Neden youtuber olmak isteniyor ki ?

Motosikleti
K 1600 GTL
Türk youtuberları izlemiyorum" motosikelt konu başlıklı" size aslında bir ders vermem gerekli. Burda geyik yapan biri olabilirim çünkü geyik yapmak beni rahatlatıyor. İşim stresli.

Yaklaşık 15 sene boyunca hobi olarak araç fotografçılığı yaptım, o zamanın youtuberları dergi yazarlarıydı. Dergi yazarları araçları alabilmek için 20 sayfaya yakın sözleşme imzalardı bayilerle. Yok böyle tanıtım yok şurasını anlatmıcam yok şu özelliğinin öne çıkarıcam gibi. Ve en önemli konu ise karşılaştırma testi varsa bütün araçların iyi özelliklerinin öne çıkarılması ve asla birinin kötülenmemesi üzerine bir sistem vardı.

Eğer bu sisteme uymayan yazar yada dergi olursa genelde bir daha araç alamazdı.

Şimdi motorsiklet camiasıda aynı ama geriden takip ediyolar ve cahil youtuberlarla çalışıyorlar adamların diksiyonları bile rezalet. Devamlı motorları öven tipler, yalan yanlış motorun tanıtımı ve gene överek kapanış.

Bu ne yorumculuk nede görsel bir sanat icra etmektir. Bu şaklabanlıktır inanın bendende iyi şaklaban olamazlar.

Şimdi bu çarkı nasıl terse çeviririz diye kafa yorarsak eğer benim bir planım var zaten o yüzdende buradayım. Biraz çevre yapmak biraz komiklik biraz negatiflik. Duygulara hitap etmek özetle.

Burası motorsiklet deposu, her çeşit ve marka motor var. youtuberlar günceli takip etmek zorundayken biz hiçbir kıstasa ve kaygıya dayanmayan bir motosiklet kanalı kurabiliriz.

içimizden presentable kardeşlerimizde her hafta çerçevesi dikkatlice seçilmiş bir başlık üzerine film çekebilir.
İyide burada herkes motoruna aşık. Motorunu alıp kötü yorum yaparsan örneğin arka maşası balkon demiri dersen kızabilir. Yada Espressonun v stromunun manevi değerini bilmeden yorum yaparsan alınabilir gibi gibi....

Motosikleti
cbf 150
İyide burada herkes motoruna aşık. Motorunu alıp kötü yorum yaparsan örneğin arka maşası balkon demiri dersen kızabilir. Yada Espressonun v stromunun manevi değerini bilmeden yorum yaparsan alınabilir gibi gibi....
ana fikri anlamamışsın. motosiklet havuzu var ortada. bu havuzdan yararlanarak motor yorumlarını şeffaca yapabilirsin. motoru bize sunan arkadaşı etkiliyen bir konu değil

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ana fikri anlamamışsın. motosiklet havuzu var ortada. bu havuzdan yararlanarak motor yorumlarını şeffaca yapabilirsin. motoru bize sunan arkadaşı etkiliyen bir konu değil
yav yine ucuk fikirler :D

bence türk milleti motorculardan nefret ediyor. Tüm dünyadaki gerizakalı motorcuları videolarını anti zafer akçay tadında yorumlayacaksın.

Islak zeminde yanlamaya çalışıp düşen motorcu videosunda mesela Zafer Akçay "ahh kuzum oldu mu şimdi" falan diyor ya.
sen hayvan gibi gülüp gerizekalı mal falan diyerek ağzına sıcıp bırakacaksın.

Tabi burda komik olmak lazım, sadece hakaret etmek bir noktada sıkıcı olur :D

İşte fikir gibi fikir.Biraz vizyonlu ol kamyoncu.

Motosikleti
K 1600 GTL
Bu havuzdaki motorların sahibi yok mu ? Şimdi sen horneti incelemek istiyorsun ne yapacaksın Punctumun hornetini alacaksın ve şeffaf bir şekilde incelerken bu ne biçim arka maşa sene 2025 diyeceksin işte o zaman punctum da diyecek ki hem motorumu alıp video çekiyorsun hem de maşama laf ediyorsun yok bir daha sana motor diyecek....

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bu havuzdaki motorların sahibi yok mu ? Şimdi sen horneti incelemek istiyorsun ne yapacaksın Punctumun hornetini alacaksın ve şeffaf bir şekilde incelerken bu ne biçim arka maşa sene 2025 diyeceksin işte o zaman punctum da diyecek ki hem motorumu alıp video çekiyorsun hem de maşama laf ediyorsun yok bir daha sana motor diyecek....
Mesela bir de ben kimsenin motorumu alıp canını çıkarmasını istemem açıkçası. Bir de bunun kaza kısmı var. Bir kaza olduğu zaman ne olacak? Biz aslında yoğuz deyip oradan buharlaşacak mıyız?

Mesela bir de ben kimsenin motorumu alıp canını çıkarmasını istemem açıkçası. Bir de bunun kaza kısmı var. Bir kaza olduğu zaman ne olacak? Biz aslında yoğuz deyip oradan buharlaşacak mıyız?
en buyuk ucukluğu bu zaten.

Alp bmw 1600 sını kşmseye vereceğini sanmıuyorum.Bana verebilir belki, bir ihtimal.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Hayabusa'sına ara gaz verdirirse, Hornet'i veririm :)

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
yav yine ucuk fikirler :D

bence türk milleti motorculardan nefret ediyor. Tüm dünyadaki gerizakalı motorcuları videolarını anti zafer akçay tadında yorumlayacaksın.

Islak zeminde yanlamaya çalışıp düşen motorcu videosunda mesela Zafer Akçay "ahh kuzum oldu mu şimdi" falan diyor ya.
sen hayvan gibi gülüp gerizekalı mal falan diyerek ağzına sıcıp bırakacaksın.

Tabi burda komik olmak lazım, sadece hakaret etmek bir noktada sıkıcı olur :D

İşte fikir gibi fikir.Biraz vizyonlu ol kamyoncu.

Düz hakaretle olmaz o iş. Ofansif bir tavırla ve ironi yapabiliyor olmak lazım. Seviyenin yüksek olduğunu hissettirmen lazım. Ama alaycılığı koruman lazım. 2005'ten beri forumlardayım. 20 sene olmuş. Hatta sözlüklerde de bulundum. Ekşide de yazdım, herkesi trolleyen İnci sözlükte 2. nesilim hatta. (Takılmış olan varsa anlar ne demek istediğimi) Bunca yıllık gözlemimle bu forum için kötü örnek Kamyoncu bey mesela. Trolleme konusunda yeterli bilgi birikimi ve zekaya sahip olmasına rağmen dozajı tutturamıyor. Bir kaç kere denedi, çoğumuz cahil herhalde dedik muhatap almadık adamı. (az sayıda ciddiye alanlarda oldu.) Halbuki muhatap almaya devam etmeli hedefteki kurban. İşin bittiğinde forumdan banlanacak kadar hakaret edebilmeli. (Vahşi doğadaki seleksiyonun forum versiyonu bu) Bak adam perspektif sahibiymiş. Fotoğraf çekiyordum diyor. Hayabusa'ya binip mutlu oluyor. Trolleme konusunda dozajı düşürdü, İletişim kurulabilecek bir insan olduğunu anladık.

Motosikleti
MT-09 // LTR 125
Türk youtuberları izlemiyorum" motosikelt konu başlıklı" size aslında bir ders vermem gerekli. Burda geyik yapan biri olabilirim çünkü geyik yapmak beni rahatlatıyor. İşim stresli.

Yaklaşık 15 sene boyunca hobi olarak araç fotografçılığı yaptım, o zamanın youtuberları dergi yazarlarıydı. Dergi yazarları araçları alabilmek için 20 sayfaya yakın sözleşme imzalardı bayilerle. Yok böyle tanıtım yok şurasını anlatmıcam yok şu özelliğinin öne çıkarıcam gibi. Ve en önemli konu ise karşılaştırma testi varsa bütün araçların iyi özelliklerinin öne çıkarılması ve asla birinin kötülenmemesi üzerine bir sistem vardı.

Eğer bu sisteme uymayan yazar yada dergi olursa genelde bir daha araç alamazdı.

Şimdi motorsiklet camiasıda aynı ama geriden takip ediyolar ve cahil youtuberlarla çalışıyorlar adamların diksiyonları bile rezalet. Devamlı motorları öven tipler, yalan yanlış motorun tanıtımı ve gene överek kapanış.

Bu ne yorumculuk nede görsel bir sanat icra etmektir. Bu şaklabanlıktır inanın bendende iyi şaklaban olamazlar.

Şimdi bu çarkı nasıl terse çeviririz diye kafa yorarsak eğer benim bir planım var zaten o yüzdende buradayım. Biraz çevre yapmak biraz komiklik biraz negatiflik. Duygulara hitap etmek özetle.

Burası motorsiklet deposu, her çeşit ve marka motor var. youtuberlar günceli takip etmek zorundayken biz hiçbir kıstasa ve kaygıya dayanmayan bir motosiklet kanalı kurabiliriz.

içimizden presentable kardeşlerimizde her hafta çerçevesi dikkatlice seçilmiş bir başlık üzerine film çekebilir.
Hele biri var ismini vermek istemiyorum kendini fena bilgili sanıyor. Türkçeyi adam akıllı bile konışamıyor. Elemanı izlerken o kadar rahatsız oluyorum ki anlatamam. Nerde yeni makina var orada yırtık dondan çıkar gibi çıkıyor. Ulan neyse Türkçe içerik izliyeyim diyosun en azından motor neymiş ne değilmiş ona bakarız. Yok baba, adam prompterden okur gibi konuşuyor ve üstüne birde ne dediğinide bilmiyor. Ulan saçma sapan bir yorum yapıyor motor hakkında, insan bi durup düşünür ben bunu niye dedim nasıl dedim yok. Varsa yoksa dümenden sallamaca, bir iki tane teknik terim (Allah bilir ne anlama geldiğini bilmiyor) ve üstüne rezalet sürüş becerisi. Birde paylaşmazmı sürüş videolarını vs. Rezalet ya.

Motosikleti
cbf 150
Arkadaşlar, motorunu test edeceğimiz kişinin illaki motorunu sınırlardan bir profosyonel mcn sürücüsü gibi yorumlamıza gerek yok. O arkadaşlar para kazanıyor ve risk alıyor. Burası test motoru havuzu gibi biraz old school takılarak çok rahat bir kanal yapılır ve piyasanın ekmeği yenir. Bu arada youtuberlar tam performansındamı kullanıyor motorları sanıyorsunuz "Türkiyedeki" bir tanesi hafif kullanmaya kalktı motoru virajda yatırdı. benim motoru isteyen kullanabilir min 20 sene tecrübeli olmak şartıyla çünkü oyuncak değil bu bir silah.

Motosikleti
K 1600 GTL
Arkadaşlar, motorunu test edeceğimiz kişinin illaki motorunu sınırlardan bir profosyonel mcn sürücüsü gibi yorumlamıza gerek yok. O arkadaşlar para kazanıyor ve risk alıyor. Burası test motoru havuzu gibi biraz old school takılarak çok rahat bir kanal yapılır ve piyasanın ekmeği yenir. Bu arada youtuberlar tam performansındamı kullanıyor motorları sanıyorsunuz "Türkiyedeki" bir tanesi hafif kullanmaya kalktı motoru virajda yatırdı. benim motoru isteyen kullanabilir min 20 sene tecrübeli olmak şartıyla çünkü oyuncak değil bu bir silah.
Kesinlikle haklısın... Bu 20 sene skuter kullananlar içinde geçerli mi ?

100Oktan alişan mesela.Kaç yıllardır uğraşıyor emek harcıyor. 80 bin uyesi var. Chatgbt ye sordum bu durumu işte cevap:

Soru:

80 bin üyeli bir Turk youtuber ın her videosu ortalama 10.000 izlense ve bu kişi her hafta 1 video koysa.Aylık kazancı ne olur ? İzleyenlerin tamamı Türkiye den.

Cevap:

Bir YouTuber’ın 80.000 abonesi var ve her videosu ortalama 10.000 izleniyor. Haftada 1 video paylaşıyor, yani ayda 4 video yayınlıyor.
Türkiye'deki YouTube reklam gelirlerini hesaplarken RPM (YouTuber’ın 1.000 izlenme başına kazancı) kullanıyoruz.
  • Türkiye’de RPM genellikle 0.25 – 1.25 USD arasında değişir.
  • Ortalama bir içerik için RPM ≈ 0.75 USD kabul edelim.

Aylık İzlenme:

• Her video 10.000 izleniyor, ayda 4 video yayınlanıyor.
  • Toplam aylık izlenme = 4 × 10.000 = 40.000 izlenme

Aylık Kazanç:

• Kazanç (USD) = (40.000 / 1.000) × 0.75 USD
  • Kazanç (USD) ≈ 30 USD
  • Türk Lirası olarak: 30 × 32 TL ≈ 960 TL (Mart 2025 kuru yaklaşık 32 TL/USD olarak alınmıştır.)

Sonuç:

Bu YouTuber ayda yaklaşık 900 - 1.500 TL kazanır.
Ancak, içerik türü ve reklam gösterim oranlarına göre gelir daha düşük (~500 TL) veya daha yüksek (~2.000 TL) olabilir. 🚀

Abinnizi dinlemeyip uğraşın siz.

Tabi bu işte biraz yanlışlık var bence ama ne kadar yuksek olabilir sanki...Bırakın bu işi gencler

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
100Oktan alişan mesela.Kaç yıllardır uğraşıyor emek harcıyor. 80 bin uyesi var. Chatgbt ye sordum bu durumu işte cevap:

Soru:

80 bin üyeli bir Turk youtuber ın her videosu ortalama 10.000 izlense ve bu kişi her hafta 1 video koysa.Aylık kazancı ne olur ? İzleyenlerin tamamı Türkiye den.

Cevap:

Bir YouTuber’ın 80.000 abonesi var ve her videosu ortalama 10.000 izleniyor. Haftada 1 video paylaşıyor, yani ayda 4 video yayınlıyor.
Türkiye'deki YouTube reklam gelirlerini hesaplarken RPM (YouTuber’ın 1.000 izlenme başına kazancı) kullanıyoruz.

Aylık İzlenme:

Aylık Kazanç:

• Kazanç (USD) ≈ 30 USD
  • Türk Lirası olarak: 30 × 32 TL ≈ 960 TL (Mart 2025 kuru yaklaşık 32 TL/USD olarak alınmıştır.)

Sonuç:

Ancak, içerik türü ve reklam gösterim oranlarına göre gelir daha düşük (~500 TL) veya daha yüksek (~2.000 TL) olabilir. 🚀

Tabi bu işte biraz yanlışlık var bence ama ne kadar yuksek olabilir sanki...Bırakın bu işi gencler
O paraya bırak videoyu - fotoğraf paylaşmam :)

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Bu işin algoritması bir video önerilirse kanalın diğer videoları da önerilir şeklinde. Bir videoyu 1 ayda 10k kişi izledi ve ömrünü tamamladı bitti şeklinde olmuyor. Senelerce izlenebilir. her biri 10k izlenir bir tanesi 1milyon izlenir diğerlerini de izletir. Önceden attığın 100 tane video izlenmeye devam edebilir. Ya da içerik çöptür, hiç başına böyle bir şey gelmeyebilir.

Dağ başında taş ocağının kısıtlı internetinde (o zamanki Turkcell Vınn) ile 2011-2012 gibi bir tarihte facebook'a video attık. Biri alıp youtube'a yükledi. "Oduna para verdik" milyonlar izlendi. Video'nun kahramanları yanımızda çalışan tırcılardı. Adam defalarca kendi videosunun altına yaptığı dalga geçilen yorumlara küfürlü yanıtlardan banlandı. Halbuki doğru yönetilen bir hesapla fenomende olabilirdi.

Ben utts videosu çektim. Gözümde bir değeri olmadığı için kurban olarak scooter'a taktırayım sonra diğer araçlara ve motora taktırırım dedim. Hiç video yoktu motosiklet için özellikle. Kim nasıl takıyor hiç görmemiştim. Taktırmaya giderken yolda aklıma geldi. Dur ya bunun videosunu çekeyim millette faydalansın dedim, gittim evden kamerayı aldım yolda amatörce çektim. 31 Aralık günü çektim videoyu. 15dk'lık editle yükledim. Şu yazıyı yazarken açtım ne kadar olmuş diye baktım 7.2k kişi izlemiş. Ben verdiğin örneğe göre umursanmayacak kadar küçük bir kanala sahibim üstelik.

Eşimin bir arkadaşı salak saçma her hareketini hayatını paylaşan 200 küsür bin takipçili instagram fenomeni. (kara paracıda olabilir bilmiyorum ve açıkça kendisine güvenmiyorum.) Ancak Youtube'tan falan geliri yok. Instagram'da reklam geliri v.s. gibi durumlar nedir bilmiyorum. En kötü zamanında laf arasında duyduğum kadarıyla 400-500k gibi bir geliri vardı kişinin. Bunun dışında bir hikaye attım şu kadar para aldım durumları sponsorluklar vs var. Söylediğim kişinin youtube kanalıda yok.

Alişan'ında instagram'dan da faydalanabildiğini ve sadece bu işi yaptığını düşünürsek demek ki yetiyor. Umarım daha çok kazanır.

Motosikleti
Hero Dash125
Abi biri şu arkadaşa youtube'un doğrudan gelir kaynağı olmadığını, pr aracı vazifesi gördüğünü anlatsın lütfen. Kendini tanıtırsın, gerisi sende biter. Gençler youtuber olmak isteyenler kolaçanı izlesin. Adamın youtuber yapmak gibi bir iddiası yok yanlış anlaşılmasın. Sadece geçmişten bugüne kadar ne yapmış da insanları bağlamış, görülebilir. Birebir aynısını uygulamayın, adam o dönem güncelde ne tutuyorsa onu yapıyor çünkü... Çoğu şey bugün çalışmayabilir. Mantığı kavramak için takip edilsin.

Kendi gördüğümü özetleyeyim. Adam sosyal, haber ve bilgi kovalıyor, motor seviyor, diğer sayfaları takip ediyor, konusundaki popüler soruları ve popüler kültürü öğreniyor, bütçesine göre en iyi ekipmanı kullanıyor, teknolojiyle arası iyi... Annesinden esinlendiği fotoğrafçılık olayını videoculuğa taşımış, videolarında kadrajına kadar seçiyor ve böylece geniş kitlelere ulaşıyor. Kendini tanıtıp reklam geliriyle yaşayıp gidiyor. Alişanı malişanı örnek göstermeyin, onlar çok dar alanda hareket ediyor. Kendi istedikleri gibi takılıyor. Bu kolaçan öyle değil adam sürekli bir sürü alanda öğrenmeye devam ediyor. Hele bir tane motor içerikçisi var, adam scooter nasıl kullanılır diye kısa video çekmiş, gazı çevirecen gidecek demiş ciddi ciddi. Sadece bu. İyi niyetli de biri... Teknik yok, sanat yok, mizah yok, ilginç bilgi yok, yok oğlu yok... Olmuyor öyle işte... Yani bunlar olmadan video çekeceksen sadece bilinçli bilinçsizliği kullanabilirsin. Çok montaj yapmadan ilginç sohbetleri ve fotojenik gezileri paylaşırsın yine bir yere gelirsin ama ne olursa olsun ilgi çekmek zorundasın.

Son düzenleme:

Soru:

Cevap:

Aylık İzlenme:

Aylık Kazanç:

• Kazanç (USD) ≈ 30 USD

Sonuç:

Bir işi bin kişi yapar, biri kişi malı götürür.

Mal da kişiden kişiye değişir, birine deve yüküyle mal tatmin etmezken diğerini bir bardak cay tatmin eder.

Herkesi, her şeyi kendi ölçünüzle tartmayın, ölçmeyin. Sizin kabınız kova kadardır diğerinin bardak kadar.

Sonuç başarılı insanlar bir şey yapanlardan çıkar. Başarının ilk şartı bir şey yapmaktır. Hiç bir şey yapmayıp ta başarılı olan ben görmedim.

Bu işin algoritması bir video önerilirse kanalın diğer videoları da önerilir şeklinde. Bir videoyu 1 ayda 10k kişi izledi ve ömrünü tamamladı bitti şeklinde olmuyor. Senelerce izlenebilir. her biri 10k izlenir bir tanesi 1milyon izlenir diğerlerini de izletir. Önceden attığın 100 tane video izlenmeye devam edebilir. Ya da içerik çöptür, hiç başına böyle bir şey gelmeyebilir.

pek oyle olmuyor ACT.

Yani alişan bir video yaptı ilk ay 20.000 izlendiyse.3 yıl sonra o video 30.000 bile olmuyor.Bu benim gozlemim.
Bizim motorcu youtubırlar biraz zor bulur milyonları.

Yani tabii Alişan bu işi yutube dan gelen 10 bin 20 bin için yapmıyodur.Yan gelirleri illaki vardır. Ama verdiğimiz örnekte herkesin bildiği Alişan yani.

Neyse kucukenişte kızıyor bana yutubeır olmak isteyen olsun abi :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir işi bin kişi yapar, biri kişi malı götürür.

Mal da kişiden kişiye değişir, birine deve yüküyle mal tatmin etmezken diğerini bir bardak cay tatmin eder.

Herkesi, her şeyi kendi ölçünüzle tartmayın, ölçmeyin. Sizin kabınız kova kadardır diğerinin bardak kadar.

Sonuç başarılı insanlar bir şey yapanlardan çıkar. Başarının ilk şartı bir şey yapmaktır. Hiç bir şey yapmayıp ta başarılı olan ben görmedim.

guzel cevap acemi.
Binde bir diyorsun, ben de bunu diyorum işte anlamıyor cocuklar.

Mal dediğimiz de pek bişey değil yani. O yuzden işinize gucunuze bakın,dil öğrenin spor yapın..

Cevabın için tesekkur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar