motosikletin tehlikesi ve tavsiyeleriniz

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
atlantic yanlış anladın motorsikletlerin kaza sayısı değil kaza yüzdesi daha az, yani örneğin 100 arabanın 20 si kaza yaparken 100 motorsikletin 10 u kaza yapıyor dersem daha net anlaşılır sanırım

Anladım. :cat:

Ben 33 yıldır motosiklet kullanıyorum. Daha ciddi sayılabilecek ilk kazamı geçtiğimiz 12 eylül de yaptım. O da aşırı süratli gelen bir Ford Transit kamyonetin altından hem kendimi hem artçımı hemde motosikleti kurtardım ama yinede sol el de kırık sol ayak ve bacakta yüzülme, ile atlattım. artçımda sadece bazı ezikler oluştu. Ama benim motocross deneyimim, motosiklet akrbatlığım olmasaydı sanırım üçüncü sayfa haberi bir mefta olurduk... Diyeceğim şu ki; motosiklet bir felsefedir. Asla özenti olmamalı....Dikkat hem kendi adına, hemde araç kullanma bilinci olmayan başkaları adına dikkat! Tedbirli olacaksın.... Her zaman önündeki araçla en az bir motosiklet boyu mesafe bırakacaksın... Aynalarını kullanacaksın... Zira ne gelirse Arkadan ve solundan gelir... Tanımadığın yollarda hız yapmayacak ve temkinli süreceksin... Birden mıcırlı kesime gelebilirsin...Çukurlara denk gelebilirsin...Unutma iki teker üzerindesin ve kaporta bedenin... Gündüz gece farlarını açık tutacaksın... Zira fark edilmen gerekir... Sinayllerini mutlaka kullan... Yoldaki şeritlerin yakınında sür motorunu tam sağdan gitme... Sollama yaparken ve şerit değiştirirken mutlaka sinyallerini kullan... Arkandaki ne yapmak istediğini anlasın... Soğukkanlı ol ve asla panikleme.. Birde motosikletini tanıyıncaya kadar muhakkak trafiğe kapalı alanda deneme sürüşleri yapmalısın. Bu arada bakkala dahi gitsen mutlaka kaskını tak. Birde yasak savmak için ucuz kask sakın kullanma... Çünkü kırılır ve bir tarafına saplanır. Sağlam bir kask, Bel ve sırt koruması Eldiven kışın korumalı mont - Pantolon özel motosiklet botu.. Dirsek koruması muhakkak kullan... İki yeğenim bunları kullanmadıkları için hastanede bayağı kaldılar... Ölümden döndüler. Birde varsa kaderde neye yarar üzülmek.. Almamış olsan bile aynı akıbet gelir seni arkadaşının motosikletinde bulur. (Tabii Allah Korusun) Bu nedenle önce kendine güven, ve istiyorsan yap...

cem abinin (aparat) bi lafı var : eğer motor üstünde bi kere gözün yaşardıysa inemezsin daha üstünden !!!

bu iş aşk işidir! eğer aşıksan motora kimseyi dinle al efendi bi şekilde bin!

Katılıyorum. Bak bende yıllardır istiyordum gerek ailem gerk arkadaşlarım alacağımı öğrendiğinde ilk söyledikleri şeyler "ölürsün ölmek kurtuluş sakat kalırsın" bu cümleleri hemen hemen bbütün çevremden duydum. Ama bu bir aşk..Ben motor alamasaydım her zaman içimde biyerlerde eksikliğini huzursuzluğunu hissederek öteki tarafa gidicektim :) Mümkün olduğu kadar dikkatli ve akıllı olduğun sürcece riskleri minumuma indirebilirsin... Gerçekten bu aşk içinde varsa ne aile ne eş ne dost ne sevgili nede ölüm korkusu insanı engellemiyor... Kalbinin sesini dinle :wiinkk:

Valla motor almak için onun bunun aklıynan hareket edersen.. en kısa sürede sıfır var elde sıfır olursun. ben bile motoru alırken kimseye sormadım ailem küplere bindi..ama ne istediğini bileceen..inandığın şeyler uğruna mücadeleyi göze alacan..Noooldiii...şimdi babam diyor ki yahu bu meret nasıl kullanır falan deyip kurcalamaya başladı...höööyt çek elini motorumdan zamanında az mı eziyet ettiniz diyebiliyorum şimdi.. Hala ana kuzuzuysan annenin babanın sözünden çıkamıyorsan sen git bisiklet falan bin .. valla..kafanı ağrıtıp durma..Yok benim dediğim dedik aldığımı düdük diyebiliyorsan valla en kral motoru al derim... vesselam..

evet yapılan bütün yorumlara katılıyorum iyi olan mantıklı olan yazılan şeyleri tekrar yazmamak için biraz yolu kestirme yapıyım dedim ben arkadaşlara ek olarak ekliyebiliceğim motor sürmek almak iş değil motor sürmüşlüğün yoksa önce psikolojini trafiğe hazırla çünkü motor sürmek kaldırımda yürümek yada araba sürmeye benzemez dünyan değişicek trafiğin hiç görmediğin bri yüzünü göriceksin o arabalar ilk başda canavar gibi gelicek hiç gözüne görünmedikleri kadar yolda giderken büyük ve tehlikeli görünücekler am bu kısa bir zaman alışdınmı bu sefer sen onlarla oynarsın ama alışa kadar benim tavsiyem ufak bir scooterda başlamandır.. sonra vitesliye geçersin sonrada kendini idrak edersin ok lersin kendini büyütürsün motoru.

cem abinin (aparat) bi lafı var : eğer motor üstünde bi kere gözün yaşardıysa inemezsin daha üstünden !!!

bu iş aşk işidir! eğer aşıksan motora kimseyi dinle al efendi bi şekilde bin!

north arkadaşımıza kesinlikle katılıyorum !! :mrgreen: :cat:

cem abiyede hürmetler güzel lafmış valla :cherry:

evet ehliyetim var zaten ehliyetsiz binmeye niyetim de yok motosiklet almaya karar verdim ama alacağım sahibi bile vazgezmem için tavsiyede bulunuyor ama vazgeçmek istemiyorum adam demesine göre erzurumda motorculara trafikte saygı olmadığını söylüyor.bu hafta sonu motoru görmeye gidicem yani karar verdim ama babam eskiden motosiklet kazası geçirmiş tam ben doğduğum gün ve çok tepki gösteriyo bende sanki onun rızası olmasa başıma bişe gelecekmiş gibi geliyo ama kadere inancım sonsuz sadece demek istediğim kullanan arkadaşlara soruyorum gerçekten her kullananın başına bir kaza geliyor mu yoksa sadece bunlar küçük ön yargılar mı

birde sitede şu son zamanlarda yayınlanan kaza haberlerinin etkisi var üzerimde ama vazgeçecegimi sanmıyorum

türkiyede motora ve motorcuya nerde hangi ilde ilçede saygı varki.....:pr:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
çok istiyorsan hiç düşünmeden al öleceksen bari motor üstünde öl,, atın ölümü arpadan olsun misali...
Vallaha bende yıllardır istedim ve bekledim sonunda aldım ben elimden geldiğince dikkatli ve kurallara uyuyorum ,kask, üst baş'da tamam gerisi ise hayatın cilvesi...

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Benim duyduğum ve başkalarına söylemekten zevk aldığım bir laf var.

"Kıçı seleye değen ile rüzgar yiyen iflah olmaz!"

Yani bu işe gönül verdi iseniz bir daha kolay kolay iflah olmazsınız. Bilinçli bir şekilde sürdüğünüz ve gerekli korunma tertibatını kullandığınız sürece yaralanma vb. riskler en aza inmiş olur.

benimde sevdiğim laf motorsiklet bir virüsdür bir kere o hastalığı kapdınmı tedavisi yokdur ölene kadar o hastalığı taşırsın onla yaşarsın :)

iki teker olsun mobilet olsun :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Paşam başkalarının dediklerini çok önemseme seviyorsan istiyorsan yapmalısın motora binmek gezmek kadar zevkli birşey yok
Tehlikesi yokmu var tabi onuda dikkatli olarak full koruma ve kurallara uyarak indirgeye bilirsin

Tehlike mi evet; ama yaşamakta bir tehlike.Sabah evden çıktığında akşam eve döneceğinin garantisini kim verebilir? Sonuçta yürürken bile, hatta kaldırımda giderken bile bir aracın tekeri patlayıp kaldırıma kırıp sana çarpmayacağının garantisini kim verebilir...ya da kötü olasılıkların olmayacağını...Gerçekten istiyorsan unutmaman gereken 2 temel şey var: birincisi, trafikte 2 kat daha dikkatli olacaksın( ekipmanların tam bir şekilde ); ikincisi herzaman içindeki korkuyu taşıyacaksın; korkuyu yenersen kendine aşırı güvenirsin, aşırı güvende kazayı getirir.Tedbirli olmak istiyorsan korkulardan korkmayacaksın arkadaş. Ben 12. yılıma giriyorum iki teker üstünde; yaz-kış ara vermeden günlük yaşantımda iki teker üstündeyim.Benim için bir aşk, bir heyecan, bir tutku ve bir ulaşım aracı...Tabiki diğer arkadaşların belirttiği gibi tehlike sınırında yaşayanlar içerisindeyim ( ne kadar çok iki teker üstündeysen, bela o kadar sana yakın olur mantığı ). Eğer motosikleti bir yaşam tarzı olarak kabul edersen eğer gerisi gelir merak etme...Söylenenler kulağına küpe olsun; ama yüreğinin sesini dinle derim...Dündar İSKENDER

Son düzenleme:
arkadaşlar ilginize ve verdiğiniz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim.inşallah anlaşırsak hafta sonu almayı düşünüyorum kendinize iyi bakın erzurumdan sevgiler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar