Nihayet aldım....Fakat..!!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
excavatus Senin hikayenden film yapılır :mrgreen:

F54

benim ne yaptığıma kimse karışamaz nasihat verir ben dinlerim veya dinlemem bakarım kendi işime kime ne ben ne yapıyorsam yaparım sende takma kafana yenge izin verdiyse gerisi hikaye bin gazla gitsin ama ekipmanları unutma

ya bırak kardeşim sen motoşuna bak,çekemeyene anten takarız sitecenek:cherry:yeminle karşımda konuşacak öle biri motorla kovalarım onu benzin bitene kadar:queen:

Hayatımda ilk defa motor istediğimde ilk okuldaydım. Kanıma girmiş işte. Babam daha o yaştayken, "Cesedimi çiğnedemen bu eve giremezsin motorla, bir daha duymak istemiyorum" dedi. daha sonra her konusu açıldığında, abimden, annemden ve babamdan tepki aldım. Çok sert tepkiler. İlk motorumu çalşıp ünversitede aldığımda (scooter'ı saymıyorum) babam bırak benimle konuşmamayı, 2 hafta eve almadı beni. Dükkanda yatıp kalktım. 2 hafta sonra eve girdikten sonraki 1 ay içindeki tek diyaloğumuz, gemiye giderken, "Ben döndüğümde satılmış olacak o motor. Çağırır hurdacıya veririm" dedi. Vermedi. Gözüm görmesin dedi. Annem düzenli aralıklarla geldi ikna etmeye çalıştı. Yıllar geçti. ben başka bi motor aldım, bu arada kaza yaptım. Herşey en başa döndü sanki. Babam hastaneye bile gelmedi benimle. Motorun lastiklerini kesti. daha sonra gittim racing aldım, denemek istediğim için 1,5 sene kullandım. 2 tane ufak salak kaza, 1 tane büyük kaza yaptım. Hep aynı diyaloglar, aile krizleri, annemin ağlamaları vs vs.

sonra 2010 yılı geldi. Bütün motorlarımı satmıştım. Gittim kendime bi jawa aldım 73 model. Yazlığı bahçesinde git gel git gel topladım. Aylar sürdü. Bizimkiler sürekli geldiler gittiler. Motor kendine gelince, bir de çalışıp tek tek saymaya başlayınca babam bi gülümsedi. gençlik anıları canlandı sanıyorum. Sonra BMW'yi aldım. Jawayı yazlıkta bıraktım.. artık yaş 30. Motor konusunda sadece dikkatli ol aklımız sende kalıyor diyorlar..

Ama en tuhafı. Bana yıllarca yapma etme diyen abim geçen gün aradı. "Jawayı bana satsana, ankarada işe gider gelirim dedi. Apıştım kaldım...! tamam dedim... satmam.. al sana hediye.. ama efendi gibi bineceksin. Eğitim alacaksın, kıyafet alacaksın...! tamam dedi."

Sonra yazlığı aradım. Bu sene hiç gitmedim daha oraya.. neler olduğunu bilmiyormuşum. Esas şaşkınlğı yaşamamışım daha. Babama anlattım. ıkındı mıkındı, vermem motoru dedi.. Nası yani dedim? Annenle biniyoruz biz ona dedi. EHLİYETSİZ!!! Benim motor için cesedimi çiğnersin diyen, evden kovan, yıllarca kavga eden babam. Bugün 65 yaşında, 64 yaşındaki annemi de alıp, Motor ehliyeti olmadan 38 yaşında bir motorla gezmeye çıkıyorlar. Söz verdi. İlk sınavda alacak A2.

Ama tek bi şey sordum ona. Nasıl bir his dedim o elinin altındaki krom elciği çevirip o titreşimi duymak? nasıl oluyor dedim o virüs kanına girine?
Annen artık arabaya binmez oldu dedi. Pazara bile bununla gidiyoruz dedi. Nereye gidersek gidelim, insanlar durdurup bakıyorlar. Gelip dokunmak istiyorlar dedi. Ellerine sağlık harika yapmışsın dedi.
Gözlerim doldu yemin ediyorum.

Yıllarca çekiştikten sonra Albay emeklisi bir adamı 65 yaşında motorcu yaptım. Kask almış kendine. Yarım kask. yazlık mont almışlar. Görüntüye bakar mısınız?

Neden anlattım bu kadar şeyi?

Kimsenin senin isteklerine, kendi bencil hisleri ile karışma hakkı yok. Kimsenin sana zorla bir şey yaptırma hakkı yok.
Sen kendi keyfine bak. Motor tutkundan vazgeçme asla. Ve insanlara iki şeyi anlatmaya çalış.
1. Nasıl güvenli bineceğini, yaz sıcağında bile o kıyafetleri çıkarmayacağını
2 ve motor tutkusunu. Rüzgara karşı gitmenin nasıl bir his olduğunu...

Asla ve asla bu tutkundan vazgeçme. Çok pişman olursun sonra.
Bırak kabullenmeyi ve izin vermeyi. 65 yaşından sonra benim peder motora biniyorsa (hala inanamıyoru) herkes alışır bu merete.

Ağustosta izne gidecem o tarafa. Hala hayalini kurdukça bir tuhaf oluyorum.
Babam bi motorda, ben bi motorda. Annem babamın arkasında, benim arkamda kız arkadaşım.
Beraber Behramkaleye gidiyoruz. Of..!!

SON NOT: Tutkundan vazgeçersen, senden geriye bir şey kalmaz.
abi bunu bizimle paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim çok hoş anılar gerçekten :)

sigara kullanırmısınız bilmem ama motosiklet de biraz benzeşiyorlar sigarayı bugün içmeyeceğim dersiniz sabah normal öğlene başlar canınız çekmeye akşama bakkala doğru topuk :cherry: sonra etrafınızdakiler zararlı der onu der bunu der takmaz içersiniz tam 1 hafta sigara içmez sonra bi yerden aklınıza düşer içersiniz motosiklette böyle biri kızar bağırır çağırır her lafı söyler tehtit eder zor durumda bırakır ama siz hala motosiklet tepesindesinizdir biri bir gün size yapıldığı gibi tam can alıcı noktanızdan vurur motoru satacağım dersiniz ama motor satılana kadar rodajı tamamlayıp üstüne gezilere gidersiniz yada motoru satana kadar binmez arası geçince yine bir motosiklet alır kullanırsınız yada çevreniz genişler rica eder yine motosiklet kullanırsınız en olmadı parayı bastırır kiralarsınız ama bu yaptıklarınız ya çok sıkı dostlarınız yada kimsenin sizi tanımadığı bir kiralama şirketi personeli bilir tabii bu durumda kaza yapınca saklamaya çalışması da var bence bu şekilde okul içersinde sigara içen öğrenci konumunda olmakdansa sigara içen yöneticiler gibi bahçede gerine gerine gezmeyi yeğlerim sizin durumunuzda buna benzemesin alın motosikletinizi ve vakit kaybetmeden gerine gerine o insanların tersine tersine bahsettiğim yönetici koltuğuna oturun emin olun o koltukda hayat daha güzel :)
İyi forumlar tekeriniz hep düz bassın :)
not:yeşilaycı forum sakinleri çok haklısınız ama birbirine benzeyen daha güzel örnek teşkil edecek bir davranışla motosiklet kullanmayı şuan bağdaştıramadığım için üzgünüm..

@excavatus Eline yüreğine sağlık çok güzel yazmıssın açık konuşayım benim bile gözlerim doldu.Buralara geldiğinde Tanışmak dileğiyle!!

hiç kafana takma bence.bana da yoldan gelen gecen nasihat veriyor,sanki onlar zamanında motora binmişler gibi.hiç bir şeyi düşünme gezmene bak:)

EŞ harici kusura bakmayın ama gerisi YALAN.

Eşinin söyledikleri senin için önemlidir. Yeri geldiğinde (ki bu yeri altın kelepçeyi parmağına taktığın gündür!) anneni babanı bile DİNLEMEYECEKSİN. Bu demek değildir ki sen ya da onlar zora düştüğünüzde birbirinize yardım etmeyeceksiniz. Sadece üzülmeni istemedikleri için öyle derler geçer gider.

Benim de babam aldırmam etmem vs vs konuştu durdu. Sonuç? Kendisi 5 yıldır YBR kullanıyor. Antalya- Marmaris arası annemle gitmişlikleri dahi var YBR ile. O yüzden eşin ok dedikten sonra bas kontağa bak yoluna.

Takma kafana,aç kontağı bas gaza.Tabii ekipmanları unutmadan.Kazasız sürüşler dileğiyle

Abicim ne demek yaa sadece aynı sorunlar bizde de vardı hatta bu sitenin %90 ı bir zamanlar senin yaşadıklarını yaşadılar.Bu arada Karadeniz turuna cıkmayı düşünüyorum.Yanınada uğrarım kısmet olursa :thumleft:

bende ilk motorumu alınca aynı senin durumdaki gibi olmuştu(gecen sene) bizimkilere hep söylüyordum alcam alcam diye tabi öğrenci olduğum için param olmadığı için umursamıyorlardı herneyse geçen sene üni stajında birmiktar para biriktirmiştim tekrar demeye başladım alcam diye yine umursamadılar internetden bi scooter buldum hemen gittim aldım okadar sevinçliydimki havalarda ucuyordum her dk motorun yanına gidip bakıyordum temizliyodum sonrdan annem gördü fazla birsey demedi ama oda almamı istemiyordu hernyse babam gördü okadar kızdıki anlatamam gerçekden geçen yaz zehir gibi geçmişti akşamları uyuyamıyordum yemeden içmeden kesilmiştim o gunleri hiç unutmuyorum çok kötüydüm 1ay bile olmadan zararına birine satmk zorunda kaldım:(:(:( birdahada alamadım intnetden motorsklet videoları felan izliyorum bu sitede felan takılıyorum resimlere bakıyorum gezileri takip ediyorum anca hasretini böyle gideriyorum:( artık ilerde almayı düşünüyorum söyle askerden geldkden snra felan tabi bu sefer ailemi ikna edicem başlarının etini yiyicem napalım bende motosklt sevdası bitmez:/

bende ilk motorumu alınca aynı senin durumdaki gibi olmuştu(gecen sene) bizimkilere hep söylüyordum alcam alcam diye tabi öğrenci olduğum için param olmadığı için umursamıyorlardı herneyse geçen sene üni stajında birmiktar para biriktirmiştim tekrar demeye başladım alcam diye yine umursamadılar internetden bi scooter buldum hemen gittim aldım okadar sevinçliydimki havalarda ucuyordum her dk motorun yanına gidip bakıyordum temizliyodum sonrdan annem gördü fazla birsey demedi ama oda almamı istemiyordu hernyse babam gördü okadar kızdıki anlatamam gerçekden geçen yaz zehir gibi geçmişti akşamları uyuyamıyordum yemeden içmeden kesilmiştim o gunleri hiç unutmuyorum çok kötüydüm 1ay bile olmadan zararına birine satmk zorunda kaldım:(:(:( birdahada alamadım intnetden motorsklet videoları felan izliyorum bu sitede felan takılıyorum resimlere bakıyorum gezileri takip ediyorum anca hasretini böyle gideriyorum:( artık ilerde almayı düşünüyorum söyle askerden geldkden snra felan tabi bu sefer ailemi ikna edicem başlarının etini yiyicem napalım bende motosklt sevdası bitmez:/

bende ilk motorumu öyle satmıstım 2100 liraya aldım 1 ay sonra 1000 liraya annem yüzünden satmıstım 1.5 sene falan oldu ondan sonra araba falan aldım baktım dayanamadım bidaha motor aldım şuan 1.5 senede 4. motorumu değiştirişim :) ayrıca 5 tanede araba aldım sattım :queen::bounce:

ben senin yerine olsam bana nasihat verene şöyle derim peki tamam motoru kullanmam ama sende bana arabayla kaza yapınca yaralanmayacahıma yaya giderken bana araç çarpmayacahına dair teminat ver ondan belge iste

hiçkimse kimseye garanti veremez herkezin alın yazısı yazılmış olacahın önüne geçemessin sen tedbirini aldıktan sonra kalanı yalan motorunu güle güle kullan

ben senin yerine olsam bana nasihat verene şöyle derim peki tamam motoru kullanmam ama sende bana arabayla kaza yapınca yaralanmayacahıma yaya giderken bana araç çarpmayacahına dair teminat ver ondan belge iste

hiçkimse kimseye garanti veremez herkezin alın yazısı yazılmış olacahın önüne geçemessin sen tedbirini aldıktan sonra kalanı yalan motorunu güle güle kullan

bende ilk motorumu öyle satmıstım 2100 liraya aldım 1 ay sonra 1000 liraya annem yüzünden satmıstım 1.5 sene falan oldu ondan sonra araba falan aldım baktım dayanamadım bidaha motor aldım şuan 1.5 senede 4. motorumu değiştirişim :) ayrıca 5 tanede araba aldım sattım :queen::bounce:
ee arabanın keyfi başka motorun keyfi bambaşka:D

Teşekkür ederim arkadaşlar. Anıları paylaşmazsak ne anlamı var ki zaten?
Ufak da olsa birşeyler yazmayı sevdiğim için bu hayatımın motor macerasını yazıyordum Hali hazırda.
İlk tanışmam, ilk motor, ilk kaza, motor yüzünden terk edilmiş ilk kız arkadaş,
peder ile yapacağımız gezi de onun finali olacak inşallah... O zaman tamamını koyarım bi yere...

Aslında bunların benim için önemi çok daha büyük. Peder kaptan olduğu için,
Ergenlik ve ilk gençlik yıllarımı, pederi görmeden geçirdim diyebilirim.
Bir erkek için babasıyla bir şeyler paylaşmanın ne demek olduğunu 27 yaşımdan sonra öğrendim ben...

Teşekkür ederim arkadaşlar. Anıları paylaşmazsak ne anlamı var ki zaten?
Ufak da olsa birşeyler yazmayı sevdiğim için bu hayatımın motor macerasını yazıyordum Hali hazırda.
İlk tanışmam, ilk motor, ilk kaza, motor yüzünden terk edilmiş ilk kız arkadaş,
peder ile yapacağımız gezi de onun finali olacak inşallah... O zaman tamamını koyarım bi yere...

Aslında bunların benim için önemi çok daha büyük. Peder kaptan olduğu için,
Ergenlik ve ilk gençlik yıllarımı, pederi görmeden geçirdim diyebilirim.
Bir erkek için babasıyla bir şeyler paylaşmanın ne demek olduğunu 27 yaşımdan sonra öğrendim ben...
Yazını merakla bekliyorum abi :)

şu ünlü sözü söylemek istiyorum :D
ilerde bir gün 4 tekere binmek istersem bir motor daha alırım :D

Abicim ne demek yaa sadece aynı sorunlar bizde de vardı hatta bu sitenin %90 ı bir zamanlar senin yaşadıklarını yaşadılar.Bu arada Karadeniz turuna cıkmayı düşünüyorum.Yanınada uğrarım kısmet olursa :thumleft:

Muhakkak beklerim kardeşim, uğramadan geçme.. :king:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar