Motosikletimden Gelen Turbo İntercooler Sesi

Selamınaleyküm öncelikler hayırlı geceler Arora 125 cc scooterım var hızlanırken turbo sesi gibi ses geliyor bu ses neyin nesidir nedir bu tamam ses güzel ama öncekş scooterımda böyle bir ses yoktu bu nedir acaba

hayır.. iç motor biyal kolundan geliyor, biyal kolu krank'a sürtme yapıyor ki ses bundan çıkıyor aynısı banada olmuştu.

Yağına bak yada değiştir ses kesilirse iyi ama ses daha çok çakurtu çukurtuya dönerse komple rektefe 200-300 lira masraf

intercooler soğutmayla alakalı bişey değilmiydi yoksa ben mi yanlış biliyorum

hayır.. iç motor biyal kolundan geliyor, biyal kolu krank'a sürtme yapıyor ki ses bundan çıkıyor aynısı banada olmuştu.

Yağına bak yada değiştir ses kesilirse iyi ama ses daha çok çakurtu çukurtuya dönerse komple rektefe 200-300 lira masraf

yağını yeni değiştirdim ama ses var

krank kolu ve krank rulmanlarına baktır.

baktıracağım mutlaka

Evet intercooler soğutmayla ilgili lakin ses onun aynısı

Yurdum insanının hayal gücüne hayranım. Turbo intercooler ha:) Şaka bir yana arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışlar umarım çözülür sorunun...
Yahu adam turbo intercooler gibi ses geliyor diyor sadece. Yoksa intercooler'lı motosiklet (hem de turbo:mrgreen:) çok fantastik olmaz mıydı:)

Yurdum insanının hayal gücüne hayranım. Turbo intercooler ha:) Şaka bir yana arkadaşlar yardımcı olmaya çalışmışlar umarım çözülür sorunun...

Yahu adam turbo intercooler gibi ses geliyor diyor sadece. Yoksa intercooler'lı motosiklet (hem de turbo:mrgreen:) çok fantastik olmaz mıydı:)

hacı kafam iyice karıştı lütfen biri bana turbo intercooler ı ve intercooler i anlatabilirmi rica ediyorum ama :cherry: turbolu motosiklet gördüm ama bak :)

Turbo da cuff lamaz otmez.
O sesi cikaran sey Blow-off valve yada dump valve(hava tahliye valfi diye geciyor dilimize) denilen seydir, her turbolu arabada da ses cikmaz.(ornek benim 2008 Audi A4 2.0T normal arabadan farksiz)

Gazdan ayaginizi cektikten sonra turbo basincini ayarlar, fazla olan basincli havayi disari atar ki motor aksami yada turbo aksami daha fazla basinc altinda kalmasin ve uzun omurlu olsun.

Turbo motora fazladan hava beslerki yanma odasindaki patlama daha guclu olsun, intercooler da turbosu olan araclardaki yuksek basinctan dolayi olusan isiyi azaltmaya yarar.

Bu da BOV sesi.
http://www.youtube.com/watch?v=Q3GA-2Xbvoo&feature=related

Turbo da cuff lamaz otmez.
O sesi cikaran sey Blow-off valve yada dump valve(hava tahliye valfi diye geciyor dilimize) denilen seydir, her turbolu arabada da ses cikmaz.(ornek benim 2008 Audi A4 2.0T normal arabadan farksiz)

Gazdan ayaginizi cektikten sonra turbo basincini ayarlar, fazla olan basincli havayi disari atar ki motor aksami yada turbo aksami daha fazla basinc altinda kalmasin ve uzun omurlu olsun.

Turbo motora fazladan hava beslerki yanma odasindaki patlama daha guclu olsun, intercooler da turbosu olan araclardaki yuksek basinctan dolayi olusan isiyi azaltmaya yarar.

Bu da BOV sesi.
http://www.youtube.com/watch?v=Q3GA-2Xbvoo&feature=related

Detaylandırmak gerekirse;
Turbo sarj'ın amacı egzost gazının tahriki ile motor bloguna daha fazla hava basmaktır.Amaç sılındır içine ne kadar faazla hava basarsanız o kadar guclu bır patlama elde edersiniz.Buda size daha fazla güç getirir.Misal emme manifoldu açıldığında,sılındırın hareketi ile oluşan vakum etkisyle misal 1 birim hava alacaktır yanma odası.Siz emme manifoldu ağzına basınçlı hava verirseniz 2 bırım hava gırecektır.

Blow of valve'ın amacı turbo sarjın ömrünü uzakmak için kullanılmakta.Örnekteki audi 0,5 -0,7 bar gibi düşük basınç altında çalışmaktadır.Bu nedenle harici bi valfa koymaya gerek tok.Lakin turbo başıncını arttırlırsa bu artık bir gereklilik olacaktır.Çünkü full throotle esnasında (yanı tam gazda) araç diyelimki 5000-5500 dd'lerde iken ayağını birden gazdan çekerseniz (Bu esnada turbonun fanları çok yüksek devirlere çıkıyor 100,000 gibi) sağladığınız basınç, gazdan ayağını çektiğniz için yanma odasına girmeyecek ve air intakede birikecek, buda back pressure olarak turbo pallerıne zarar verecektır.Bunu onlemek için bloww off valve artan başınc karşısında açılarak oluşan basınçlı havayı dişarı atar.İşte o esnada her tubo araç sürücüsünü mest eden ses çıkar.

Turbo intercollerın. amacı motora soğuk hava sağlamaktır.Biliyorsunuzki kışın araçların performası daha fazla olur.Nedeni soğuk hava patladığında daha fazla genleşir.Yani yine daha fazla güç elde edilir.Turbodan basılına hava ıntercoolerdan geçirilerek soğotulur ve yanma odasına daha soguk hava basılır.Ses çıkarmaz.

Sürçü lisan ettiysem affola.

Aslinda benim arabada (2008 Audi 2.0T) blow-off valfi var, emme ve lakin o kadar kucuk ve etkisiz ki bulmam ve incelemem 1 saat surdu.
Tam blow-off valfide degil ismi baska bi meretti ingilizcesini biliyodum unuttum.
Bu arada 2008 Audi ye daha yuksek basincli turbo takilmasi imkansiz gibi ve cok sacma olur, zaten stok haliyle bile cift zamanli gibi yag yakiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar