- Katılım
- 25 Eki 2022
- Mesajlar
- 2,085
- Motosikleti
- Yamaha XSR700
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın.Geçen yıl aldığım ve tüm aksesuarlarını donatıp tur motoru haline dönüştürdüğüm 2024 crf 250l motorumu 2025 Ağustos Doğu Anadolu turu için arkadaşım Enese verdiğim için Crf L'siz kalmıştım.
Geçen hafta Drd Ataşehirden satın aldığım 2025 model Crf 250 L motorumu dün trenle İstanbul'a gelip teslim aldım ve önce Yenibosna Hepsi Uygun motorda ön arka kameralı carplay, sis farı ve Usb şarj girişi montajı yaptırdım.
Bugün de Akyazıya geldim ve tüm koruma ve çanta demiri montajlarını yaptırıyorum Crf Akyazıda.
Tabii tüm süreçte adaşım Haluk da eşlik etti bana.
Ve Akyazıdan önce Adapazarı merkezde forumdaşımız @F54 Fatih İle buluşup birşeyler atıştırdık ve 15 dk kadar sobet ettik.
Kendisiyle 2017 yılından beri yazışırız ama tanışmak bugüne nasip oldu.
Misafirperverliği için kendisine kez daha teşekkür ederim.
Yarın da aksesuar montajı bitince Ankaraya döneceğim.
Motosikletlerin de birkaç fotosunu çektik ama onlar adaşımda kalmış herhalde.
Herkese selamlar.
Merak ettiğim şey, tur motoru haline getirmek için neden crf rally değil de l? deposu daha küçük, rüzgar koruması daha az, ağırlıkları arasında da öyle ahım şahım bir fark yok ki zaten üzerini aksesuarla donatınca hafifliğin bir anlamı da çok kalmıyor açıkçası. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Belli ki sebep para da değil. O zaman ne?


