Amerika sorunlarını çözdü ama 100 sene sürmüş arkadaşın hesabına göre demekki bizim daha zamanımız var![]()
ülkemiz demokrasi ile yönetiliyor
Ulkenin durumu 5 senedir 10 senedir boyle degil..ulkenin durumu senelerden beri hep boyle..
Yasi yetenler bilir, bu ulkede yazar kasalarin firlatildigi..bankalarin hortumlandigi donemleri de ben net bi sekilde hatirliyorum..
Ulkenin durumunun son 10 yildan itibaren boyle oldugunu sananlar..buyuk hata icindeler..
Ben 2000 yilinde liseden mezun oldum..is bulamadim..mezun oldugum bolumle alakasiz sigortasiz baska bi iste calistim askere gidene kadar.
Ben ulkenin durumunu degerlendirenlerin sadece son 10 yili 15 yili degil,son yuz yili hatta osmanlinin son donemlerinden itibaren degerlendirmesinden yanayim..
Onerim izlemeyenler varsa Mehmet Ali Birand'in yaptigi belgeselleri bastan sona kadar izlemeleri en azindan tarafsiz denebilecek bi insanin yaptigi belgesel...en azindan memleket senelerden veri pacalarindan nasil cekilmek istendigi hangi badireleri atlattiklari net bi sekilde anlasilmis olur.
Ağır sanayinin gelişmediği bir ülkede başımıza kim gelirse gelsin bir cacık olmaz. bunlar hırsız diğeri mal zaten ssk yı batırdı, kel zaten kendi hilallerini bir araya toplayamıyor, şerefsiz partisinin adını anmam kimse kusura bakmasın, kısacası siyaset bir tekel. Almanya bir nesli fabrikalar da öldürdü adam kalamadı çalışacak sağdan soldan işçi getirdi, bizim ülkemizde ise gelişim falan yok kardeşim daha doğrusu yok denecek kadar az, vergi gelirine dayalı ekonomi ne kadar sağlam ise bizde o kadar gelişkin ülkeyiz. Ancak ülke bir şekilde ağır sanayinin içine girmek zorunda yerli araç projesini şiddetle destekliyorum çalıntı malıntı ne ise, abi bir yerden başlamak lazım yakın tarihte cep telefonu pazarı nokia nın kontrolü altında idi şimdi yönü belirleyen samsung, Hindistan motosiklet ve TATA araçları yapıyor bizde yapmak bir yerden başlamak zorundayız. Bunlar da git se diğerleri aynı bkun lerciverti genç insanlara ihtiyacımız var. Yeni lider yeni parti yeni hedefler ancak her kes te aynı tatava o yeşil biz kırmızı diğerleri mavi her kez kendi rengini savunuyor.
Velhasıl kelam BİZ OLAMADIĞIMIZ İÇİN DİĞER ÜLKELER BİZE HAK ETTİĞİMİZ DEĞERİ VERİYOR. Biz de hak ettiğimizi yaşıyoruz. Ne zaman biz isek o zaman birlik oluruz nr zaman birlik olursak o zaman güçlü oluruz. Ben böyle düşünüyorum. Haa dipnot 3 bakanımız madem ofsayt ta kalmadılar bırakın yargılansınlar yüce Türk milletinin mahkemeleri ne neden güvenmiyorsun diye sorarlar adama. (Adam pek gitmedi ama neyse)
Komik, buna inananlar var bide
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:25 ----------
O yazar kasa ülkeyi yönetenlerin iki lafından biri besmele olmadığı için di, bugün yazarkasaların havada uçuşması lazım
tmm sadece son 15 yıldır değil bu sıkıntı ama hiçbir hükümet ülkenin içini, insanların beynini bu kadar hızlı boşaltmadı
Bu ülke 1970 lerden beri geriye gidiyor ama elinde taksitle aldığı ıphone olanlar kendini uzayda sanıyor
Suanki hukumeti savunmuyorum elestirdigim cok yonleri var..
Ama ulke hic olmadigi kadar daha kotuydu demek doksanlari seksenleri hatta altmislari goz ardi etmek demek.
Doksanlarda tezkereye giden askerleri otobuslerden indirip sehit etmek,terorle mucadelede edemeyip gayri resmi bi sekilde kontrgerilla tarzi bi mucadele yapmak,ulkeyi kimin yonettigi belli olmayan tamamen kaos ortami icinde olmak..hep bunlar gordugumuz seylerdi..
Ooo akboy, alırım bi dal.
teyp amcanız 10 milyar dolarlarından kaç dolarcık veriyo size ya da veriyo mu yazın bakalım.