kaç senedir motosiklet sürüyorum daha öyle bir yol görmedim

yani 100 ile gider iken birden durman gerek bir ışık olamaz. sen bence caddede hız limitini aşıyorsun.
yinede yazayım fakat bu her motora göre değişir yani 1. vites 130 gören makine var 1. vites anca 30 yapan makine var yani yavaşladığında vites düşme olayını devrine göre ayarlaman gerek.
yapman gereken basit;
vites düşürmene gerek yok yani gider iken yavaşlaman gerektiğinde sadece gazı bırak ve frene bas, baktın motorun devri 3 bin civarına indi o zaman freni bırak ve debriyajı sık ardından vites düşür ve debriyajı bırak sonra frene basmaya devam.
zaten devir 3 binlere düştüğünde debriyajı sıkıp vitesi düşürüp debriyajı bıraktığında devir farkı fazla olmayacağı için motora zararı olmaz. zaten bunu motosiklet videolarında görürsün.
3. dakikadan itibaren başlayabilirsin izlemeye. büyütülcek bir olay değil, basit.
https://www.youtube.com/watch?v=tPTNTZk9JfQ
edit: altın elbiseli adam biraz kafa karıştırıcı anlatmış, vites düşer iken mevzu zaten anlıktır yani fren yapmayı bırak o esnada ki sorun yaşamayasın.
sadece debriyajı sıktığında motor boşa geçeceği için rolanti devrine düşmesin diye vites düştükten sonra debriyajı bırakır iken hafiften gaz ver
Dostum farkındaysan ben sizden nasıl vites küçültülür nasıl debriyaj kullanılır eğitimi istemedim

Sadece bu konu altına motor freni kullanarak yavaşlamak motora uzun vadede zarar verirmi diye sordum sen aldın konuyu nerelere götürdün.
Birde gelmiş bana video atıyor

Birde ben orada açıkca anlatmışım birden durmak demişsin metrelerce önceden vites düşürerek yavaşlayıp hızın artık 5 kmlere kadar düştüğünde maneti sıkıp arka frene hafifçe basmak mı demem gerek illa anca böylemi idrak edebiliyorsun.
Yapman gereken basit demişsin

WTF ?
Ben burada vites değişme ile ilgili bilgimi istemişim

Kulllandığım alet 98 hp babamda zx10r var(bunu sakın yanlış anlama)arka tekerde 190-210 hp çok nadirde verse

arada onla takılıyorum.
Bana gelmiş vites değiştirmekten bahsediyorsun.
Birde gelmiş bana 1 de 130 gören makinada var 30 yapanda diyor biyerimle gülecem şimdi olmayacak sanki 5 yaşındaki çocuğa bilgi veriyor

Neyse seninle aşık atmayacağım.
Gene senin anlayacağın dilden konuşacam.
Yolda gidiyorsun 100 km/h ile.
100-150 metre ilerde ışık var misal.4. vitesdesin,frene hiç dokunmadan 3 e şıkır şıkır tam ayarında attın motor öne yığılmadan yavaşlıyor,biraz gittin(devir düşüyor)2 ye çektin frene hala dokunmadın(devirin düşmesini bekliyorsun)devir düşünce 1 e çektin iyice yaklaştığında ışığa zaten motor freni ile hızın 5 10 km ye düşmüş oluyor orada da maneti sıkıp arka frene hafifçe dokunuyorsun.(Bana bu açıklamayı yaptırdığın için şuan sana bela okuyorum).
Ben bu ...................... bahsediyorum.Bu şekilde fren yapmadan motor freni kullanarak durmanın uzun vadede bir zararı varmıdır diye.
Sen bana gelmiş vitesden devirden bahsediyorsun

.
Anlamadım çok mu biliyorsun yorum yapmış olmak içinmi yapıyorsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:27 ----------
kaç senedir motosiklet sürüyorum daha öyle bir yol görmedim

yani 100 ile gider iken birden durman gerek bir ışık olamaz. sen bence caddede hız limitini aşıyorsun.
yinede yazayım fakat bu her motora göre değişir yani 1. vites 130 gören makine var 1. vites anca 30 yapan makine var yani yavaşladığında vites düşme olayını devrine göre ayarlaman gerek.
yapman gereken basit;
vites düşürmene gerek yok yani gider iken yavaşlaman gerektiğinde sadece gazı bırak ve frene bas, baktın motorun devri 3 bin civarına indi o zaman freni bırak ve debriyajı sık ardından vites düşür ve debriyajı bırak sonra frene basmaya devam.
zaten devir 3 binlere düştüğünde debriyajı sıkıp vitesi düşürüp debriyajı bıraktığında devir farkı fazla olmayacağı için motora zararı olmaz. zaten bunu motosiklet videolarında görürsün.
3. dakikadan itibaren başlayabilirsin izlemeye. büyütülcek bir olay değil, basit.
https://www.youtube.com/watch?v=tPTNTZk9JfQ
edit: altın elbiseli adam biraz kafa karıştırıcı anlatmış, vites düşer iken mevzu zaten anlıktır yani fren yapmayı bırak o esnada ki sorun yaşamayasın.
sadece debriyajı sıktığında motor boşa geçeceği için rolanti devrine düşmesin diye vites düştükten sonra debriyajı bırakır iken hafiften gaz ver
yani 5. vites 3 bin devirdesin hızın 50 ve debriyaj sıktın 4. vitese düştün ve tekrar debriyajı bırakır iken göreceksinki o esnada 3 bin devir 1'e düşmüş ve debriyajı bırakırken sen onu en azından tekrar 3 bin devire çıkar öyle bırak debriyajı zaten motor 4. vitese düştüğünde muhtemelen aynı hız ile 4 bin devire falan çıkacak bin devir gibi 1500 devir gibi farklar motor için pek sorun olmaz zaten ustalaştığında hep 12 den vuracaksın.
Okadar sinir oldumki yarın video çekip bu konu altına atacağım sırf anlatmak istediğimi algılaya bil diye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:34 ----------
Edit demişsin orda yazdığın cümle aynen şu:altın elbiseli adam biraz kafa karıştırıcı anlatmış, vites düşer iken mevzu zaten anlıktır yani fren yapmayı bırak o esnada ki sorun yaşamayasın. sadece debriyajı sıktığında motor boşa geçeceği için rolanti devrine düşmesin diye vites düştükten sonra debriyajı bırakır iken hafiften gaz ver
Benim sana sen bu yorumu yazmadan söylediğim:El alışkanlığı nasıl anlatacam bilmiyorum
Debriyaj-Gaz(Aragaz verir misali)-Vites düşürme(Seri bi şekilde tekrar belirtiyorum motoru sarsmadan stabil bir şekilde yavaşlayarak)
Dostum bu konuyu seninle tartışırsam daha fazla verem olacağım ben burada kilitliyorum yorumumu yarında bu başlığın altına videoyu atacağım anlatmak istediğimi yazdıklarım açık olduğu halde algılayamamışsın.Videodan sonra umarum o ufak beyninde yer ederde nerede ne söylemen gerektiğini bilip.Acaba bu ne anlatıyor der öyle cevap verirsin hazır basit alakası olmayan cevaplarla insanları germezsin.