nakedden racinge gecmek?

Sana crypton lazim sol el boşta..fıtı fıtı...:cat:

Girme kanıma. Çok pis terse getirdiler beni. Yoksa sıfır bir tane almıştım yamaha'dan şimdi. Ömürlük gider iki makinede. Direk vakıfbanktan %1.35'ten kredi çekerek 36ay'da paşalar gibi alınır. Zaten o 36ay'da parasını 36kez çıkartır o alet.

Girme kanıma. Çok pis terse getirdiler beni. Yoksa sıfır bir tane almıştım yamaha'dan şimdi. Ömürlük gider iki makinede. Direk vakıfbanktan %1.35'ten kredi çekerek 36ay'da paşalar gibi alınır. Zaten o 36ay'da parasını 36kez çıkartır o alet.

Senin kanın zaten bitlenmiş,sana pratik motor lazım,caliştir bak yoluna hesabı..

İki çift lastigi 300-400tl olan
1 litre yag alan
Balatasi 40tl,hava filtresi 20tl,bakimi basit..yolda kalsan iterek goturecegin,apartman katina kucaklayip koyacagin

Bunlarin hepsi,crypton a cikiyor.

İlla 0km son kasayi alman şart degil,temiz 110luk ve orta kasa 115 ler piyasada bolca var

Vs.

Son düzenleme:
Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Güzel anlatmışsın dostum.
Mesela ışıklara yaklaşıyorum vites 4veya 3 de hızım(100)
Çok seri bir şekilde 3 2 1 düşerim(arkayı kitlemeden veya motoru sarsmadan stabil bir şekilde)devir çok yüksekte tutmadan.
El alışkanlığı nasıl anlatacam bilmiyorum:)
Debriyaj-Gaz(Aragaz verir misali)-Vites düşürme(Seri bi şekilde tekrar belirtiyorum motoru sarsmadan stabil bir şekilde yavaşlayarak)
Aslında bunu sormuştum bu şekilde motor freni yapmanın acaba zararı varmıdır diye :)

kaç senedir motosiklet sürüyorum daha öyle bir yol görmedim :D yani 100 ile gider iken birden durman gerek bir ışık olamaz. sen bence caddede hız limitini aşıyorsun.

yinede yazayım fakat bu her motora göre değişir yani 1. vites 130 gören makine var 1. vites anca 30 yapan makine var yani yavaşladığında vites düşme olayını devrine göre ayarlaman gerek.

yapman gereken basit;

vites düşürmene gerek yok yani gider iken yavaşlaman gerektiğinde sadece gazı bırak ve frene bas, baktın motorun devri 3 bin civarına indi o zaman freni bırak ve debriyajı sık ardından vites düşür ve debriyajı bırak sonra frene basmaya devam.

zaten devir 3 binlere düştüğünde debriyajı sıkıp vitesi düşürüp debriyajı bıraktığında devir farkı fazla olmayacağı için motora zararı olmaz. zaten bunu motosiklet videolarında görürsün.

3. dakikadan itibaren başlayabilirsin izlemeye. büyütülcek bir olay değil, basit.

edit: altın elbiseli adam biraz kafa karıştırıcı anlatmış, vites düşer iken mevzu zaten anlıktır yani fren yapmayı bırak o esnada ki sorun yaşamayasın. sadece debriyajı sıktığında motor boşa geçeceği için rolanti devrine düşmesin diye vites düştükten sonra debriyajı bırakır iken hafiften gaz ver

yani 5. vites 3 bin devirdesin hızın 50 ve debriyaj sıktın 4. vitese düştün ve tekrar debriyajı bırakır iken göreceksinki o esnada 3 bin devir 1'e düşmüş ve debriyajı bırakırken sen onu en azından tekrar 3 bin devire çıkar öyle bırak debriyajı zaten motor 4. vitese düştüğünde muhtemelen aynı hız ile 4 bin devire falan çıkacak bin devir gibi 1500 devir gibi farklar motor için pek sorun olmaz zaten ustalaştığında hep 12 den vuracaksın.

Son düzenleme:
kaç senedir motosiklet sürüyorum daha öyle bir yol görmedim :D yani 100 ile gider iken birden durman gerek bir ışık olamaz. sen bence caddede hız limitini aşıyorsun.

yinede yazayım fakat bu her motora göre değişir yani 1. vites 130 gören makine var 1. vites anca 30 yapan makine var yani yavaşladığında vites düşme olayını devrine göre ayarlaman gerek.

yapman gereken basit;

vites düşürmene gerek yok yani gider iken yavaşlaman gerektiğinde sadece gazı bırak ve frene bas, baktın motorun devri 3 bin civarına indi o zaman freni bırak ve debriyajı sık ardından vites düşür ve debriyajı bırak sonra frene basmaya devam.

zaten devir 3 binlere düştüğünde debriyajı sıkıp vitesi düşürüp debriyajı bıraktığında devir farkı fazla olmayacağı için motora zararı olmaz. zaten bunu motosiklet videolarında görürsün.

3. dakikadan itibaren başlayabilirsin izlemeye. büyütülcek bir olay değil, basit.
https://www.youtube.com/watch?v=tPTNTZk9JfQ

edit: altın elbiseli adam biraz kafa karıştırıcı anlatmış, vites düşer iken mevzu zaten anlıktır yani fren yapmayı bırak o esnada ki sorun yaşamayasın. sadece debriyajı sıktığında motor boşa geçeceği için rolanti devrine düşmesin diye vites düştükten sonra debriyajı bırakır iken hafiften gaz ver

Dostum farkındaysan ben sizden nasıl vites küçültülür nasıl debriyaj kullanılır eğitimi istemedim:)
Sadece bu konu altına motor freni kullanarak yavaşlamak motora uzun vadede zarar verirmi diye sordum sen aldın konuyu nerelere götürdün.
Birde gelmiş bana video atıyor :)
Birde ben orada açıkca anlatmışım birden durmak demişsin metrelerce önceden vites düşürerek yavaşlayıp hızın artık 5 kmlere kadar düştüğünde maneti sıkıp arka frene hafifçe basmak mı demem gerek illa anca böylemi idrak edebiliyorsun.
Yapman gereken basit demişsin :) WTF ?
Ben burada vites değişme ile ilgili bilgimi istemişim :)
Kulllandığım alet 98 hp babamda zx10r var(bunu sakın yanlış anlama)arka tekerde 190-210 hp çok nadirde verse:) arada onla takılıyorum.
Bana gelmiş vites değiştirmekten bahsediyorsun.
Birde gelmiş bana 1 de 130 gören makinada var 30 yapanda diyor biyerimle gülecem şimdi olmayacak sanki 5 yaşındaki çocuğa bilgi veriyor :)
Neyse seninle aşık atmayacağım.
Gene senin anlayacağın dilden konuşacam.
Yolda gidiyorsun 100 km/h ile.
100-150 metre ilerde ışık var misal.4. vitesdesin,frene hiç dokunmadan 3 e şıkır şıkır tam ayarında attın motor öne yığılmadan yavaşlıyor,biraz gittin(devir düşüyor)2 ye çektin frene hala dokunmadın(devirin düşmesini bekliyorsun)devir düşünce 1 e çektin iyice yaklaştığında ışığa zaten motor freni ile hızın 5 10 km ye düşmüş oluyor orada da maneti sıkıp arka frene hafifçe dokunuyorsun.(Bana bu açıklamayı yaptırdığın için şuan sana bela okuyorum).
Ben bu ...................... bahsediyorum.Bu şekilde fren yapmadan motor freni kullanarak durmanın uzun vadede bir zararı varmıdır diye.
Sen bana gelmiş vitesden devirden bahsediyorsun :).
Anlamadım çok mu biliyorsun yorum yapmış olmak içinmi yapıyorsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------

yapman gereken basit;

https://www.youtube.com/watch?v=tPTNTZk9JfQ

yani 5. vites 3 bin devirdesin hızın 50 ve debriyaj sıktın 4. vitese düştün ve tekrar debriyajı bırakır iken göreceksinki o esnada 3 bin devir 1'e düşmüş ve debriyajı bırakırken sen onu en azından tekrar 3 bin devire çıkar öyle bırak debriyajı zaten motor 4. vitese düştüğünde muhtemelen aynı hız ile 4 bin devire falan çıkacak bin devir gibi 1500 devir gibi farklar motor için pek sorun olmaz zaten ustalaştığında hep 12 den vuracaksın.

Okadar sinir oldumki yarın video çekip bu konu altına atacağım sırf anlatmak istediğimi algılaya bil diye.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------

Edit demişsin orda yazdığın cümle aynen şu:altın elbiseli adam biraz kafa karıştırıcı anlatmış, vites düşer iken mevzu zaten anlıktır yani fren yapmayı bırak o esnada ki sorun yaşamayasın. sadece debriyajı sıktığında motor boşa geçeceği için rolanti devrine düşmesin diye vites düştükten sonra debriyajı bırakır iken hafiften gaz ver
Benim sana sen bu yorumu yazmadan söylediğim:El alışkanlığı nasıl anlatacam bilmiyorum
Debriyaj-Gaz(Aragaz verir misali)-Vites düşürme(Seri bi şekilde tekrar belirtiyorum motoru sarsmadan stabil bir şekilde yavaşlayarak)

Dostum bu konuyu seninle tartışırsam daha fazla verem olacağım ben burada kilitliyorum yorumumu yarında bu başlığın altına videoyu atacağım anlatmak istediğimi yazdıklarım açık olduğu halde algılayamamışsın.Videodan sonra umarum o ufak beyninde yer ederde nerede ne söylemen gerektiğini bilip.Acaba bu ne anlatıyor der öyle cevap verirsin hazır basit alakası olmayan cevaplarla insanları germezsin.

Desertseek bence yorma kendini bu lavuk benide ayar etti bi başlik altındaki yorumu ile tam başlıcakdim hadim indirmeye başka bi paylaşımda su yazisini okuyunca yazmaya deymez dedim kendiside farkinda sorununun.

Alinti: fatih.met konu sahibi üyeyi pek tanımıyorum ama bir kaç yorumdan dolayı bir soğukluk oldu fakat ben bazen kızdığımda yerli yersiz yorumlar yaparım, sebebi kendimde görüyorum

🔫😊

Desertseek bence yorma kendini bu lavuk benide ayar etti bi başlik altındaki yorumu ile tam başlıcakdim hadim indirmeye başka bi paylaşımda su yazisini okuyunca yazmaya deymez dedim kendiside farkinda sorununun.

Alinti: fatih.met konu sahibi üyeyi pek tanımıyorum ama bir kaç yorumdan dolayı bir soğukluk oldu fakat ben bazen kızdığımda yerli yersiz yorumlar yaparım, sebebi kendimde görüyorum

abi adama açık açık nedemek istediğimi belirmişim vallahi konu konu gezip boş yapıyor sadece dolduruyor link koyuyor forumcu,bilgili olduğunu sanıyor sadece şu kurduğu cümle sıktı canımı;kaç senedir motosiklet sürüyorum daha öyle bir yol görmedim :D Algı yokki adamda.
Ama yarın koyacam o videoyu bu konu altına inşalllah algılar.

Motosikleti
D400
bende bugun sizlere forumda nasıl konuşulur , nasıl cevap yazılır onları acıklayan bir video cekeceğim. Sonrasında da vites düşürme nasıl yapılır, yükseltme nasıl yapılır fln :queen:

Kesinlikle tavsiye ederim. Sağa sola gitmeye birebir ölümsüz makinelerden biri. Astronomik fiyatı olmasa Honda' nın SuperCUP' ını almayı da düşünmüştüm. Ta ki o rakkamı görene kadar. 125cc CUP bu kadar olur mu ya, o nedir arkadaş. "- Abi, biz CUP yaptın, altın kapladık, beğenmedik kaplamayı boyadık, size kakaladık" der gibi bir fiyat var. Altın suyuna batırsan daha ucuza gelir. Yamaha' nın fiyatı gerçekten mükemmel. Tek sıkıntısı scooter gibi bacaklar ile depoyu kavrayamamanın verdiği huzursuzluk :)

Kesinlikle tavsiye ederim. Sağa sola gitmeye birebir ölümsüz makinelerden biri. Astronomik fiyatı olmasa Honda' nın SuperCUP' ını almayı da düşünmüştüm. Ta ki o rakkamı görene kadar. 125cc CUP bu kadar olur mu ya, o nedir arkadaş. "- Abi, biz CUP yaptın, altın kapladık, beğenmedik kaplamayı boyadık, size kakaladık" der gibi bir fiyat var. Altın suyuna batırsan daha ucuza gelir. Yamaha' nın fiyatı gerçekten mükemmel. Tek sıkıntısı scooter gibi bacaklar ile depoyu kavrayamamanın verdiği huzursuzluk :)

Abi düşünüp taşınıyorum da 1set lastik 1750tl tuttu, 10000bakımı 600tl bunun daha 20000bakımı var. Yıpranması falan filan diyince işin içinden çıkılmıyor. Youtube'da MotorcuMuhabbeti adlı kanalda gördüm. İstanbul trafiğinde yeterince sağa sola gidecek hızlara sahip. Trafikte sıcak havayı bacaklarına üflemez. Yere düşşse kaldır ve davam et. MT-07'de dur kalk dur kalk bayılıyor motor. Debriyajsız bir alet fena olmaz gibi :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache

����

"bu lavuk benide ayar etti" ne biçim konuşma şekli bu? dengesizlik bir bana mahsus değil belli ki.

100 km hız ile ışıklara yaklaşmak nedir beynimi yakmayın benim? hız sınırı 100 km olan bir yolda ışık kırmızı ışık olur mu? belliki cadde de yardırıyorsun ve bu doğru değil, motor freninden önce sürüşünü düzeltmen lazım ki eğer bu dediğini yapıyor isen.

ne içiyorsunuz siz? motor freni her daim kullanılır, motoru boşa alıp frene basmak hangi mantığa sığıyor? özellikle yokuş inerken bunu yaparsanız frenler şişer ve tutmaz.

tekrar ediyorum çok bilmişler. motor freni her daim kullanılır.

ne mal insanlarsınız size açıklama yapacağım diye 40 takla atıyorum ne haliniz varsa görün.

Son düzenleme:
Fren neye göre kötü ? Ön arka diskin durumu nedir ? ön arka balata durumu nedir ? Hadi balata aldın sinterli mi aldın ?

Ani hızlandıktan sonra mı durmakta zorluk çekiyorsun ? ( genelde böyle olur )

Ama bunlar bir kenara bir kere Abs'siz makine almışsın, bu yüzden her türlü değiştir orası ayrı konu ..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bak yine gereksiz tartışma çıkmış... Birbirimizi kırmayalım arkadaşlar. Babaların arka tekerde 200 beygirlik motosikletlerine gelinceye kadar, direk çıkaralım keçeli kalemleri, çözülsün mesele...

Abi düşünüp taşınıyorum da 1set lastik 1750tl tuttu, 10000bakımı 600tl bunun daha 20000bakımı var. Yıpranması falan filan diyince işin içinden çıkılmıyor. Youtube'da MotorcuMuhabbeti adlı kanalda gördüm. İstanbul trafiğinde yeterince sağa sola gidecek hızlara sahip. Trafikte sıcak havayı bacaklarına üflemez. Yere düşşse kaldır ve davam et. MT-07'de dur kalk dur kalk bayılıyor motor. Debriyajsız bir alet fena olmaz gibi :)

İşte beni anlayan biri :cherry:

Daha şirin ve motosiklet tipli bir alet için MSX125 de önerebilirim. CUB' dan bir tık fazla yakıyor o kadar. Yakıt deposu 5,5 lt, minicik ufacık tefecik ve bence en önemli tarafı yakıt deposunu bacaklarla kavrayabilmek :mrgreen:

İnnova, Wing-GO, Crypton. Bunlar gerçekten ölümsüz makineler. Kullanım kolaylığına inanamayacaksınız. Mutlaka deneyin derim. Hatta ikinci el alın, çok daha ucuza gelir, emin olun kolay kolay bozulmadığı için yan sanayi parça dahi takılamamış oluyor, 4-6 bin aralığında birtane bulup arkaya da bir çanta demiri ve çanta attığınızda, hele bir de o rahatlık, hafiflik ve yakıtsız motor misali benzini kullanan bir motorla +110 km/h hızlara dahi ulaşmak çok tatmin edici oluyor. Tek eksi tarafı tipi :thumleft: Tip muhabbetine de gülüp geçebilirsiniz, sonuçta evdeki makinenin tipi yeter :wiinkk:

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
..
Ne yapman lazım güzel bir lastik 180 tabanlı olduğu için güzel fiyat çıkar büyük ihtimalle
..

Yukarıdakine benzer ibareleri çok gördüm daha önce; merak edip baktığımda premium lastiklerde 120/160 takım ile 120/180 takım arasında 100-150TL anca oynuyor veya oynamıyor.

180 lastik çok pahalı muhabbetini geçelim artık, pahalı olan iyi lastik... :)

İşte beni anlayan biri :cherry:

Daha şirin ve motosiklet tipli bir alet için MSX125 de önerebilirim. CUB' dan bir tık fazla yakıyor o kadar. Yakıt deposu 5,5 lt, minicik ufacık tefecik ve bence en önemli tarafı yakıt deposunu bacaklarla kavrayabilmek :mrgreen:

İnnova, Wing-GO, Crypton. Bunlar gerçekten ölümsüz makineler. Kullanım kolaylığına inanamayacaksınız. Mutlaka deneyin derim. Hatta ikinci el alın, çok daha ucuza gelir, emin olun kolay kolay bozulmadığı için yan sanayi parça dahi takılamamış oluyor, 4-6 bin aralığında birtane bulup arkaya da bir çanta demiri ve çanta attığınızda, hele bir de o rahatlık, hafiflik ve yakıtsız motor misali benzini kullanan bir motorla +110 km/h hızlara dahi ulaşmak çok tatmin edici oluyor. Tek eksi tarafı tipi :thumleft: Tip muhabbetine de gülüp geçebilirsiniz, sonuçta evdeki makinenin tipi yeter :wiinkk:

Ben cbr650 kullanıyorum İstanbul içi ortalama 6 lt gösteriyor. Ama tam şehir içi. İki motor fikri banada mantıklı gelmeye başladı. Ölümsüz ucuz az yakan ne olabilir. Tipi hiç önemli değil. Cbr1000rr benzeri var zaten.

Ben cbr650 kullanıyorum İstanbul içi ortalama 6 lt gösteriyor. Ama tam şehir içi. İki motor fikri banada mantıklı gelmeye başladı. Ölümsüz ucuz az yakan ne olabilir. Tipi hiç önemli değil. Cbr1000rr benzeri var zaten.

Honda Innova 125
Honda Wing-Go
Yamaha Crypton
Honda MSX125
Honda CB125ACE
Honda CB125E
Yamaha YBR125
Honda Spacy 110

Ancak özellikle;
Honda Innova 125
Honda Wing-Go
Yamaha Crypton
Honda MSX125

İnnova kullandığım için özellikle söylüyorum, o performasa o yakıt tüketimi imkansız gözüyle bakacak, gösterge bozuk zannedeceğiniz zamanlar olacak, göstergeye inanmayıp depo kapağını açıp benzini görüp yine de inanmayacağın anlar yaşayacaksınız :queen:

Walla bir ara CG peşinde koşayım dedim. Tip falan aramıyorum zaten. @Kural [Z] abimin dediklerine katılıyorum. En mümkün mertebede bir tane edinmek bana mantıklı geliyor. 110km/sa'ya çıkar ise her türlü sollamada işimi görür. Zaten E5'te gittiğim hız belli, emniyet şeridine girmek zorunda kaldığımda da 30-40 km/sa ile gidiyorum. Yaklaşık 2-2,5 senedir İstanbul trafinde aktif motosiklet kullandığımdan dolayı şunu söyleyebilirim; büyük cc motor almak pek de gerekmiyormuş. MT-07 ile de Crypton ile de hemen hemen aynı zamanlarda eve giderim. Arasında 5-10dk oynar. 1saatten fazla zaman kazandıran bir aletin 10dk kaybettirmesi çokta gözüme gelmez.

Geneden @kural[Z]'nin o innova'yı satacağını düşleyip, sırada beklemeyi düşünmüyor değilim :p

Honda Innova 125
Honda Wing-Go
Yamaha Crypton
Honda MSX125
Honda CB125ACE
Honda CB125E
Yamaha YBR125
Honda Spacy 110

Ancak özellikle;
Honda Innova 125
Honda Wing-Go
Yamaha Crypton
Honda MSX125

İnnova kullandığım için özellikle söylüyorum, o performasa o yakıt tüketimi imkansız gözüyle bakacak, gösterge bozuk zannedeceğiniz zamanlar olacak, göstergeye inanmayıp depo kapağını açıp benzini görüp yine de inanmayacağın anlar yaşayacaksınız :queen:

Bajaj discovery 125 st listede eksik cok az yakar az kacar 🤗

Bajaj discovery 125 st listede eksik cok az yakar az kacar

İnnova & Wing-GO & Crypton ile kıyaslanamaz bile :wiinkk:

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:05 ----------

Walla bir ara CG peşinde koşayım dedim. Tip falan aramıyorum zaten. @Kural [Z] abimin dediklerine katılıyorum. En mümkün mertebede bir tane edinmek bana mantıklı geliyor. 110km/sa'ya çıkar ise her türlü sollamada işimi görür. Zaten E5'te gittiğim hız belli, emniyet şeridine girmek zorunda kaldığımda da 30-40 km/sa ile gidiyorum. Yaklaşık 2-2,5 senedir İstanbul trafinde aktif motosiklet kullandığımdan dolayı şunu söyleyebilirim; büyük cc motor almak pek de gerekmiyormuş. MT-07 ile de Crypton ile de hemen hemen aynı zamanlarda eve giderim. Arasında 5-10dk oynar. 1saatten fazla zaman kazandıran bir aletin 10dk kaybettirmesi çokta gözüme gelmez.

Geneden @kural[Z]'nin o innova'yı satacağını düşleyip, sırada beklemeyi düşünmüyor değilim :p

Boşa beklemeyelim, şu anda proje devam ediyor. İş yoğunluğum yine had safhaya çıkacak, o ana kadar ilerletebileceğim kadar iletletmeyi planlıyorum.

Bak yine gereksiz tartışma çıkmış... Birbirimizi kırmayalım arkadaşlar. Babaların arka tekerde 200 beygirlik motosikletlerine gelinceye kadar, direk çıkaralım keçeli kalemleri, çözülsün mesele...

:cat:
Ben daha yorum yapmıyorum zaten abi.Sorun bende büyük ihtimal arkadaş malmısınız demiş bana ve kurubuzz'a.
Haklı galiba 20 satır yazı yazıp ne demek istediğimi anlatamıyorsam mal olan benim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar