- Motosikleti
- BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
- Konu Yazar
Hava , yol kosullari ve motorumuz ayni kalmak sarti ile farkli durumlarda farkli mesafelerde durabildigimizi biliyormuydunuz ?
Kazaya giden sürecte durma mesafemizin neden arttigini anlatan güzel bir makalenin bir kismini alintiliyarak asagida paylastim . Ceviri icin fazla vaktim olmadigi icin Google Translate kullandim yine de pek fena olmadi sanki . Ölcu birimi Feet olarak verilmis 1 feet = 30 cm olarak alabilirsiniz.
Makalenin orijinalinin linki
Marc Green
Birçok durumda, bir kişinin tepki verebildiği hız, "tepki süresi", sorumluluğu belirlemenin anahtarıdır. Kaza yeniden yapılandırmacılarının bir vakayı analiz ederken 1,5 saniye gibi standart bir tepki süresi sayısı kullanmaları yaygın bir uygulamadır. Aslında, tepki süresi karmaşık bir davranıştır ve çok sayıda değişkenden etkilenir. Evrensel olarak geçerli tek bir sayı olamaz.
Kazaya giden sürecte durma mesafemizin neden arttigini anlatan güzel bir makalenin bir kismini alintiliyarak asagida paylastim . Ceviri icin fazla vaktim olmadigi icin Google Translate kullandim yine de pek fena olmadi sanki . Ölcu birimi Feet olarak verilmis 1 feet = 30 cm olarak alabilirsiniz.
Makalenin orijinalinin linki
"'Durmak Ne Kadar Sürer?' Sürücü Algısının Metodolojik Analizi-Fren Süreleri" adlı makalenin kısa bir özeti/ayrıntısıdır. Ulaşım İnsan Faktörleri , 2 , ss. 195-216, 2000.
Marc Green