

Motosikleti
Öncelik durma meselesi nereden geldi bilmiyorum. Benim kastım trafik çok yavaş aktığında veyahut başka bir düşük hızda gitmemiz gerektiği durumlardı. Siz çok özel örnekler verip kaza olabileceğinden bahsediyorsunuz da adam her durumda yapın demiyor. Ben adam haklı da demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama adamın anlattığı ile sizin dedikleriniz biraz kopuk kalıyor kanaatinde olduğum için söyledim. Ben yanlış anlıyor da olabilirim.

Ayrıca çok özel örnekler vermeye devam ediyorsunuz. Motorun istop etmesinden bahsetmişsiniz. Motor istop etti diye adamın dediğimi yanlış oldu? Adamın dediği motor istop etmemişken yapılacak olan. Siz özel olarak verilen dersin olmayacağı durumları seçiyorsunuz konu başından beri. Verilen ders özel bir şey değil ki böyle yapıyorsunuz.
Günde 2 litre su için diye tavsiye verene "yatalak adam nasıl yapsın ne saçma tavsiye bu" demek gibi sizinkisi. Verilen tavsiye genel. Özel durumlar seçip seçip haksız kılma çabanızı anlamadım.

Köpek çıktı, öndeki araç fren yaptı vs durumlar için söylemiyor. Aslında demek istediği yavaş hızlarda olduğun bir senaryoda motorda bir dengesizlik hissettiğinde ilk refleksin ayağını açmak olmamalı diyor ki buda doğru birşey. Yoksa durman gerekiyor yada kaza kaçınılmaz aç gazı demiyor.....

Iste anlatmaya calistigim durum tam olarak bu. Iki kisi ayni seyi izlediniz ama cikarttiginiz sonuclar tamamen farkli. Bir egitmenin anlatiminda böyle bir acik olamaz . Her dinleyen asgari düzeyde de olsa ayni seyi anlamalidir. Sorun sizde degil anlatimda maalesef.

Iste anlatmaya calistigim durum tam olarak bu. Iki kisi ayni seyi izlediniz ama cikarttiginiz sonuclar tamamen farkli. Bir egitmenin anlatiminda böyle bir acik olamaz . Her dinleyen asgari düzeyde de olsa ayni seyi anlamalidir. Sorun sizde degil anlatimda maalesef.
Buna katılıyorum. Video gereksiz kısa. Açıklama yetersiz.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Siz eğitmenlerin de işi zor. Lisede fizik derslerinde arka sırada goygoy yaparak geçirmiş sağduyusuz insanların da anlayabileceği şekilde anlatabilmek ayrı bir yetenek. İyi ki öğretmen olmamışım, birine bir şey öğretebilmek dünyanın en zor işi.

Motosikleti
Siz eğitmenlerin de işi zor. Lisede fizik derslerinde arka sırada goygoy yaparak geçirmiş sağduyusuz insanların da anlayabileceği şekilde anlatabilmek ayrı bir yetenek. İyi ki öğretmen olmamışım, birine bir şey öğretebilmek dünyanın en zor işi.

Ama egitimden sonra ögrencilerinizin üzerindeki olumlu etkinizi ve gelisimlerini gördügünüz andaki mutluluk ise paha bicilemez. Tüm egitimcilerimizin ellerinden öpüyorum.

Not: O arka sirada goygoy yapanlarin basini ceken kisi olarak ögretmenlerimden aldigim ah sebebi ile egitmen olmus olabilirim. Sanirim bana beter ol insallah diye beddua ettiler :ROFLMAO:

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ama egitimden sonra ögrencilerinizin üzerindeki olumlu etkinizi ve gelisimlerini gördügünüz andaki mutluluk ise paha bicilemez. Tüm egitimcilerimizin ellerinden öpüyorum.

Not: O arka sirada goygoy yapanlarin basini ceken kisi olarak ögretmenlerimden aldigim ah sebebi ile egitmen olmus olabilirim. Sanirim bana beter ol insallah diye beddua ettiler :ROFLMAO:
Hani ilkokulda sınıfta en yaramaz öğrenciyi öğretmen sınıf başkanı yapar ya beki bira yola gelir diye, ona benzemiş sizinki. :ROFLMAO:

Ehliyet alma şartlarında en az lise mezunu olmak var, bu kuralı boşuna koymamışlar, aslında lise seviyesi fizik bilgisini gerçek hayatta karşılaşılan çoğu şeyi anlamaya ve halletmeye yetiyor bu yüzden demiştim fizik bilmeyenlere öğretmek zor diye. En azından lisede öğrenmediği fizik bilgisini de öğretmeye çalışıyorsunuz, zor iş sahiden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar