Öncelikle herkese merhabalar, bu ilk iletim.
Bu konuyla ilgili bizzat yorum yapmak istiyorum çünkü bahsedilen durumun tam içinden geçtim
Çocukluk arkadaşımda Hyosung GT250 Comet vardı (1 hafta önce sattı) Sıfır olarak aldı, stokta kalmış 2006 model ancak biz 2009 da aldık onu. Güzel makine dedik, çin değil kore malı dedik, bastık yüreğimize bindik.
Fakat işin negatif tarafları manevi kardeşimin "sıfır ninja 250R mı yoksa Hyosung GT250R mı alayım" sorusuyla çıkagelmesiyle belli olmaya başladı. Önce biraz yurtdışı araştırma sitelerinde ben araştırma yaptım. Şu an hatırlamadığım ama teknik olarak motorları kıyaslayan ve beni teknik açıdan ciddi tatmin eden(hyosung i alan dostumda bende mühendis olduğumuz için basit ve desteksiz yorumları pek dikkate almıyoruz) yorumlarla karşılaştım.
Herşeyden önce malzeme kalitesi diyordu testi gerçekleştiren kişi. Fiyatları arasında çok az bir farklılık olmasına rağmen Hyosung malzeme kalitesinde çok geride kalıyordu. Tamam Suzuki'nin fasoncusu falandı ama, o paraya o motor, testi yapanında değimiyle "anlamsız" bir tercihti kawasakinin yanında.
Sonra ben şöyle düşündüm (o zaman), Ninja 250R 9.000TL, Hyosungda 8.500TL, hmm... Ya neden 250CC? 2006 model ER6-F var kawasakide? 9.000TL civarı piyasası var bunun dedim ve bir adet ER6-F aldık kardeşime, temiz kullanılmış km si az cici bi kawasaki'miz oldu.
Sonra arkadaşları CC farkını göz önüne almayarak yanyana koyduk ve derinlemesine inceledik.
Bir kere herşeyden önce kawasakinin şasisi aluminyum alaşımlı, Hyosung'inki ise çelik = daha ağır bir motor.
Malzeme kalitesinden hiç bahsetmiyorum arkadaşlar, kadranlardan elciklere, aynalardan fren-debriyaj kollarına varana kadar aslında Hyosung'ın rezalet olduğunu farkettik. Plastik aksamlarda, metal aksamlarda çok adi kalıyor kawasakinin yanında.
Bizim aldığımız alet 2006 model olduğu için enjeksiyonlu değildi(hyo). Birgün motoru silerken şasinin üzerinde benzin olduğunu farkettim, sonrada karburatörden, gaza asılınca motorun üstüne benzin fışkırdığını farkettim

servis'e bu sorundan dolayı tam 3 sefer gitti motor. 3 kere aynı sorun oluştu, ve biz hep erken farkettik Allahtan. O benzin hiç parlamadı tutuşmadı, ama tutuşaydı şimdi bu satırlar olmazdı belkide.
Uzun lafın kısası, tüm kıyaslamaları yaptıktan sonra 250R ile GT250 arasındaki dünyevi farklılıklar, aradaki fiyat farkından çok uzak. 3-5 lira daha koyup Japonyada üretilmiş ve daha tecrübeli bir markanın her açıdan daha kaliteli olan motorunu almak, elbetteki daha mantıklı olan seçimdir.
Kimse yanlış anlamasın Hyosung'ı kötülemiyorum, bizde kaldığı sürece severek bindim ama genede o paraya değmeyecek bir alet çünkü alternatifi var ve daha iyi...