alakasi yok frenleri cok kotu bilmiyorum mt07 kullandin mi kullansan anlarsin demek istedigimi
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:43 ----------
hizli kullanmakta trafikte degil bos yollarda gazlamayi seviyorum tercihim parali yollar oluyoe genelde ve yedigim ruzgarda beni asiri rahatsiz ediyor 180 190dayken boynum tutuyoe bildigin

yillardir hayalimdi yanlis hayalin pesinden kosmusum gibi hissediyorum icten ice cok kararsizim bilmiyorum
İki adet MT-07' im var. Her ikisini de kullanıyorum ve kesinlikle frenleri çok kötü değil. Motosikletinizde sorun olması muhtemel. Veya hızınızı farketmeden frenaja giriyor ve fren etkisini hızınız nedeni ile yetersiz görüyorsunuz.
İlk olarak, motosikletinizi ikinci el aldığınızı var sayarak yazıyorum;
* Fren hidroliklerini değiştirdiniz mi?
* Fren hidrolikleri en az DOT4 veya DOT5.1 mi kullanıldı?
* Fren balatalarınız ve diskleriniz ne durumda?
* Ön ve arka fren balatalarınızı Sinterli balata ile değiştirip sonucu denediniz mi?
* Özellikle Ön amortisör hidroliklerinizi değiştirdiniz mi?
* Lastiklerinizin durumu ve yaşı, marka-modeli nedir? Motosiklet üzerinde kullanım yaşı iki yılı geçmiş mi?
Ayrıca Naked bir motosiklet ile 180-190km/h ile gittiğinizde rüzgar yemekten doğal ne düşünüyorsunuz bilemiyorum. Bu hızlara çıkacaksanız en azından kısa tur camı kullanmanız ve depo üzerine yatmanız uygun olur.
Bahsettiğiniz sürat hem hız sınırlarının çok üzerinde, hem de motosikletin hız sınırına yakın değerlerde. Siz sanki gazlamaktan çok aşırı hızı seviyorsunuz gibi görünüyor. Büyük risk, hele ki motosiklete tam alışmadan doğrudan bu hızlarda sürekli kullanmak, sonra da frenlerini yetersiz bulmak... Merak ediyorum, kaç km/h ile giderken ne şekilde fren yapıp kaç metrede duruyorsunuz ki frenleri beğenmediniz? 180 ile giderken frene dokununca hemen yavaşlayıp duracağınızı düşünüyorsanız çok mümkün değil. Bunun için çok daha özel bir kuruluma ihtiyacınız var ki bunu sağlayacak o fiyat aralığında pek bir makine yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------
Konu durmaya gelmişken.Ben ani birşey gerekmediği sürece sürekli motor freni kullanıyorum.Sürekli kullanımda bunun bir zararı olmaz demi?
Motor frenini vites düşürerek yapıyorsanız sağlıklı değil. Otomobildeki gibi düşünmemeniz gerekiyor. Gaz keserek ve kombine fren uygulayarak fren yapmanız en uygunudur. Özellikle sadece motor freni ile yavaşlama/durma eylemi için vites düşürmek, motosiklet şanzımanında kısa ve uzun vadede ciddi sorunlara yol açacak, şanzımanı gerçek anlamda kırmanızla sonuçlanabilecek hasarlara neden olacaktır. Tehlikesi ise işin kaymağı oluyor tabi ki. Bu konuda AEA' nın da bol bol videosu mevcut. Mutlaka izleyin derim :wiinkk:
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:44 ----------
pulsardan tabi kat kat daha iyi ama mt yi durduracak bir fren degil sadece yavaslatiyormus gibi hissettiriyor durdurmuyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:46 ----------
sadece fren degil ki konu 4 silindir zaten istiyordum daha az ruzgar yemekte istiyorum ve daha cok hiz istiyorum daha konforlu freni iyi ve hizli bir motosiklet var midir naked mi racing mi bunun arasinda kaldim enduro vesaire istemiyorum benim isim bos yollarda iyi asfaltta gazlamak sehir ici az suruyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:50 ----------
yani istersem 4 silindir nakedde alabilirim ama ruzgardan acayip sekilde sıkıldım gogsum boynum agriyor artik en azindan racingte bel agrisiyla kurtuluruz..
Bu koşullarda zaten Naked yanlış bir seçim olmuş. En azından SuperSport tipinde bir makine daha uygun olurdu. Gerçi bu makinelerde esasen viraj kabiliyeti için tasarlanmıştır ancak işinizi görür gibi duruyor. Yine de aradığınız "fren" sorununun çözümü bu değil. Fren sorununuz için yukarıdaki notları mutlaka kontrol edip uygulamanızı öneririm. Rüzgar için de orta boy bir ön cam işinizi bir nebze olsun kolaylaştırır.
Bunlardan sonra hala istediğinizi bulamıyorsanız tecrübeli bir MT-07 kullanıcısı ile bir test yapın, kullandırın, kıyaslatın. Çok küçük bir ihtimal de olsa üst merkezde bir sorun varsa fren kuvvetinde ciddi bir sorun yaşamanız olasıdır.