Neden youtuber olmak isteniyor ki ?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben yutübden karı düşürüyom.
Hocam sen neden boyle kızgınsın sürekli ?
Tarzın mı bu ?

Cevapların da boyle ters ters.
Biri kilis için bişey sordu."Tavsiyem siktirk olup gitmen" yazabiliyosun mesela.
Yani KTM yorumlarım için bana ozel değil sanki ha ?

Hocam sen neden boyle kızgınsın sürekli ?
Tarzın mı bu ?

Cevapların da boyle ters ters.
Biri kilis için bişey sordu."Tavsiyem siktirk olup gitmen" yazabiliyosun mesela.
Yani KTM yorumlarım için bana ozel değil sanki ha ?
ben kızgın da değilim, kimseye karşı özel bi tavır da takınmadım.

söyleyeceğimi allayıp pullamadan dümdüz söylüyorum. naçizane fikir beyan etmek istersem ya da espri yapmak istersem ,abes-mabes demez aklıma geldiği haliyle yazarım.

erkek erkeğeyiz diye daha rahat daha gevşek olduğum doğrudur.

Motosikleti
Hero Dash125
Türk youtuberları izlemiyorum" motosikelt konu başlıklı" size aslında bir ders vermem gerekli. Burda geyik yapan biri olabilirim çünkü geyik yapmak beni rahatlatıyor. İşim stresli.

Yaklaşık 15 sene boyunca hobi olarak araç fotografçılığı yaptım, o zamanın youtuberları dergi yazarlarıydı. Dergi yazarları araçları alabilmek için 20 sayfaya yakın sözleşme imzalardı bayilerle. Yok böyle tanıtım yok şurasını anlatmıcam yok şu özelliğinin öne çıkarıcam gibi. Ve en önemli konu ise karşılaştırma testi varsa bütün araçların iyi özelliklerinin öne çıkarılması ve asla birinin kötülenmemesi üzerine bir sistem vardı.

Eğer bu sisteme uymayan yazar yada dergi olursa genelde bir daha araç alamazdı.

Şimdi motorsiklet camiasıda aynı ama geriden takip ediyolar ve cahil youtuberlarla çalışıyorlar adamların diksiyonları bile rezalet. Devamlı motorları öven tipler, yalan yanlış motorun tanıtımı ve gene överek kapanış.

Bu ne yorumculuk nede görsel bir sanat icra etmektir. Bu şaklabanlıktır inanın bendende iyi şaklaban olamazlar.

Şimdi bu çarkı nasıl terse çeviririz diye kafa yorarsak eğer benim bir planım var zaten o yüzdende buradayım. Biraz çevre yapmak biraz komiklik biraz negatiflik. Duygulara hitap etmek özetle.

Burası motorsiklet deposu, her çeşit ve marka motor var. youtuberlar günceli takip etmek zorundayken biz hiçbir kıstasa ve kaygıya dayanmayan bir motosiklet kanalı kurabiliriz.

içimizden presentable kardeşlerimizde her hafta çerçevesi dikkatlice seçilmiş bir başlık üzerine film çekebilir.
Abi diksiyon konusuna katılmıyorum. Şu an geleneksel medya diksiyonu şahane olup tıngır tıngır ses yapanlardan geçilmiyor. Bilgi işlem çağındayız ve önemli olan bilgi ve samimi iletişim. Benim tanıdığım diksiyonu iyi olmayan içerikçi mesela, bu piyasada olabildiğince samimi gitmeye uğraşıyor. Bu, erdemden ziyade sosyal medyada bir zorunluluk çünkü aşırı sentetik şeyler ters tepiyor. Artık takipçi bilinçli, insanların kendini döndürmesi için rwklam almak zorunda olduğunu, neyin reklam neyin samimi olduğunu ayırıyor. Kaldı ki reklamlarda zaten işbirliği etiketi oluyor. Sosyal medya bence geleneksel medyadan katbekat berrak ilerliyor.

Motosikleti
VOGE250RR
Hocam bütün yazışmaları okudum. Diyeceğim şey şu 'Sizene sizi ne ilgilendiriyor' Hobi olarak yapan kanal bol örnek herkesin bileceği BYK kanalı mesela adamın tüm videoları sarı dolar yemiş para almıyor yinede zevkine yapıp yüklüyor. Tezcanmotovlog adam yurt dışında bir gelire ihtiyacı yok halen video atıyor.
Bende kanal açtım yeni iki motor çıkmıştı onların videosunu çekip paylaştım videolar güzel izlenmişti insanları bilgilendirdim çünkü youtubede başka o motorla ilgili video yoktu. Bende yeni bir şey almadan önce internete girer yorumlara bakarım youtubeden incelemesine bakarım bu gayet doğal bir şey. Bırakın isteyen uğraşsın yapmak isteyen adam sizin lafınıza kalmaz bakmaz zaten.

Motosikleti
Garajda yatan bir Ninja 650
Tüm yazılanları okumadım fakat ilk yazıyı okudum. Ve yorumum şu şekilde "Gerçekten seni ne ilgilendirir?" yapan yapar, yapamayan bırakır gider, bunu yapanların akılları yok mu ki sen abi tavsiyesi veriyorsun :) forumda hiç ofansif olmamıştım fakat başkalarının işlerine burnunu sokanları hiç sevmedim.

Yaş kaç bilmiyorum ama benden de bir abi tavsiyesi, genç olsun, yaşlı olsun, kadın olsun, erkek olsun, yani kim olursa olsun insanların hevesini kırma. Bugün neden bunu yapıyorsun diye söylersin, bundan 5 sene sonra adam lap diye önüne koyar işte bundan dolayı der. Ki Youtube'da para var, yok diyen yapmak isteyip yapamıyordur beceremiyordur... Yüzlerce binlerce insan yapıyor diye sen yapmayacaksan motora da binme, millet biniyor ne olsa!

Bugün videoları 50 izlenir, yarın 1000 izlenir, hiç belli olmaz ne olacağı.

Tüm yazılanları okumadım fakat ilk yazıyı okudum. Ve yorumum şu şekilde "Gerçekten seni ne ilgilendirir?" yapan yapar, yapamayan bırakır gider, bunu yapanların akılları yok mu ki sen abi tavsiyesi veriyorsun :) forumda hiç ofansif olmamıştım fakat başkalarının işlerine burnunu sokanları hiç sevmedim.

Yaş kaç bilmiyorum ama benden de bir abi tavsiyesi, genç olsun, yaşlı olsun, kadın olsun, erkek olsun, yani kim olursa olsun insanların hevesini kırma. Bugün neden bunu yapıyorsun diye söylersin, bundan 5 sene sonra adam lap diye önüne koyar işte bundan dolayı der. Ki Youtube'da para var, yok diyen yapmak isteyip yapamıyordur beceremiyordur... Yüzlerce binlerce insan yapıyor diye sen yapmayacaksan motora da binme, millet biniyor ne olsa!

Bugün videoları 50 izlenir, yarın 1000 izlenir, hiç belli olmaz ne olacağı.
genç yutubırlar bu abinizi dinlemeyin. Eksi de bir başlık var..

Yani ben kotu işe,kotu fikirlere boyle diyebiliyorum.Ama tabi yakın arkadaşımın incelemelerine boyle diyemem..Super olmuş gayet iyi derim :(
sizler benim yakın arkdaşım olmadığınızdan gerçek düşüncemi soyleyebiliyorum burda.

İnsanların para kazanmasını başarılı olmasını falan kıskandığımı dusunuyosanız zaten size lafım yok.
Ya bu bir hobi, burda motosiklet.net te yazmak gibi bişey diyene bişey demem o tür insanlar zaten kendini belli ediyor.
Ama bakıyorum adam ciddi ciddi üyelik kasıyor, uğraşıyor didiniyor,yapmayınnn.Ya da yapın yaaaa uğraşın lan uğraşın.çok para kazanırsınız belki.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Burak selam, izninle bir şey soracağım...

Belli ki youtube konusunda deneyimlisin. Peki sorum şu: sence ünlü bir youtuber olabilmek için yüzünü göstermek, kimliğini açıklamak, izleyicilere şeffaf bir sunum yapmak zorunlu mudur; yoksa böyle gizem katarak, kask arkasına gizlenerek, merak uyandırarak daha fazla üyelik elde edilir mi?

Ben mesela bir ara kayak videoları yükleyim dedim ama kamera kask üstünde olduğundan hiç kendimi çekememiştim. E millet bembeyaz boşluğa bakıp ne yapsın? Haliyle kanal da büyümedi. Yüzümü göstermeden bu işin bir yolu var mı? Kaslarımı felan çeksem?

Burak selam, izninle bir şey soracağım...

Belli ki youtube konusunda deneyimlisin. Peki sorum şu: sence ünlü bir youtuber olabilmek için yüzünü göstermek, kimliğini açıklamak, izleyicilere şeffaf bir sunum yapmak zorunlu mudur; yoksa böyle gizem katarak, kask arkasına gizlenerek, merak uyandırarak daha fazla üyelik elde edilir mi?

Ben mesela bir ara kayak videoları yükleyim dedim ama kamera kask üstünde olduğundan hiç kendimi çekememiştim. E millet bembeyaz boşluğa bakıp ne yapsın? Haliyle kanal da büyümedi. Yüzümü göstermeden bu işin bir yolu var mı? Kaslarımı felan çeksem?

Kaslarımı dedin ya, kafam almadı bir an.. gozlerimiin ustunde kıllı şeyleri neden çekelim kii diye dusundum 3-4 sn , sonra bodyci olduğunu hatırladım hehe.

Valla punctum kayak işi elit bir spor, ben hiç anlamam. ingilizcen ve yeteneğin varsa belki...
ama şimdi allahın Avusturyalısı,İşvicrelisi varken işin zor yaaa.Orda ne yetenekler vardır.
Tabi bu kayaktan anlamayan biriniin tırt yorumu da olabilir :d

Not:heee doğru anlamışım aslında ben .neysee ya :d

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Kaslarımı dedin ya, kafam almadı bir an.. gozlerimiin ustunde kıllı şeyleri neden çekelim kii diye dusundum 3-4 sn , sonra bodyci olduğunu hatırladım hehe.

Valla punctum kayak işi elit bir spor, ben hiç anlamam. ingilizcen ve yeteneğin varsa belki...
ama şimdi allahın Avusturyalısı,İşvicrelisi varken işin zor yaaa.Orda ne yetenekler vardır.
Tabi bu kayaktan anlamayan biriniin tırt yorumu da olabilir :d

Not:heee doğru anlamışım aslında ben .neysee ya :d
Hiç motive edici bir yanıt olmadı. Yüzümü de göstermek istemiyorum. Kas desem, kaş anlaşılıyor :)

Neyse, ben CanyonChasers izleyeyim. Virajda ön frenim zayıf :)

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Araştırma görevlisi, ama üniversitede falan değil. Forumda. Ducati Scrambler'ın neden satılmadığını araştırıyor.
Senin yorumlarını özellikle dikkatlice okuyorum sevgili ACT. Hem keyif alıyorum hem de zekice ifadelerini görebiliyorum. Üstelik son derece bilgisin ve bundan faydalanmak da hoşuma gidiyor. Eksik olma :)

Motosikleti
Şimdi burda benelli incelemesi yapan arkadası gorunce yazayım dedim.
Ya abi youtube da bir milyon adet kanal var hepside kanala uye ol, takip et falan yazıyor.kimisi 500 üyeli kimi 5000 yapmış...

Amacınız nedir gencolar ? Altınelbiseli adam mı olcaksınız ? Yani para mı kazanacaksınız bu işten ? Hobi mi bu ?
Hobi mobi değil ya yemeyin bizi.

Bakın size bir abi tavsiyesi bu işte para mara yok. 100 bin üyeli herkesin nerdeyse tanıdığı motorcu muhabettiği motomax ta kask/eldiven tanıtıyor şu an.durum o kadar kotu. Yapmayın, işinize gücünüze bakın.

Burada bir çocuk vardı, MetinRR diye.Her haftta yeni bir produksuyonla motor tanıtıyordu buyuk bir heyecanla.Şimdi baktım, 2 yıldır bırakmış tek bir video bile yok.10 bin üyeliği vardı.

sevdiğim bir dostum da bu işe gonul koydu, ben bu işi yapacam abi dedi. Gitti RS660 motorunun yanına Toureg 660 de alıp komple motorcu olmaya çalışıyor şu an. Kanal büyüse nolcak ? Yüzünü de göstermiyor utangaç biraz.

Neyse yani çok boş iş.kesinlike tavsiye etmiyorum.

Sevgili Burak,
Motosiklet videoları çekerek youtuber / fenomen olmak isteyen insanların yaptığı işler için "boş işler bunlar bırakın" demek çok boş bir yoruma benziyor.
İnsanlar sadece para kazanmak için yapmıyor ki bu işleri.
Eğer babam biraz paralı olsaydı veya okuyup da kendimi kurtarmak zorunda olduğumu hissetmeseydim kesinlikle film setlerinde çalışıp sonrasında yönetmen olurdum
Çok severim çünkü.
Enstantane, plan, kompozisyon, kurgu, hikaye, senaryo.... Fakat o zamanlarda hiç imkanımız yoktu.
Şimdi imkanlarım var ama bu defa da sorumluluklarım başka :)
Film yerine çok kısa reals videoları, fotoğraflar çekip instagrama atıyorum. Bunu da tamamen senin manasız bulduğun "arşivde dursun, anı olarak kalsın, dijital albüm, birileri girsin, baksın, yazılarımı okusun, 60 saniye başka dünyalara kaysın" amacı ile yapıyorum.
Yani kardeşim sen de boş işler bunlar diyerek boş yapma rica ederim :) insanların youtuber olmak sevdaları sadece para için olmayabilir. Bunun ucunda bir sürü alt metin vardır emin ol.

Öte yandan sen böyle eleştirince aklıma direkt şu Mike Tyson ile dövüşen delikanlı geldi, adını unuttum. Adam youtuber, ne para kazanıyor ama, öffff !

Sevgili Burak,
Motosiklet videoları çekerek youtuber / fenomen olmak isteyen insanların yaptığı işler için "boş işler bunlar bırakın" demek çok boş bir yoruma benziyor.
İnsanlar sadece para kazanmak için yapmıyor ki bu işleri.
Eğer babam biraz paralı olsaydı veya okuyup da kendimi kurtarmak zorunda olduğumu hissetmeseydim kesinlikle film setlerinde çalışıp sonrasında yönetmen olurdum
Çok severim çünkü.
Enstantane, plan, kompozisyon, kurgu, hikaye, senaryo.... Fakat o zamanlarda hiç imkanımız yoktu.
Şimdi imkanlarım var ama bu defa da sorumluluklarım başka :)
Film yerine çok kısa reals videoları, fotoğraflar çekip instagrama atıyorum. Bunu da tamamen senin manasız bulduğun "arşivde dursun, anı olarak kalsın, dijital albüm, birileri girsin, baksın, yazılarımı okusun, 60 saniye başka dünyalara kaysın" amacı ile yapıyorum.
Yani kardeşim sen de boş işler bunlar diyerek boş yapma rica ederim :) insanların youtuber olmak sevdaları sadece para için olmayabilir. Bunun ucunda bir sürü alt metin vardır emin ol.

Öte yandan sen böyle eleştirince aklıma direkt şu Mike Tyson ile dövüşen delikanlı geldi, adını unuttum. Adam youtuber, ne para kazanıyor ama, öffff !

ohoo Ahmet aynı seyleri tekrar mı ettireceksin bana :)
Başlık neden youtubır olmak istenir, ama mesajımı okursan konu sadece bu işten para kazanmayı hedefleyen motorcu youtubırlar olduğunu gorursun.

Yaaaa bak yaaa... örneğe bak :d biri 16 milyon uyesi olan Enes Batur u verdi sen çıtayı daha da yükseğe taşıdın, tebriklerrrrr..

Bakın bu işi süper elit insan Orkun bile yapamıyor, o kanallll büyümez Orkunnnn..Gerçi senin paraya ihtiyacın yok.

Bütün gün gevezelik yapıp Kolacan olma hayali kuranlar... olmaz o iş.

Eşinden dostuntan motor alıp deneyerek, kanalın gunun birinde 100 binlerce üyesi olacak diye kanalıma üye olun diyenler.... 2 yıla bırakacaksın bu işi.. maxxxxx o da.

Sınırsız motor deneme imkanı olan ve biraz yeteneği olanlar...Büyümez o kanal,.boşa uğraşırsın.

Yaniiii, motor tanıtarak bu işten gerçek manada para kazanma şansınız %0000001 yeminle bak.

Motosikleti
ohoo Ahmet aynı seyleri tekrar mı ettireceksin bana :)
Başlık neden youtubır olmak istenir, ama mesajımı okursan konu sadece bu işten para kazanmayı hedefleyen motorcu youtubırlar olduğunu gorursun.

Yaaaa bak yaaa... örneğe bak :d biri 16 milyon uyesi olan Enes Batur u verdi sen çıtayı daha da yükseğe taşıdın, tebriklerrrrr..

Bakın bu işi süper elit insan Orkun bile yapamıyor, o kanallll büyümez Orkunnnn..Gerçi senin paraya ihtiyacın yok.

Bütün gün gevezelik yapıp Kolacan olma hayali kuranlar... olmaz o iş.

Eşinden dostuntan motor alıp deneyerek, kanalın gunun birinde 100 binlerce üyesi olacak diye kanalıma üye olun diyenler.... 2 yıla bırakacaksın bu işi.. maxxxxx o da.

Sınırsız motor deneme imkanı olan ve biraz yeteneği olanlar...Büyümez o kanal,.boşa uğraşırsın.

Yaniiii, motor tanıtarak bu işten gerçek manada para kazanma şansınız %0000001 yeminle bak.
Valla cevap yazmadan önce baktım konu baya uzamış, zamanım da var, dur şunu bi öldüreyim diye girdim çıktım ve zaten konunun amacından ikinci sayfada saptığını da gördüm. Hem merak etme sen kardeşim, okumadan düşünmeden pek adım atmam :)

Ve yine tekrar ediyorum.
Youtuber olmak sadece para için yapılacak bir şey değil.
Bununla beraber dünyada körü körüne, inadına fikrini savunan kişiler de var. Bence sen de bu konuda onlardan biri gibi davranıyorsun ve saygı duyuyorum, beni ilgilendirmez.
İnsanlar sana "bu iş sadece para için değil, şunun şunun için de yapılır" diyor...sen hala Orkunnnn boşa uğraşma o kanal büyümez diyorsun :)

Selamlar ✌️

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar