sonuç itibari ile bu ülkede belli bir kesim var ve ülkemiz demokrasi ile yönetiliyor,seçimler olmuş kazanan ve kaybedenler olmuş.
35 yaşındayım,kendimi bildim bileli iç savaş çıkacak,ülke bölünecek nağraları atıldı duruldu bu ülkede.Hatta öyle şeyler denildiki "1000 yıl sürecek yasalar" çıkarıldı bu ülkede..Bu platform siyaset konuşma yeri değil belki ama kendi fikrimi şöyle dile getireyim;
fikirleri yada düzeni beğenmeyebilirsiniz ama o düzeni isteyenlerede "koyun" yada "istikrarcılar" diyip küçük görmeessiniz..Beğenmediğiniz taraflar varsa dile getirir,fikir sunarsınız olmadı işi bir üst noktaya götürüp ilgili mercilere dilekçe yazar hatta mahkeme açıp hakkınızı ararsınız ama karşıt fikirleri küçük görüp "bu ülkenden bi cacık olmaz" diyip kaçarak sorunları çözemessiniz.Ülke iyi yada kötü yönetiliyor olabilir,bu ülkeyi,bayrağı seviyorsanız KAÇMAMALISINIZ..
Bu ülke neredeyse 100 yıldır var,peki bu ülke kurulduğunda 1923 yılında bir dünya haritasına bakın kaç ülke ve devletçik vardı (sömürgelerde dahil) şimdi kaç ülke ve devlet var o gün ve bugün ayakta kalan? komşu ülkelerle güzel ilişkiler yoktur,çıkar ilişkileri vardır.çıkarlar çatıştığı an zaten düşmanın olurlar.Çevremizdeki hangi ülke 1923 den beridir bizle dost? geçiniz...ben bu ülkenin ne yıkılacağına nede bölüneceğine inanmıyorum! bu şahsi görüşüm..
Empati yapacaksak önce iğneyi kendimize batıralım,neden böyle olduk diyelim yada biz neden sesimizi çıkaramadık nerde hata yaptık diyelim.İsteyen istediğini düşünebilir,ülkemiz zor bir süreçten geçiyor doğru ama bizim en çok sıkıntı çektiğimiz konu milli duygularımız erezyona uğruyor,bu kötü olan asıl durum.Sonuç itibari ile sömürge devletler (avustralya mesela) ingiliz boyunduruluğunda destek almasa o aylık maaşları o insanlar alamazdı zaten.Ayrıca türkiye'nin 4 katı büyüklüğünde olan bir adada 24 milyon insan yaşıyor,hadi 4de 2 si çöl deseniz türkiye'nin 2 misli büyüklüğünde bir yerde yaşıyor bu insanlar,birazda nufüs-yüzölçüm dengesine göre bir dağılım var orada.Biz ise 80 milyonu geçtik şu küçükçük alanda,Farklı konular onlar oralara gitmeye gerekde yok çıkın finlandiyaya filan oralarda daha sağlam maaşlar var ama o ülkeninde yeraltı sistemleri farklı işler..devlet verir bol keseden ama sokakdada resmileştirdiği her türlü legel illegal satışlarla almasını bilir her ortamda..
Kısaca işi siyaset arenasına bağlayacaksak açın bir başlık,yapın bir ortam şu %38 lik ötvyi indirmek için ön ayak olun,imza toplayalım? empati yapacaksak böyle ilerlemek gerek.Dediğim gibi ben motor kullanan sade bir vatandaşım,siyasetçi değilim,fikrimi sunarım ama asla karşıt fikirlere "sen şusun busun"demem.işte bu yüzden motorcu olmak farklılık gerektiyor.
Fiyatlara gelince,sıfır km piyasasına bağlı olarak düşmeyeceği kesin,tek şart ötv lerin makul seviyelere çekilmesi ile mümkün başka türlüsü zaten hayal.Motor işi zevk işidir ve bu zevk işide pahalı bir seçim maalesef.