burda bi bass mevzu su dönüyor forumun yeni üyesiyim ben içimde yıllardır biriktirdiğim motor sevdasını 10 yıllık ayrılıktan sonra tekrar motor alıyorum.5-6 yıldır müzisyen olmak için uğraşıyorum yani anlıcanız müzisyen aday adayıyım 2 yıldır bass çalıyorum.morrigan dediği kurs teknik muhabbeti birz yanlış ben size söyleyim teknikleri internetten youtube gibi video paylaşım yerlerinden öğremebiliirsiniz. sorun aslında bildiğmizi sandımız nota bass gitarı gerçekten çalmak bişeyler yapmak istiyorsanız nota şart çünkü ömrü billah cover yapcak değilsiniz ya
gerek kendiçalışmalarınız gerek ise arkdaşlarınızın şarkılarına bass yazmak içinnota sart. tabi nota bilmek solfej bilmeyle bitmiyor armoni işin en karışık kısmıdır gamlaar akorlar modlar dahaa birsürüşey bunlarıda kurs dışında öğrenilir öğrenilmez demiyorum ama çok zaman alacağı bir gerçek zamanı kısalmak içinkurs şart diyorum.
ayrıca washburn kullanan dostum bende kullanıyorum washburn çünkü benim hoşuma gidiyor tonu hemde XB100 modeli baya bi eski dir kendileri ahşap tamamıylaa oturmuştur harki bir tona sahip tabi benim içinve şu anda en sorunsuz aletim odur ne entenasyonu nede başka bir şeyi sorun yaptı gayet sağlam bi alet anlıyacağın yanlız benimkisi amerkan yapımı XB100lerden o var
alacanız tonu %90 parmaklarınızda saklıdır ensturmanda değil başarılı bir bass gitarist(basçı,BASsist) en dandik aletten güzel sesler çıkartmayı bilir.Örnek ise Nurhat ŞENSESLi nin evinde kullandığı sx marka bass gibi
iyi çalışmalar hepinize sonra görüşürüz