şurasını bir açıklığa kavuşturalım, üç kağıtcı, kazıkcı olmamıza sebebiyet veren tamamiyle devlet politikaları yasaları, icraatlarıdır, ben adamlara kaliteli iş yaptımda alamıyorumki paramı daha ucuza yapan var diyor, yapanda üçkağıt veya biraz daha kalitesiz maal edip yapıp ucuza veriyor, ben ekmek yemek için mecburan birbirimiz kıracağız bende o yola sapacağım, noldu kazıklar, bir hale aldı olay, devlet refahı yüksek tutsa insanlar 3 5 kuruşun niye lafını yapsın? ben kasam dolacak dedikçe, insanlar fakirleşiyor, fakirleşen insanlardan daha az vergi dönüyor, gayri resmi işler yapılıp paralar cukka ediliyor vergisizce, sonuçda devlet dahada fakirleşiyor dahada fazla extra vergiler yaratıyor, bu döngü insanlar 0 lanmaya gittikçe kırılmaya suç oranları patmaya başlayınca ortadan kalkacak, o amcalarda ortadan toz olacaklar,
bakın arkadaşlar devletin gizli hesabı şu;
insanlar fakirler, açlık sınırında yaşıyorlar, normalde yaşayamamaları gerekir ama yaşıyorlar nasıl oluyor bu,
nüfüsun büyük bir çoğunluğu hazırdan yiyor, emekli memur çocukları devletten akıyor, mal mülk var,
devlet istiyorki, insanların pisikolojileri bozulsun suç işlesinler mahekemeye gelsinler ceza keselim,
avukat kiralasınlar, avukat para kazansın, sora 2 tarafa kol gibi ceza geçirelim, cebinde parası yoksa
devlet alıcaklı olsun, elbet anası babası ortadan kalktığında "bu vatandaşa kalan mülklere arsalara el koyar"
bedavadan hacizleriz, dahada zengin oluruz, yeni bina alanları çıkar,
böyle değişik değişik icraatlar var arka pilanda.. bunlar hep ilerleyen yıllarda patliyacaklar, çok kötü zamanlara doğru gidiyoruz açıkcası..