harbiden 4 zamanlıymış.
Makina 4 zamanlı..
Silindir üstkapağı yazmamışım..Pardon..:silent:
Üstüme gelmeyin yakarım valla kendimi.::exclaim: ::exclaim:
Buyrun yakışıklı ve detaylı fotosu..
.
![]()
Bu motoru meraklısına yüksek fiyatla satmak için ruhsat ve plakası olması lazım. Eğer motorun ruhsatı plakası yoksa en güzeli parçalayıp parçalarını ebay aracılığıyla yurt dışına satmaktır. Parçaları bizde para etmez ama yurtdışında müşteri bulunabilir. Ruhsat ve plakası varsa motoru iyice kontrol edip çalışır hale getirilip getirilemiyeceğine bakmak lazım. Eğer motor çalışır hale geliyorsa restorasyona girişilebilir.
O zaman sana tavsiyem motoru parçalayıp www.ebay.deevet aslında mahkemeye gidip verasete bakmak gerek.tavsiyen icin tesekkürler yucika.ben motoru kendim toplamayı düsünmüyorum,elden cıkartmayı düsünüyorum.yani gayem o yönde.almak isteyen olursa ben buradayım.
Sertan Deden eğer hayatta ise ruhsatı kaybettim diyerek yenisini çıkartabilir. Eğer vefat ettiyse ve vefatından sonra veraset ilamında motordan bahsediliyorsa varisleri tarafından başvurularak ruhsat çıkarılabilir. Eğer veraset ilamında motor unutulduysa tekrar çıkartmak için mahekmeye başvurmak gerekir. Veraset ilamı yeniden motorda dahil olarak yapıldıktan sonra varisler motorun ruhsatı için başvurabilirler.
Tabiki konunun uzmanı işin doğrusunu biliyodur.diger soylediklerine katılıyorum ama yukarıda yazılanlar konusunda yeterınce bilgili olmadi anlaşiılıyor
1-Veraset ilamında kalan mallar yazılı olmaz.vardı da ben mi gormedim hic
2-Miras kalan mallar(tereke)veraset beyannamesinde yazılır.
veraset beyannamesi eksik yazıldı ise yeni bir beyannameye motor
da yazılır.(Motoru toplatmadan mevcut hali ile fotografla beyannameye ekle.ayrıca bulundugu yeri bildir,sersemin biri ona antika muamelesi yapıp sizi ugrastırabilir yoksa,hatta bu konuyu sorarlarsa hurdaya cıkaracagız deyin
3-Bundan sonraki ayrıntılar muhasebeci arkadaslarımın işidir cizmeyi aşmamak gerekir.
O zaman sana tavsiyem motoru parçalayıp www.ebay.de
adresinde satmandır. Parçaları güzelce kumlatıp temizleyip fotoğraflarsan iyi bir fiyattan satman mümkün olabilir. Aşağıda NSU 601 e ait bir parçanın satış linki var. Sanırım sen bu parçanın fiyatına zaten motoru verirsin
NSU 601 parçası