Ninja'mı Teslim Aldım, İlk Fotoğraflar

bmq7sxlrcyscpoeqv.jpg

resimde gösterdiğim yerde

şu şekilde yazıyor;

Coolant Temperature Gauge
This gauge shows the temperature of coolant. Ordinarily, the needle should stay within the scaled zone. If the needle reaches the red zone (marked ''H''), stop the engine and check the coolant level in the reserve tank after the engine cools down.

çevirisi de şöyle (liseden kalma ingilizcemle)
soğukluk ayarı
bu ayar motorun soğukluk ayarını gösterir. Genellikle ibre kırmızı alana ulaşmaz. Eğer kırmızı alana yani ''H'' yazan yere ulaşmışsa motoru durdurun, soğumasını bekleyin, soğuduktan sonra da reserve tankın levelini yani derecesini ölçün.

(not: çevirimle dalga geçmeyin, yıllar oldu liseyi bitireli :))

bunları hep kılavuzdan bakıp yazdım
motorda gösterdiğim yer de kılavuzda yazıyordu
saygılar

Son düzenleme:

asm

Hayırlı olsun.

Maşallah çok güzel görünüyor motor.

Allah kaza bela vermesin.

öncelikle kazasız ve güzel günlerinde kullan..:rendeer: çok şanslıymıssın..sehır ıcınde durkalk yapınca ısınması normal.karenajlarda ısınıyo..ama kesınlıkle servise göster.yagını suyunu orda gözunun önunde degiştırsınler.tek sorunu bana göre benzın göstergesinin bitince yanması:pr: artık onu hesaplıycan..ışık yandıktan sonra 50km kadar daha göturdugunu okumustum sankı bıyerde..ama sen yınede sonunu bekleme..motor cok rahat gercekten..türkçe kılavuz yok bende de..ama yinede seviyorum ulenn...:queen:

Hayırlı olsun güle güle kullan ama sakin kullan:) Rodajında bildiğim kadarıyla ilk 800 km 4000 deviri ilk 1600 kmde de 6000 deviri geçmemen gerekiyor. İlk 1000 km civarında yağ değiştireceksin, sonra her 3000 de bir. Yağ olarak Motul 10W40 öneririm. Kazasız belsız günlerde kullanman dileğiyle.:rendeer:

aya

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hayırlı olsun, güle gül kullanın da,

bu aletin teknik özelliklerinde (gerçi resmi türkiye sitesinde bu konuyla ilgili hiç bir bilgi yok. güya teknik özellikler diye bölüm yapmışlar ama içinde tekniğin T'si yok), soğutma sistemi için "sıvı" soğutmalı diyor, "su soğutmalı" demiyor. "sıvı" soğutma, geniş bir kavram. yani yağ soğutması da "sıvı soğutma" olarak geçiyor. daha doğrusu, genellikle, "sıvı soğutma" terimi, yağ radyatörü üzerinden "yağ soğutma" sistemi için kullanılıyor. su soğutmalı motorlarda su soğutma direkt olarak "su" diye belirtiliyor.

bu alet için "sıvı soğutma" denilen sistem nedir? yağ soğutması mı var bu motorda su soğutma mı?

hayırlı olsun kardeş sağ grenajın altında plastik su tankı var yandan eğilip grenajın boşlugundan su seviyesine bakabilirsin seviye L işaretinin üstünde olması gerekli, hararetin gösterdigin seviyeye cıkması normal fan devreye girip sogutur merak etme.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:35 ----------

aye motor su soğutmalı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:37 ----------

pardon aye yazmışım

Arkadaşlar iyi ki bu forumdayım o kadar yardımsever ve düşüncelisiniz ki. zaman ayırıp araştıran yazan tüm kardeşlerim sizleri gözlerinizden öpüyorum...

yarın sağ grenajı iyice bir araştıracağım. dediğiniz gibi bir kap olması lazım tıpkı arka fren hidroliğindeki gibi.

bu arada motorun rolantisi sanırım fazla yüksek 2000e yakın. Onun ayar vidasının yerini tarif edebilecek var mı?

hayır hayır kesinlikle rolanti ayarıyla falan oynama

senin motor enjeksiyonlu dolayısıyla kendi ayarını kendi yapar.yada servislerde rolanti sıfırlama işlemi ile yapılır cihaz eşliğinde

sen en iyisi yarın yetkili servisine git.usta bi elden geçirsin.Sen de soracağın soruları sor.gerekirse 3 5 kuruş da ver.kafan rahat olsun

edit:zaten motorunu servislerden teslim alırsan sana motoru tek tek anlatırlar.Nerelere bakman gerek, nerelere bakmaman gerek, nereleri kurcalamaman gerek.
hem böylece doğru bilgiyi ilk ağızdan almış olursun

Son düzenleme:
İşte ben de servisten teslim almak isterdim ama işte böyle oldu.Ankarada yetkili servis 2 tane biri ile bugün görüştüm akü şarjı için bile getir dedi o kadar da değil. Diğeri batıkentte o da uzak ama sanırım yarın uğrayacağım. Ama içim rahat etmesi açısından oraya gidene kadar da şu suyun seviyesini öğrenmem gerek. Umarım grenajdan çözerim olayı :)

benim ninjada şehir içinde öyel ısınıyo gösterge nerdeyse tavan yapıyo sanırım dur kalktan ama ana yola çıktıktan sonra dewirli kulandıgın zman düşüyo yavaş yavaş .. hayırlı olsun bu arada güle güle kullan :))

Hayirli olsun dostum.gece de uyuyamamissin galba meraktan.kazasiz dikkatli surusler

"Nazar etme ne olur, çalış seninde olur." yalan büyük yalan :)
Senin şansın bizi strese sokuyor. Gözümüz kaldı motorda, kediler tırmalasın granajını :)
Şaka bir yana, Allah kaza bela vermesin. Güle güle kullan.

sıkışık trafikte hararet dediğin seviyeye çıkıyor.fanın çalışıyormu kontrol etmeni öneririm.birde aman rodajına dikkat et ilk 800 km 4000 deviri,sonraki 800 km 6000 deviri geçme.6 viteste en fazla 60 km sürate çıkabileceksin böylece.yüksek devir yapınca sıcaklık yükseliyor.ama kırmızı kısma girmediği sürece sorun değil.fanın çalışır serinletir motoru,tabi fan sıcaklığı bacaklara doğru üflüyor.o yüzden yazlık motor pantolonu almanı öneririm.güle güle kullan,Allah kaza bela vermesin.2011 modeller çok güzel oldu,siyah egsoz ve yeşil arka koltuk benimde hep aklımdaydı aldığımdan beri.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar