Naked motoru sport touring gibi kullanmak

Motosikleti
Honda Hornet 500
Hornet 500 ile 1200 km yaptım tüm tecrübelerimi bir konu baslıgı altında yazdım hiç bir cam yoktu en azından gövdeye kadar gelicek bir rüzgarı kesicek siperlik şart ufak eğildinizde kafanızı da kesmesi lazım bunun dısında uzun yol tadını aldıktan sonra şehir içi olsa bile daha naked sürmek istemiyorum 2027 yazda tracer 9 veya tiger sport 800 e geçiş yapacağım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hornet 500 ile 1200 km yaptım tüm tecrübelerimi bir konu baslıgı altında yazdım hiç bir cam yoktu en azından gövdeye kadar gelicek bir rüzgarı kesicek siperlik şart ufak eğildinizde kafanızı da kesmesi lazım bunun dısında uzun yol tadını aldıktan sonra şehir içi olsa bile daha naked sürmek istemiyorum 2027 yazda tracer 9 veya tiger sport 800 e geçiş yapacağım.
toplam hornet ile 6500 oldu

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Desmodan çekiniliyor sanırım hep 20-30 bin arası ilandalar tracer7 kasasını sevemedim hiç ama tracer700 bir harika
Desmolu Multristrada'lar şehir içi motosikleti değil sanki; alt devirleri yeni desmosuzlar kadar dolu olmayıp devirli sportif kullanımı ve uzatılmayı seviyorlarmış. Yani esas kullanım alanı şehir dışı gezmek ve sportif kullanım olmayacak ise en iyi seçim sayılmayabilirler.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
o bütçenin en iyi uzun bacaklı asfalt odaklı motoru tartışmasız

şu iki motorun aynı fiyatta olması da ayrı komik bulabildiğim hasar kayıtsız en ucuz ilanları bunlar bilmiyorum nc750ciler hariç ducati yanında tracer7a dönüp bakan çıkar mı sanmıyorum
Bunlar niye ucuz ya ?

Motosikleti
Honda Forza 250 / Triumph Street Triple 765 RS
Trident 660 ile ön camsız 3200KM tur yaptım (İstanbul-Romanya-Bulgaristan-Yunanistan), geçtiğimiz haftalarda Street Triple 765 RS ile 1200 KM kısa bir tur yaptım (İstanbul-Yunanistan-Bulgaristan). İki motosiklet de şehir içinde keyifle kullanılıyor. Bu işin doğası atası zaten yarış ve naked tipi modellerin tura hazır hale getirilmesi ile başlamıştır. Önünde uzun camı olan motosikletler ile de yol yaptım. Otobanda yandan yediğiniz rüzgara çare yok zaten neye binerseniz binin. Karşıdan gelen rüzgara söylenen arkadaşlar 160+ hızlarda gitmiyorlarsa muhtemelen sopa yutmuş gibi oturuyorlardır motosikletin üzerinde. Birazcık karın kası, boyun ve kegel egzersizi yapın depoyu kavrayın bişeycikler olmaz.

Motosikleti
Dominar 250
Desmolu Multristrada'lar şehir içi motosikleti değil sanki; alt devirleri yeni desmosuzlar kadar dolu olmayıp devirli sportif kullanımı ve uzatılmayı seviyorlarmış. Yani esas kullanım alanı şehir dışı gezmek ve sportif kullanım olmayacak ise en iyi seçim sayılmayabilirler.
desmosuzlar hakkında durum nedir bilgin var mı hocam

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
desmosuzlar hakkında durum nedir bilgin var mı hocam
ChatGTP'ye sordum, benim vereceğimden çok daha güzel ve detaylı bir cevap verdi. :D

Link giderse diye aşağıya iki cümlesini bırakayım:
...
2026 Multistrada V2'nin yaylı valfli yeni 890 cc V2 motoru, eski desmo Testastretta 937 motordan daha "dolgun", daha lineer ve daha düşük devir dostu hissettirecek şekilde tasarlanmış. Buna karşılık eski desmo motor biraz daha mekanik, daha agresif ve devir yükseldikçe karakter değiştiren klasik Ducati hissini daha fazla veriyordu.
...
Eğer bir sürücü:
  • virajlı yollarda 5.000-8.000 rpm arasında agresif sürüyorsa,
eski desmo karakterini daha heyecan verici bulabilir.

Ama:
  • şehir,
  • uzun tur,
  • artçılı kullanım,
  • günlük sürüş,
öncelikliyse yeni 890 V2'nin alt ve orta devir davranışı büyük ihtimalle daha başarılı olacaktır. Ducati'nin değişken zamanlama, daha ağır volan ve düzleştirilmiş tork eğrisiyle tam olarak hedeflediği şey bu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar