hayır.. iç motor biyal kolundan geliyor, biyal kolu krank'a sürtme yapıyor ki ses bundan çıkıyor aynısı banada olmuştu.
Yağına bak yada değiştir ses kesilirse iyi ama ses daha çok çakurtu çukurtuya dönerse komple rektefe 200-300 lira masraf
krank kolu ve krank rulmanlarına baktır.
intercooler soğutmayla alakalı bişey değilmiydi yoksa ben mi yanlış biliyorum
yağını yeni değiştirdim ama ses var
baktıracağım mutlaka
Evet intercooler soğutmayla ilgili lakin ses onun aynısı
Yahu adam turbo intercooler gibi ses geliyor diyor sadece. Yoksa intercooler'lı motosiklet (hem de turbo:mrgreenintercooler soğutmayla alakalı bişey değilmiydi yoksa ben mi yanlış biliyorum
Yurdum insanının hayal gücüne hayranım. Turbo intercooler haŞaka bir yana arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışlar umarım çözülür sorunun...
Yahu adam turbo intercooler gibi ses geliyor diyor sadece. Yoksa intercooler'lı motosiklet (hem de turbo:mrgreençok fantastik olmaz mıydı
![]()
hacı kafam iyice karıştı lütfen biri bana turbo intercooler ı ve intercooler i anlatabilirmi rica ediyorum ama :cherry: turbolu motosiklet gördüm ama bak![]()
İntercooler yağ soğutur turbo cufflar öterSesli intercooler varmıdır ki:mrgreen:
Turbo da cuff lamaz otmez.
O sesi cikaran sey Blow-off valve yada dump valve(hava tahliye valfi diye geciyor dilimize) denilen seydir, her turbolu arabada da ses cikmaz.(ornek benim 2008 Audi A4 2.0T normal arabadan farksiz)
Gazdan ayaginizi cektikten sonra turbo basincini ayarlar, fazla olan basincli havayi disari atar ki motor aksami yada turbo aksami daha fazla basinc altinda kalmasin ve uzun omurlu olsun.
Turbo motora fazladan hava beslerki yanma odasindaki patlama daha guclu olsun, intercooler da turbosu olan araclardaki yuksek basinctan dolayi olusan isiyi azaltmaya yarar.
Bu da BOV sesi.
http://www.youtube.com/watch?v=Q3GA-2Xbvoo&feature=related